Black Hawk down
Krig er en avskylighet som stort sett er knyttet til mennesker, et par mauretyper kriger mot hverandre, men utover disse seksbeinte skapningene er vi tobeinte enerådende i bestialske drap på vår neste, ikke mye kjærlighet i våre gener, nei.
Kamp om territorier og naturresurser har ført til store ord og sabelrasling. Til nesten alle tider har vi levd med sverdet ved vår side, beredt til å forsvare eget land, eller erobre andres.
Vår mest fredfulle fortid finner vi hos de første jordbrukern, her er det kvinnelige prester som tilber kvinnelige guder, ikke rart at det rådde fred i riket.

I framtiden er vi truet av temperaturøkning, havet stiger, det er bare å speide etter de første båtflyktningene. Dine og mine etterkommere skal avgjøre om de kan fortøye til våre brygger.
Leste at Bangladesh blir oversvømt flere ganger om året, millioner av mennesker er på vandring bort fra havet, hva gjør vi når det blir titalls millioner, kanskje flere hundre som flykter fra døden som klukker i fotsporene deres? Dette er bare de første. Nye båtflyktninger følger i kjølvannet, en fargerik forsamling på flere hundre millioner hjemløse, sultne, syke, banditter og engler i skjønn forening.
Demokratiet forvitrer og jeg aner konturen av kriger, fordrivelse, utryddelse av folkegrupper, en verden. Omriss av framtiden skimter jeg i dagens Irak, hvor bror kjemper mot bror.
Depressiv, jeg??
Tja, utenom foto er historie min store lidenskap, den er spekket med vold, så jævelig at den mest fantasifulle regissør ikke vil matche virkeligheten. Sosial-Darwinismen, den sterkestes rett til å gjøre hva han vil, gjennomsyrer fortiden, så hvorfor ikke framtiden? Vi er jo fremdeles mennesker?

Her har jeg fotografert en gjeng spanske gutter som leker bygerilja i en ruin utenfor Nerja. Statuen er en av flere som pryder åpne plasser i Almuñecar, på dette bildet har tydeligvis bronsehjertet sluttet å slå.
Bakgrunnen er tatt sent på ettermiddagen, jeg har prøvd å få det til å passe med lyset, hva mener dere?

Ha en flott helg hilsen
:)Helge
voldelig
Bildet inngår i albumet visualiserte drømmer - Her jobber underbevistheten for meg
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-09-07 21:54:45
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Annetlag på lag
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger455
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_275783} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Tom T.

Tror du snart for gi ut en bok Helge? Med tekst og bilde. Jeg ønsker et signert eksemplar:)

mvh Tom T
Lise U.

Flott bilde -- og en nedslående dystopi i teksten som ledsager det... får bare håpe at ikke alle dine framtidsprofetier slår til! Men det er jo en del som tyder på at du kan få rett, dessverre. I alle fall en god tekst og et vakkert bilde i fredens tjeneste. Ettermiddagssol er så absolutt bra for lyssetting. Studerer man statuen og de to lekekrigerne, kan man se at lyset er skarpere og hvitere på dem, så kanskje kunne det være en idé å legge et litt mer gyllent skjær over dem for å få et mer helhetlig uttrykk? Plasseringen av de to mennene spriker litt, men det tilfører spenning i komposisjonen. -- Jeg er i grunnen ganske imponert over disse manipulasjonene dine...

God helg tilbake!

Lise U
Atle G.

Hei Helge, synes bildet fungerer godt. Liker det du gjør og jeg er egentlig ikke så opptatt om lyset passer eller ikke på en manipulasjon. Dette fungerer som en kule for meg. Ha en fin helg selv! ☺

Hilsen Atle.
Tove H.

Du er en dyktig forteller med ord og bilde! En kan bli mørkeredd av å lese historie og se hvor lite vi lærer... talende bilde fra voldens herbarium, dette!
Mvh Tove
Rune S.

Meget bra manipulert bilde med dyster tekst. Er redd du kan ha rett i mange av bekymringene for fremtiden!? Når det gjelder lyset ville jeg lagt på mer varme toner på statuen.

Mvh
Rune S
Avsluttet .

Et sterkt bilde med en sterk fortelling,det er nifse greier vi holder på med.
Og jeg tror ikke det er deperessivt å tenke i de baner du gjør,heller mer realistisk,for hva vil skje når/viss ingen tar ansvar?
Igjen et godt og tankevekkende bilde fra deg.
Hilsen Tone!
Laurberg G.

Hej Helge. Din historie og dit oplæg til biledet er så alvorligt som det plejer. Men jeg føler at du nok ikke har arbejdet så vel som vanligt. Her er et eller andet galt med lyset. På armen af den højre kriger kommer stærkeste lysindfald tydeligt fra højre med udbrænding til følge mens det længere inde i billedet kommer skråt fra venstre-forfra med viste udbrændingsfølger. . Lyset forekommer lidt fladt. Her kunne en hævning af kontrast og en minimal sænkning af lys gøre underværker. mvh. lau
PS. Hav en rigtig god fotohelg.
Lars-Anders M.

Meget bra Helge. Du er en mester på slike bilder. Ok.
Edvin S.

Alltid givende å se dine bilder, og teksten løfter bildet opp en dimensjon, som om det var nødvendig ;-)
Herlig flott denne også.

Teksten var meget fin i dag også, omtrent som et preken. Kom til å tenke på et ord jeg måtte få definert skikkelig i sted - ''radbrekking'' - hyggelig lesning :o)
http://no.wikipedia.org/wiki/Stegle_og_hjul

:: ~ Arne
Geir F.

Jeg har vært inne på dette bildet mange ganger. Jeg har problemer med å gi en god kritikk på dette. Vet ikke hvorfor. Her er mange gode anslag men likevel er det noe som mangler. Savner noe av suget som dette bildet burde hatt i det desse to gutta kommer løpende.
Jeg har kommet til at det må skyldes huset i bakgrunnen som på en måte sperrer veien. Hadde vi sett en gate eller en linjeføring som hadde gått gakover i bildet tror jeg det hadde fått noe helt annnet over seg. Her stopper det på en måte opp.

Likevel: Jeg digger manipulasjonen, Jeg digger historien som ligger til grunn. Og orginaliteten: Den er som alltid topp.

-.fløde-
Stein Oleiv B.

denne er bra. har vært innom detet flere ganger. liker faktisk best ver1, men fargene på statueni#2 er bedre, eller sitter berdre i forholdt til hele bilde. det er plasseringen jeg ikke er like enig med deg på ver2. så for meg blir det som sagt 1en. ellers er dette et typisk godt helgebilde, proppet med budskap, og nøye komponering. lyset er veldig bra.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu