Varsle Foto.no
Erfaringer
Dag T.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Robust, hendig og brukervennlig kamera med alle funksjoner unntatt autofokus. Kan bruke alle Pentax-objektiver opp til idag.
Klarer seg ikke uten batterier, og er dessuten følsomt for slag mot prismehuset. Inne i prismehuset ligger elektroniske kretser som ikke finnes lenger. Men en slik skade kan derfor ikke kameraet repareres.
Hvis man unngår slag mot toppen er det et fint kamera som vil holde lenge.
Pål K.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Dette manuelle kameraet fra midten av 80-tallet er kanskje det vakreste kameraet Pentax har produsert.
Super A var det første Pentaxkameraet som hadde Programinstilling. Dvs. Super A ble lansert sammen med de første Pentax A-objektivene. I tillegg kan både manuell og lukkertids-/ og blenderprioritert innstilling benyttes.
Kameraet har manuelt framtrekk og det er solid. Plast er bare benyttet på knapper og brytere.
Kameraet er relativt enkelt utstyrt, og bortsett fra dybdeskarphetskontroll og TTL finnes ikke noen funksjoner utenom det vanlige. De funksjonene som er, fungerer imidlertid meget godt. Lysmåleren på kameraet har også fungert bra på det eksemplaret jeg er i besittelse av.
LCD-displayet inne i kameraet er i mørkeste laget, og kan i enkelte tilfeller være vanskelig å se, til tross for at det er belyst.
I tillegg er det litt trangt å bestyre noen av knappene på kameraet, og da spesielt om man har på hansker.
Et meget godt og robust kamera. Dette er mitt favoritt backup-kamera. Det tar ikke mye plass, det ligger godt i hånden og det tar veleksponerte bilder.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu