Varsle Foto.no
Erfaringer
Hans B.
Konstruksjon:
Pris/ytelse:
En i utgangspunktet rimelig 35mm filmscanner med god oppløsning,dersom den hadde holdt hva de tekniske spesifikasjonene lover. Det gjør den ikke, dessverre!
En 35mm filmscanner som i utgangspunktet skulle ha den fine funksjonen at den kunne scanne en hel film. Dette kan den ikke! Med USB tilkobling går det for tregt til at dette fungerer på mer enn ett bilde eller to. I tillegg er softwaren såpass klønete laget at den tar opp plass i minnet på maskinen som om det skulle vært et scan på FULL oppløsning. Har du en GIGA med internminne hjelper det lite, det blir fullt og maskinen ''kræsjer'' ganske raskt uansett. Med SCSI tilkobling blir det litt bedre, men heller ikke mer. Jeg har til nå pers. på å scanne 3 bilder etter hverandre før det blir feil, og det er etter uhorvelig MANGE forsøk. Problemet er at det plutselig dukker opp helt svarte bilder. I tillegg er mekanikken i disse scannerne ganske dårlig. Jeg har snakket med et par andre som også har opplevd mange ulyder ved scanning. Videre går scanningene veldig tregt og den er derfor ikke egnet dersom du skal scanne mer enn et bilde eller to, med mindre du trenger å slå ihjel tid og har scanning som lidenskap nr. 1...
Et ''katta i sekken kjøp'' sålenge Kodak ikke løser software problemene. Den burde aldri vært sluppet på markedet med dagens software! Riktignok finnes det software fra tredjepart (SilverFast?)som vistnok skal fungere greit, men jeg har kun såvidt prøvd DEMO versjon som så ut til å fungere greit.

Har du planer om å benytte denne på USB-port - glem det! Etter ett års prøving og feiling oppfører fremdeles denne scanneren seg litt for mye etter eget forgodtbefinnende, men det skal i rettferdighetens navn sies at når den av og til fungerer som forutsatt, så gir den meget bra resultater.
Varsle Foto.no
Åpne uskalert versjon i eget vindu