Varsle Foto.no
Erfaringer
Peter U.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
Klarer 7200 PPI og Kodachrome. Kan batch-scanne og tar både monterte dias (også med feite GEPE-rammer med glass) og negativ-strips.
Fin form-factor, på størrelse med et vanlig brød (og kommer med kjekk bæreveske).
Tar 10 minutter+ å skanne et dias i 7200 ppi. Og den takler ikke mørke dias, såsom undereksponerte eller sånne tatt med blitz i mørket, med store kontraster. Da blir det bare mørk suppe og noen få "lyspunkter". Boksen har bare USB2, hadde den hatt firewire hadde den kanskje vært kjappere.
Den er også dårlig på "råskann" av gamle fadede dias. Min antikke Polaroid SprintScan 35 klarer faktisk det bedre, det går faktisk an å få et passabelt svan (man ser faktisk hva det er bilde av…) ut av slike dias.
Tror jeg må grave dypere i lommeboka for å få en skikkelig diasscanner. Selv nærmere tre laken er ikke nok. Og enda kan den ikke ta "stordias", sånne fra Brownie-kameraer som går i 35 mm-dias-framviser-kassetter & -framvisere (120?).
Antagelig bra nok for "amatører" og dias som er greit eksponerte, mens mørke/vanskelige og fadede (som har gått mot magenta) dias nok er for mye av en utfordring for denne. Dog, den slår femhundrekroners scanneren fra Clas Ohlsson (det var ekte skräp!), og som før nevnt, for "pene" dias, også min SprintScan (som må henge på min antkke G3 med SCSI og OS9…).
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu