Pontius Pilatus samtaler med Jupiter
Langfredag, selve indrefileten i vår statlige religion, skildret av et utall kunstnere opp gjennom historien.
Hvor mange ganger har vi ikke messet i kor; - pint under Pontius Pilatus, som var Romer, guvernør i Judea fra år 26 til 36. Han vasket denne fredagen sine hender og sa at han var uten skyld i oppviglerens død.
Her står Pontius avkledd all sin verdighet, i Jupiters åsyn, i ruinene av fortids tro og stirrer mot Golgata og hendelsen som skal prege Europa på godt og vondt. Kriger skal føres, kjettere brennes, kvinner undertrykkes, hadde det vært Barabas som hang der ville historien fått ett annet forløp.
Slapp av, jeg er ikke blitt tilhenger av kristenfolkets forkynnelse, men trenger man å være det for å få merkelige bilder inne i hodet sitt? Jeg leser Asbjørnsen og Moe uten å tro på alt som står der, føler meg heller som en betrakter som deler bilder av hendelsen med dere.
Som alltid er det frøkens bibelhistoriefortellinger som dukker fram fra glemselen, snart seksti år etter er de like eventyrlig.
Jeg ønsker dere alle en fortsatt god påske med dette langfredagsbildet,
Nyt det
Hilsen
:)Gorm
Bildet inngår i albumet religiøse særheter - sære bilder
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-03-21 22:10:55
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Annetgamske mange lag
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_308978} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (36)
Geir F.
Det er vel disse bildene vi forbinder med et ekte Gorm-bilde. Korsfestningscenene er her skjøvet mye mer i bakgrunnen. På en eller annnen merkelig grunn virker de nesten enda sterkere da. Dette viser hvor viktig det kan være å skifte fokus en gang i blant. Da ser man ting gjerne med friskere øyne.
Det aller meste funker virkelig bra her. Synes den dramatisk gul-røde himmelen farger det aller meste her. Og gir bildet et surrealistisk preg. Vet du liker Dahli. Tror jeg. Det eneste er båten. Den får jeg ikke plassert 100% og fergen blir for blå..

Meget bra igjen Gorm.

Håper du får i postitiv forstand en lang fredag med mange kreative tanker..

-fløde-
Anne-Lise S.
Jeg følger Geir sin tanker 100 % her, også ift. båten... Den får jeg ikke til å passe inn i det hele tatt, verken ift. farger eller lyssetting. Har du en forklaring? Regner med du har tenkt noe symbolikk ift. den?

En fortsatt god langfredag til deg ønskes fra Kristiansand som er i ferd med å snø helt ned!

Anne-Lise
Avsluttet .
En patetisk dårlig manipulasjon..
Tove H.
Båten tolker jeg som symbol på ferden over til dødsriket - her ligger den og venter på noen...Har ikke problem med at den skiller seg ut fra resten av bildet, det kan tenkes mange grunner til det. Men hva samtaler Pontius Pilatus og Jupiter om, tro? Synes du har gjort en bra jobb.
Hilsen Tove
Avsluttet .
Hei du Gorm. En fortsatt god påske til deg.

Et flott bilde der snekkersønnen, kjeltringen og morderen henger side by side.

Hull etter 12,7 i veggen gjør jo sitt av alle fine detaljer.

Det nakne menneske er klar til å sette seg i båten som tar det direkte til
Biarritz, France.

Europas svar på Rio.

Herlig middelhavsblått som et godt brekk i en ruskete påske i dobbelt forstand.

En god jobb fra deg. En vurdering fra meg, som trenger ekstra oppmerksomhet.

Hilsen fra Eivind.
Avsluttet .
Noterer meg også, ved et sideblikk,

at en patetisk passasjer fra Heliumexpressen har gått av på denne stasjonen.

Mvh. Eivind.
Helge R.
Hei og masse godord fra snøskavlene her sør.
Stor takk til Geir, gratulerer med månedens, jeg endret fargen på båten flere ganger, havnet på en tilnærmelsesvis original farge. Båten var litt ut og inn i bildet, valgte til slutt å ta den med på grunn av symbolikken den representerer.
Takk til Anne -Lise, jeg sitter i Høvåg å håper at snøen ikke fører til flere strømbrudd.
Jan Petter er som alltid på hugget, bra det JP du får nok snart en side med mer enn en tom flate hvor jeg kan stille hvitballansen.
Takk Tove, da var båten riktig tenkt. Angående Pontius og Jupiter vil sistnevnte som allfar, Ahla, Gud, Odin, bruk den betegnelsen som passer, kjenne menneskenes skjebne, han vet hva denne hendelsen fører til av krig og folkemord.
Takk Eivind, bilde bør treffe alle grupper fra de dypsindige til de overfladiske.
Sendere dere masse gode tanker for resten av påsken
:)Gorm
Avsluttet .
'Jan Petter er som alltid på hugget, bra det JP du får nok snart en side med mer enn en tom flate hvor jeg kan stille hvitballansen. ''

Ja ikke sant :-)


Sånn by the way, balanse er med en l.. Balla er det du hele tiden nesten viser frem..
Helge R.
Hei JP. Når jeg får slike som deg på banen fryder det mitt gamle sinn, da har jeg oppnådd det det jeg innerst inne håpet på med bildet, stor takk du har reddet påsken for meg,
jeg skal ringe med bjellene for deg
:)Gorm
Avsluttet .
Om du sikter til å provosere? Beklager, jeg lar meg ikke provosere av dårlig håndverk, de tanketomme hyllestene provoserer mye mer enn bildene dine:-).. Få heller en av fanskaren din til å ringe med bjellene dine, de setter sikkert pris på det.
Helge R.
Det virker som om du er sint og ganske destruktiv.
Greit nok at du prøver å banker meg med tastaturet, noe helt annet er den måten du behandler de som kommenterer bildene mine, din oppførsel vitner om lite kjærlighet i oppveksten, har du noen gang prøvd lykkepiller?
Gorm
Avsluttet .
'Det virker som om du er sint og ganske destruktiv.''

Jada keep it coming, men det gjør ikke bildene dine noe bedre dessverre :-)
Avsluttet .
Helge: I og med at du selv begynner å synke ned på det nivå å ytre høyst hobbypsykologiske betraktninger omkring psyken og oppveksten til mennesker du ikke kjenner vil jeg bare stille deg et ørlite spørsmål tilbake. Hva er det av opplevelser i din oppvekst eller andre ting som er skyld i at du stadig vekk føler en trang til å legge ut slike småekshibisjonistiske nakenselvportretter av deg selv X antall steder ute på world wide web?
Geir F.
Jan Petter: ''Få heller en av fanskaren din til å ringe med bjellene dine, de setter sikkert pris på det.''
Dette er ditt sitat.
Du sikter sikkert bla. til meg. Jeg liker bildene til Gorm og prøver å gi utrykk av det på en saklig måte. Dessverre har jeg problemer med å finne en noenlunde saklig tilnærmelse til bildene fra din side.. Kanskje tar jeg feil: Fortell meg i så fall hvor du er saklig i dine betraktniger.
-fløde-

Avsluttet .
Kommentar slettet av foto.no
Avsluttet .
By the way Geir

Ja det er mitt sitat du siterer til, har du skjønt opphavet?
Geir F.
'jeg synes det er et patetisk dårlig bilde.''
Igjen ditt sitat.

Beklager. Men synes fortsatt ikke det er en saklig kommentar. Men du har selvfølgelig din fulle rett til å mene det motsatte.
Å kalle en mengsmotstander for ''rompis'' bidrar vel heller ikke til saklighet.

-fløde-


Avsluttet .
Nå er det vel ikke jeg som legger an i saklighetsnivået her Geir.. Ta deg litt tid til å lese det Helge har skrevet.. Om man ikke tåler kritikk så legger man ikke ut bilder, så enkelt er det.. Når man som tidligere sosialsjef går ut og antyder det som Helge gjør, så er det langt under lavmål og som nettopp tidligere sosialsjef så burde han vite noe om sånt, men det er kanskje det han mener at han gjør.. Dessuten er helge stolt av å provosere, det er faktisk hele meningen med disse bildene, han nyter å provosere og han nyter å kunne slenge litt dritt..

Avsluttet .
Sorry

Glemte det, å¨kalle dette bildet for et patetisk bilde er i aller høyeste grad en saklig kommentar, du kan gjerne si at den ikke er særlig velbegrunnet og da skal jeg faktisk være enig med deg, men da snakker vi altså om noe helt annet.
Geir F.
'Nå er det vel ikke jeg som legger an i saklighetsnivået her Geir.''
Ditt sitat, Jan Petter.

Fint. Da er vi enige. God natt.

-fløde-
Stig Børre E.
Jeg skjønner som vanlig ikke en dritt av dette - men syns disse bildene dine er morsomme (og ikke minst diskusjonene som havner i kjølvannet...).

Liker kaoset og at det ikke er fullkomment - i mine øyne er det ikke ment å være fullkomment. Som vanlig masse detaljer og farger som slår. Båten virker malplassert og har en farge/belysning som ikke passer inn - men jeg liker den. Den bidrar til uro og kaos, bildet hadde nok blitt litt kjedelig uten.

Siden JPK tydeligvis er veldig opptatt av bjellene dine, oppfordrer jeg deg til å snu deg neste gang.

StigB
Helge R.
Nå er det påskemorgen som slukker sorgen, siden det bare er påskeaften får jeg stå han av litt til.
JP kommer med noen antydninger som er grove, personer som kommenterer bildene mine driver med; ''asskissing''.
Hva han mener med rumpekyssing er mer enn jeg fatter, for ennå er rumpa mi ukysset. Dersom JP bedriver slik kyssing bør han ikke automatisk videreføre det til andre, selv mener jeg at ''rumpekyssing'' lukter vondt.
Det groveste som kommer fra tastaturet til JP er likevel: ''Det er ganske mye som gjør disse manipulasjonene til Helge svært dårlige, han stjeler bilder av andre som han benytter''.
Kan JP nevne et eneste del av mine bilder som jeg ikke har tatt selv.......?
Når du beskylder meg for å stjele, er utsagnet så grovt at jeg forlanger en uforbeholden unnskyldning.
Jeg ser at JP omtaler Eivind som en ''romkompis'' av meg, merkelig utsagn etter som jeg aldri har truffet eller snakket med vedkommende.
Jeg beklager dersom JP mener at jeg kommer med personangrep på ham, så langt i fra, jeg bare prøver å finne ut hvordan du er skrudd sammen, du kommer med masse merkverdigheter, angriper i øst og vest, uten at andre dottere kan vurdere hva du fotografisk står for.
Sorry JP men dagen er for fin til at jeg kan kaste bort mere tid på deg.
Ønsker alle dottere en fortsatt flott påske
:)Gorm
Avsluttet .
Helge

Jeg har kommentert bildet ditt, at du og din fanskare ikke aksepterer at det finnes alternative meninger om et bilde, får dere selv slite med. Det blir noe over middels håpløst når man skal gå til frontalangrep på de som ikke er enige i at det du produserer er mesterverk.

Jeg aksepterer at du ikke stjeler bilder eller elementer i bildene dine fra andre, en unnskyldning skal du selvfølgelig få den dagen du sender meg raw filene til de bildene du har med bevæpnede soldater..

Angriper i øst og vest? vel jeg legger inn mine kommentarer til bilder her inne på lik linje med alle andre, at du ikke klarer å finne bildene mine kan nesten ikke jeg noe for. Hvordan jeg er skrudd sammen har vel strengt tatt lite med din kreativitet og manglende evne til å sette kreativiteten din isammen å gjøre. Jeg påpeker at dine bilder er ekstremt slett håndarbeide, at du ikke vil akseptere andres meninger om det, får bare være, da bør du kutte ut å legge bildene inn på kritikken, og holde deg til kosehjørnet.

Hvor jeg står rent fotografisk har heller ikke så mye med bildene dine å gjøre, som du sikkert vet så finnes det kun en ekte Mona Lisa og noen millioner mennesker som med varierende hell skal tolke det bildet, jeg begir meg ikke ut på noen tolkning, jeg forholder meg til det tekniske ved bildene dine, og der faller de beklageligvis totalt igjennom, noe av det har jeg allerede påpekt. Det er lite som imponerer mer sånn rent fotografisk, enn en skikkelig utført manipulasjon, og det finnes tusenvis av fantastiske manipulasjoner på nettet, dine er som barnetegninger i sammenligning.

Ta nå for en gangs skyld kritikk istedet for å slenge dritt hele tiden.
Geir F.
Jan Petter:
Krigeren er fra Spania, fotografert under vinteropphold.
Be om en uforbeholden unnskyldning.

RAW-filene er personlig eiendom.

-fløde-

Avsluttet .
Geir


Nå var det ikke deg jeg spurte om raw filene til, men bildene til Helge.. Jeg snakker ikke om noen kriger men om soldatbildene som Helge har benyttet..

Litt underlig at du svarer på et spørsmål som ikke var stilt til deg Geir, det er heller ikke du som er beskyldt for å ha lånt bilder av andre.

Avsluttet .
Geir Fløde skriver: ''Jan Petter:
Krigeren er fra Spania, fotografert under vinteropphold.''

Siden du skriver i entalls bestemt form antar jeg at du da refererer bare til det siste bildet han har lagt ut med bevæpnede soldater i, dette: bilde nr. 367088

Siden du tydeligvis vet ting som vi andre ikke vet, hva så med de andre bildene hvor han har med bevæpnede soldater i aktivitet? Er de og tatt i Spania?
F.eks dette: bilde nr. 357661
og dette: bilde nr. 349267
og dette: bilde nr. 331777
og dette: bilde nr. 331777
og dette: bilde nr. 333049
og dette: bilde nr. 320072
Avsluttet .
Kommentar slettet av foto.no
Stig Børre E.
Her er bildene til JPK: http://JPK.foto.no/
At han er en god fotograf er det ingen tvil om - at det har noe med saken å gjøre er en annen ting. Alle har like stor rett til å uttale seg.

Jeg syns det er mye som minner om en ''manhunt'' her, i begge retninger. Bra at folk sier hva de mener og er ærlige - men det sklir litt ut.

På den annen side; hadde JPKs første kommentar ikke blitt besvart, hadde det hele kulminert.

Jeg må vel ta kritikk for min siste setning i min forrige kommentar jeg også, klarte ikke å dy meg ;-)

Glad påsk.

StigB
Roar K.
Jan Petter Kristiansen:
Tommy Næss:

De av oss som har fulgt Helges produksjon en stund vet at han setter sin ære i å bruke utelukkende egne bilder i sine produksjoner. Under de fleste av de bildene du henviser til, Tommy står det da svart på hvitt hvor bildene er tatt og av hvem.

At dere ikke forstår hva Helge driver med er ene og alene deres problem, ikke Helges og heller ingen andres.

Roar
Helge R.
sukk, det er for fint vær til å kaste bort dagen på JP og TN.
JA, jeg har selv tatt samtlige bilder som jeg bruker, manipulert eller ikke manipulert.
JA, jeg har noen tusen raw bilder av soldategutta, etter som de tok meg med i den ene gruppa fikk jeg noen saftige blinkskudd da de øvde på bygerilja i en ruin i utkanten av Nerja.
NEI, jeg sender ikke raw filene til deg JP.
Jeg kunne faktisk ha ignorert JPs første innlegg; ''En patetisk dårlig manipulasjon'', men etter som jeg er uenig med ham måtte det kommenteres.
Diagnosen på JP er stilt utfra:
1. han vil ikke legge bildene sine slik at de kan kommenteres, ett eller annet sted leste jeg en begrunnelse, men den kan jo JP komme med selv.
2. han bruker et språk, rumpekyssere, romkompis, osv som vitner om en homofobisk barnslighet.

Glad påsk til alle på dotten fra
:)Gorm
Geir F.
Tommy Næss.
Skuffende at du som er en så dyktig fotograf bedriver slik mistenkeligjøring på grunn av at jeg skrev kriger i bestemt form.
Vet ikke om linken funker men prøver likevel.
bildekritikk=331777

-fløde-
Geir F.
/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=331777
Geir F.
Jan Petter.
Håper du etterhvert har fått nok dokumentasjon på at bildene er ekte, selv om du ikke får tilsendt RAW-filene for mer grundig analyse. Du får nesten bare stole på at alle dem som kjenner til Helge og virkeligheten rundt denne spesielle historien snakker sant.

Ha en riktig god påske.

-fløde-

Avsluttet .
Tror vi roer det ned noe nå, beklager om svar på tiltale har vært noe over kanten og skal love at jeg aldri mer skal kommentere bilder til enkelte her:-)

Fortsatt god påske..


Lars B.
Et dramatiske bilde fullt av detaljer som topper seg med korsfestelsene i bakgrunnen. Liker også den flammende himmelen og den detaljerte bygningsmassen, men finner ikke plass til båten slik den framstår.
Ser at det har vært ''religionskrig'' i kommentarene over. Det passer vel egentlig bra til dette bildet - uroligheter har det jo vært tilknyttet dette bildetemaet i et par tusen år. Antall visninger ved min ''inntreden'' var da også 666 - et djevelens tall i flg. de som har greie på slikt ;o)

Hilsen Lars
Helge R.
Endelig et innlegg det er mulig å forholde seg til. Båten har vært litt til og fra, fargen har også vært endret fra rød til blå.
En dag henter jeg fram bildet og går over det en gang til. For meg er tips og sakelig kritikk gull verdt, hadde bare tonen her på dotten vært slik ville vi alle ha lært litt ekstra.
Tema i dette bildet har, som du skriver, vært kilden til vold og drap på medmennesker. Jeg gremmes over all volden som blusser opp over hele kloden, millioner av mennesker blir hundset, vår måte er soldater og bombefly, forstå det den som kan.
De hadde et enklere liv våre forfedre som levde i ett med naturen og det merkelige som skjuler seg der.
666 en ganske nymotens oppfinnelse jeg foretrekker 69
ha en fin kveld hilsen
:)Gorm
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu