Varsle Foto.no
Erfaringer
Martin M.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
På min Nikon D7000 ga objektivet meget fine, skarpe og kontrastrike bilder fra minste blender. Autofokusen var helt ok, ikke fullt like rask som Nikon 60mm afs men ikke på noen måte plagsomt treg.

Nærgrensen på ca 10cm ved 1:1 ga nok avstand med tanke på lyssetting.

God kreativ kontroll av selektiv fokus med stor blender. Fin harmonisk gjengivelse av uskarpe bakgrunner.

Objektivet egner seg godt til portretter, makro og produktfotografering.
Objektivet snakket ikke spesiellt godt sammen med lysmåleren på min Nikon D7000. Jeg kan ikke si noe om dette også gjelder andre modeller fra Nikon ettersom jeg ikke har prøvd, men etter hva jeg kan lese rundt på nettet er dette et ganske utbredt problem. Med dette objektivet undereksponerer kameraet ganske kraftig (mellom en og to blendere). I studio med ekstern lysmåler og studiolamper er ikke dette et problem. Dette kan selvfølgelig kompenseres med kameaets eksponeringskomensasjon, men jeg opplevde dette som plagsomt. Problemet ble ennå større ved bruk av TTL styring og Nikon CLS. Her måtte jeg kompensere både eksponeringen og blitzen for å få riktig eksponering. Med andre ord mange prøveeksponeringer før det ble som ved førse forsøkpå mine andre objektiver.

Manuell fokus er litt skranglete. Litt dødgang på fokusringen sammen med en plagsom treghet i fokusmekanismen ga ingen god følelse av MF. Her er min Sigma 150mm macro i en helt annen klasse.
Etter å ha eid og brukt objektivet i ca en uke har jeg blitt både meget imponert og meget frustrert. Jeg har brukt objektivet i studio, på lokation med to SB-800 for protrett og hatt det med litt rundt i byen.

På grunn av problemene med lysmålingen valgte jeg å levere objektivet tilbake til butikken. Hvis du har et annet merke enn Nikon eller ikke ser på det jeg har opplevd som et problem vil dette objektivet gi meget gode bilder.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu