Stubmøllen på Hjerl hede
Stubmøllen fra Frøslev er fra 1778. Dens navn kommer den stub hvorfra hele møllen dreies. Stubben er et stykke tømmer av eik som står i loddrett stilling med 8 skråstivere, derav 4 doble. Vingene er omlag 20 m lange, og møllens arbeidsytelse ved passende vind var ca 15 - 18 tønner korn pr. time. Stubmøllen ble flyttet til Hjerl hede i 1931, og sammen med vinkelgården var denne møllen den spede begynnelse til bygningssamlingen i den gamle landsby.
Bildet inngår i albumet Der er et yndigt land - Hjerl hede - I 1930 flyttet Hans Peter Hjerl Hansen (1870-1946) Danmarks eldste bondegård, Vinkelgården, til Hjerl Hede, som han hadde kjøpt 20 år tidligere, og skapte dermed grunnlaget for dagens frilandsmuseum. Museet satser ikke bare på levendegjørelse, men også på bevaring av den gamle danske kulturarv med bygninger helt tilbake til 1500-tallet. Hjerl Hedes frilandsmuseum er et statsanerkjent kulturhistorisk spesialmuseum som bidrar til å belyse forandring, kontinuitet og menneskenes livs- og levekår, både innen byggeskikk, arkitektur og håndverk fra de gamle tider og frem til i dag.

  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-09-10 00:48:32
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-09-10 17:43:32
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-09-10 17:44:10
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger335
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_276254} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Tore S.

Veldig fin eksponering og bra komposisjon syntes jeg, men kuen midt i bildet er kanskje litt for sentrert?
Brit M.

Lekkert bilde med flotte kontraster, både mht farge, klarhet, natur/menneskeskapt.
Jeg syns kua er plassert riktig, en av vingene peker mot henne og hun står midt i krysningspunktet på gjerdet, dette strammer inn komposisjonen fint, og gir fine linjer i bildet hvor gjerdet peker mot kua, mens det til venstre peker mot hovedmotivet, mølla.
Du kunne forsåvidt croppet lite til venstre for kua, men da ville mye fortelling i bildet bli borte. Skjønner at besøket hos Lau var vellykket på mer enn en måte, Anne-Lise!

Brit
Lars-Anders M.

Dette er en vindmølle. Jeg ser og hør att man kaller vindkraftverk før vindmøller her i Norge. Jeg trodde att man malte mel i vindmøller. Men dere har problem med dette skjønner jeg.

Ellers er det ett fint komponert bilde av en ku i ett kulturlandskap. Nesten som på Öland i Sverige.
Stig Børre E.

S/H-versjonen ble veldig bra. Knakende godt komponert og fine toner.

StigB
Ivan H.

Hei,

Går for v2 her, ble veldig bra i s/h.
Ellers så ville jeg hatt kua lenger til venstre, men litt vanskelig det nå.

Men, uansett, fint bilde!

Hilsen
Ivan Holmedal
Inger Anne Maritsdotter V.

Et idyllisk og tidløst bilde som like gjerne kunne vært 100 år tilbake i tid.
Vakker plass, fikk assosiasjoner til ''Hobbit-land'' i Ringenes Herre;-)

Mvh Inger Anne
Laurberg G.

Pænt Anne-Lise. Her er flot tegning i stubmøllens træ. Noget som faktisk er svært at få frem. Også den sorthvide / gråtone står flot. Men den forekommer dog at være lidt for kontrastet og skarp. Så det bliver nok farveversionen der holder bedst. mvh. lau
Per Einar G.

Hei Anne-Lise,

Jeg syntes S/H versjonen ble best. Flott med de gamle tre gjerdene som følger bilde inn fra venstre kant + følger bildet innover og bort til møllen. Dette er med på å skaffe mere dybde i bildet. Plasseringen av møllen i forhold til omgivelsene ble også bra mener jeg.
Skulle jeg finne noe pirk....så måtte det være å dempe litt på kontrasten som Lau nevner,, samt og kansje clone bort kua helt.

Per E.
Bjorn F.

hei Anne-Lise.
Et bilde som ånder av fred og harmoni, liker det godt.
Hilsen Bjørn.
Anne-Lise S.

Tusen takk for mange herlige kommentarer som ligger her og venter idet jeg kommer hjem fra jobb! Har nå tatt tips om mindre kontrast og usm til etterretning, og har laget to nye versjoner; V3 og V4. Tusen hjertelig takk for Konstruktive Tips til videre vekst! :-)

Anne-Lise
Laurberg G.

Meget bedre. Skarphed og hård kontrast er ikke alt. Jeg tror at vi alle bliver forledt til misbrug af disse funktioner. Funktioner som vi ikke havde tidligere i det analoge mørkekammer. Men mange gange ser vi at al feeling forsvinder i og med brugen af disse værktøjer. mvh. lau
Anne-Lise S.

Takk igjen, Lau! :-) Ja, det er noe med å prøve å få til det ekstra smellet i et bilde, men av og til smeller man til og drar litt for hardt i spakene. Da er det godt man har mange øyne på sine bilder og at dere villig gir av deres kunnskap slik at man kan begynne på nytt! :-)

Anne-Lise
Liv F. D.

Hei Anne-Lise, stilig bilde av vindmøllen her, og riktig informativ tekst. Jeg likte godt kua på bildet je, den balanserer bildet ditt.
mvh
Liv '')
Anne-Lise S.

Hjertelig takk, Liv! Hyggelig at du tittet innom og la igjen din kommentar om bildet! :-)

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu