Hare hopp: Ønsker særlig feedback fra dyrefotografer o.l. på om dette er ''akseptabelt''.
Birdie eller Bogie ? Denne hareungen dukket opp på golfbanen i går kveld; jeg fikk lirket fram kameraet fra medbrakt sekk, nærmet meg forsiktig, da den la avgårde i forbløffene fart. Har aldri forsøkt meg på panorering før, men nå panorerte jeg ubevisst ''automatisk''. Automatikk var også det kameraet var innstilt på, blitzen spratt opp, og resultatet ble altså slik. Vet det finnes ''konvensjoner'' mht dyr i bevegelse ( eller mennesker, kjøretøyer for den saks skyld). Vil gjerne ha tilbakemeldinger på om denne uskarpheten er ''akseptabel'' i en slik sammenheng.
Utstyr
  • Nikon cp 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger1151
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_93213} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (49)
Ragnar W.
Siden jeg jo er ekspert på dyrefoto så kan jeg forsikre deg om at dette er høyst akseptabelt Fred ... :-)

Drit i konvensjonene, her sitter komp'et som et skudd og uskarpheten gir fin fart i bildet.

Det eneste jeg ser som problematisk er at baklabbene ser litt hakkete ut i kantene.

Ellers flott!

/Ragnar
Fred S.
Takk Ragnar: Normalt driter jeg såpass mye i konvensjoner at jeg akkurat her ville holde meg ''til boka''. Det er nok mest fordi dyr i bevegelse ikke er det jeg normalt fotograferer.
Hakkete labber ? Det kan nok være pga et forsøk på overdreven oppskarping. Litt paradoksalt å skarpe opp dette motivet, muligens, men, men...

vh fred
Nils B.
Joda dette sitter.
Man får følelse av fart, bevegelse og det finnes ei linje i bildet som så absolutt er med å fremheve farten. Fargemessig er det også ok, slev om jeg nok hadde sett at bildet var hadde en anelse mer rødt i seg.
mvh Nils
monica p.
Hallo Fred
Nå er jo ikke jeg noen ekspert på hverken det ene eller det andre, men dette synes jeg absolutt er godkjent.
Likte veldig godt at du har fått med hvordan forlabbene dens går inn mellom bakbena, skikkelig driv i dette.
Mvh Monica:o)
Fredrik F.
For å være helt ærlig liker jeg dette bildet dårlig. OK, det er fart - men det hadde vært stilig med et skarpt punkt på haren, helst hodet. Med andre ord - dette er ikke akseptabel uskarphet slik jeg ser det...
Men, man vet aldri hvor haren hopper... kommentarene over er så visst ikke enige, og de ér fotografer - jeg er bare en hobbyknipser med meninger.
Grethe B.
Ei heller ekspert, men likte bildet og det er fart og flotte farger, og hareungen er godt plassert i bildet!
Et kunstnerisk dyrebilde:-)

mvh
gt
Atle A.
Regner meg ikke som spesielt ''dyrefotograf''. Men dette fungerer utmerket som fotograsfi, uansett sjanger, på grunn av komposisjonen, paletten og bevegelsen.

Et godt bilde!
Jan Ove H.
Artig bilde, Fred.
Nå har du gått inn i dyrefotografenes rekker

Jan Ove
Haiman A.
Merkelig spørsmål du stiller her. bildet er kun akseptabelt for øyet som liker slike bilder. teknisk er bildet dårlig og uheldig komponert. det er blåstikk i bildet. ansiktet til dyret burde ha vært i fokus.
Fred S.
Takk for kommentarer, og et variert knippe meninger; hadde ventet enda mer pepper, men det dukker vel opp. Takk til de positive, og takk til de negative: Skjønner deg godt Fredrik F, det tok med selv noen år å bli fortrolig med bevegselsesuskarphet ikke minst i forhold til mennesker. Det var forresten en god del av det for et par år siden her på dotten, og det husker selvsagt du, Haiman A. Trenden stod på noen måneder, og jeg hadde kjempeproblemer med å fatte alle de rosende kommentarene til det jeg selv så på som ''kvasi-kunstneriske'' bilder.
Spørsmålet mitt kunne ha vært mer presist formulert, Haiman , men med litt velvilje ville nok du også ha skjønt at jeg ikke er ute etter ''universelle sannheter'', men nettopp det du antyder. Skjønner egentlig ikke at noen kan oppfatte det på noen annen måte.

vh fred
Odd Tore S.
Hei, Fred!
Formel 1 teknikk brukt på hare, kan det gå bra?
På hurtigbilder av bil er det greit at bakgrunnen og hjulene er uskarpe, det gir fartsfølelse, og det er alle enige om.
Så er det noen som også lar bilen være mer eller mindre uskarp, kanskje helst i forbindelse med hopp i rally og annen mer og mindre frivillig bilakrobatikk. Her er nok meningene mer delte.
Jeg putter haren din i kategorien rallybilder med hopp, og sier at jeg synes det er nesten helt OK.
Det litt spesielle er at bakbeina er skarpest, mens kroppen er uskarp. Her tror jeg at det ville gjort seg bedre med det omvendte, men det fikser du neste gang du skal spille golf.
MVH
Odd Tore
Rune N.
Jeg er i alle fall ikke dyrefotograf, men jeg drister meg til å kommentere lell: og dette bildet fallt jeg helt for. Her er det fart og bevegelse, og fargene liker jeg også veldig godt. Det blå i haren skyldes vel at den er i skygge/kveldslys, og det står godt til det gule/grønne i bakgrunnen.

For meg betyr det ingenting at harens ansikt ikke er skarpest. La faktisk ikke merke til det før jeg leste kommentarene fra andre.

Min konklusjon: et flott bilde. Ternigkast: minst 7! ;-)

mvh
Rune
Bjørn H.
Hei Fred ....

Drister meg iinom, selvom erfaringen med dyr og ''harer'' ikke er særlig stor ...

Kommentaren blir kort, for jeg liker bildet meget godt ...

Her er det fart og sus for lille harepus...

Kanskje ikke en kommentar fult av framtidige råd, men ... du mine ærlige føleleser .... :)

Bjørn ;¤
Jan N.
Jeg synes dette holder i massevis!
Fint komp og god fartsfølelse. Jeg er av den oppfatning at det ikke alltid må være et skarpt punkt i bilder av denne typen. Det vet jeg det er delte meninger om, men sånn er det.
Det jeg ikke liker så godt på dette bildet er det at haren er litt for blå, etter min smak.

JanJ
Lennart J.
det är visst okej att ta oskarpa bilder. denna har något specielt .mvh lennart
Mariann S.
Dette bildet er fullt av action.
Synes det er rått.
I like it !

Mvh -Mariann-
Torbjørn S.
Fartsfylt bilde, utvilsomt. Er ingen dyrefotograf, men synest du skal si det fornøyd med resultatet. Jeg liker det som det er. Noter par på dette hull du :)

TS
Fred S.
Takk for siste runde kommentarer: Håper og regner med at jeg har fått et knippe oppriktige svar. Tror imidlertid ikke jeg kommer til å bli noen ''dyrefotograf'', det blir i så fall tilfeldige opplevelser , som denne.
Ville selvsagt gjerne ha hatt skarpheten på hodet, men der hadde jeg ingen kontroll. Jeg var forbauset over at jeg i det hele tatt klarte å fange haren i den speeden den satte opp, så bildet er en ren tilfeldighet.

vh fred
Carsten A.
Jeg syns bildet er bra, det har klare billedmessige verdier (beskjær gjerne noe ovenfra, det vinner bildet på).

Men ''dyrefotografer'', hva er det? De som vil ha gode artsbilder rynker kanskje på nesen over uskarpheten, hva vet jeg. Andre, som tenker mindre på teknisk perfekte artsopptak, bør ha sansen for dette. Men selvsagt, en enda mer vellykket panorering hadde nok hevet også den billedmessige verdien,

MVH CA
Caroline M. S.
Jeg er ikke dyrefotograf jeg heller - falt bare for bildet og fikk lyst til å si jeg synes det er stilig. Synes det passer med både uskarp bakgrunn og uskarp kanin. Dessuten er det såpass mye skarpt på kaninen at det er noe å hvile øynene på. Liker også at kaninen er blå - den blir nesten litt uvirkelig med den fargen - noe jeg synes passer til alt det uskarpe. Litt drømmeaktig på en måte. Enig med Carsten i at beskjæring ovenfra ville gjort seg.
Stig B.
Bildet gir en flott fartsfølelse, og selv om det ikke er noe skarpt punkt i bildet så skaper det en fin stemning av fart, og litt panikk.

Dette bildet sammenlignes ikke med et artsbilde i det hele tatt, her er det andre ting som formidles, og da er også de tekniske kravene annerledes.

Mvh Stig
Marit E.
Har sans for haren din, jeg også, Fred!
Liker den slik den er, uskarp, litt skarp, flyvende og blå.
Rene fabel-haren dette, jo!

Søndagshilsen
fra Marit
Terje M.
hei fred. et artig bilde, av hareungen i fart.uskarpheten er ikke påfallende sjenerende. jeg synts du har kommet bra ut av det. men den har lang vei å løpe!!!!!! m.v.h. terje mj.
Kay R.
Hei Fred...

Vel, e absolut ingen dyrefotograf... Har kun tatt bilder av noen få fugler sjøl så gode råd får du av andre..he,he..
Akseptabelt? ja i mine øyne iallefall. Synes du får en fin effekt av uskarpheten og bevegelsen hær. Sjøl setter æ nok mest pris på skarpe klare dyrefoto, men helheten funker helt ok i bildet ditt. Severdig...

MVH Kay:-)
Odd Eirik S.
Her der det mye liv i bildet. Du får på en fortreffelig måte frem at denne karen har stor fart.
Men min mening er at såfremt det ikke er en kraftig nedoverbakke til høyre så heller bildet alt for mye til høyre.
Hadde ønsket å se bakrunnen i vater. Etter å ha lastet ned bildet og rettet det opp med 3-4grader mot venstre så syntes jeg selv det fungerte enda bedre.
Men dette er jo litt smak og behag. Uansett så likte jeg veldig godt måten du fremstiller motivet på.

mvh
Odd Eirik
Ketil M.
Synes det ble stilig! fart så det holder.
Wes D.
I like the shot - good action - difficult to capture totally in focus when the hare is off in a hurry.
Kind regards Wes
Fred S.
Takk for fine innspill: nei, ''dyrefotograf'' er nok et temmelig svevende begrep, skal gå med på det. At dette ikke er et ''artsbilde'' er vel også klart, det var heller ikke meningen at det skulle framstå som denslags, og den tvilen jeg hadde om bildet forøvrig var OK er mer eller mindre borte; jeg har stort sett fått en bekreftelse på det jeg selv opplever med bildet; at det utifra visse kriterier holder mål.

vh fred
Inge-Martin F.
Eg veit om ein del som hadde rynkket på nasen av dette bilde fordi det er eit uskarpt artspotret,men på ei anden side er det vel slik me ser harepus når me oppdager han,å få hode skarpt i den poseturen er bortimot umulig fordi hode går mykje opp og ned,når haren springer med dei korte forbeina og lange bakbeina.

(viss du hadde panorert litt fortere enn det haren sprang og enda meir ned over enn det du har gjort,då hadde du kansje fått hode skarpt,men det er berre ein hypotese,ut fra ein perfekt timing noke som er vanskelig med det kamera du hadde tilgang på i denne situasjonen.)

Bilde kan vedig godt gå inn i ein serie med ulike hare bider, men det sår og godt på egne bein,det er noke tegne serie akktig over det,og det på grunn av hode som ikkje er skarpt,pupilen er mesten berre ein strek og ørene står rett opp for å høyre best mulig når han sikker av.
Ikkje heilt vetskremt men veldig utygg allså.

Mvh. I.M.F
Brita Helen E.
Ja her var det full fart.. :) Synes dette ble et svært spennende og kult bilde... Bra fanget:)

Mvh Brita...
Kjartan T.
Hei Fred.

Det meste er skrevet om bildet, og jeg legger bare til at jeg kunne ønske jeg hadde tatt dette. Liker den sterke energien i det.
Jonny E.
Hei hei Fred

Det her e jo et bilde ''mot all fornuft'',
med det mener eg at det som man vanligvis ikke
klarer og se skarpt på en hare som spring, nemlig fotan,
e nogenlunde skarp men resten av bildet e full av fart.
Den effekten synes eg fremheve krafta i harefotan som
vi vel ellers tenke på som nokka mjuke kosegreier.

Eg e full av beundring for det arbeidet mange ''naturfotografa'' gjør med artsbilda,
men det her e et litt anderledes bilde som eg
liker veldig godt på grunn av sin organilitet
og, som Kjartan sier, sterke energi.

Ha en energifull dag.

. JonnyE
Ann F.
Jeg kan være enig i kommentaren om at bildet tilsynelatende heller nedover mot høyre.
Borsett fra det, synes jeg bildet er fartsfylt, artig og severdig.
Hvordan definerer du forresten en dyrefotograf? Kan si meg godt enig i CA's betraktninger rundt det.
Mvh Ann
Fred S.
Takk igjen: Ting jeg har glemt å nevne her, så jeg tar med det og:
Nei; ingen nedoverbakke; dette er nesten inne på selve ''greenen'' til et av hullene, men ting skjedde så raskt her at jeg i farten muligens har skakket litt på kameraet.
Når det gjelder ''dyrefotografer'', Anne, så ser du lenger opp at jeg tar forbehold; egentlig engen homogen gruppe dette, og sikkert vanskelig å definere begrepet.
Kjartan: Takk for den kommentaren (om at du gjerne skulle ha tatt bildet), fin attest å få fra en ''dyrefotograf'', uansett hva nå en dyrefotograf måtte være.

vh fred
Steinulf L.
Henger meg på CA's kommentar - alt til sitt bruk.
MAO: En birdie.
Arne S.
Ingen vet hvor haren hopper.. Fint at du utfordrer deg selv og tester ut ''nye'' motivområder. Det inspirerer. Liker bildet!

:)
ketil o.
Hei!
Fint utsnit,god komposisjon. Her har du panorert haren på en utmerket måte. Får skikkelig fartsfølelse av å beskue bildet. Plasseringa av haren i billedfeltet er også bra. Den duse fargerike bakgrunnen bare forsterker mitt inntrykk av fartsfølelse her. Lyset er upåklagelig. Helheten er fin og dette bør du selvsagt være fornøyd med. Skulle likt å hatt det i arkivet. Å ja det inspirer meg til å ta slike bilder.
Mvh:
ketil
Fred S.
Nei, nå gir jeg med ende over.....Her kritiserer jeg bildet ditt, Kjetil, og så går du hen og kommenterer og anbefaler mitt. Ikke vant med slikt, skjønner du, som regel får jeg kjeft tilbake, så dette har ikke hendt meg før, til tross for 6-7 år her på dotten. Så hjertelig takk, sjeldent voksent gjort !

Og takk til Steinulf og Arne også, selv om kommentarene er fire år gamle. Men tida går så fort....

vh fred
Monika Frisvold V.
Dette flotte harebilde ditt har jeg ikke fått med meg...
flott utsnitt, fin fartsfølelse og gode friske farger.
panoreringen her synes jeg er fin...
Ut på harejakt igjen Herr Strømme...:)
Ha en fin dag i Namdalen.
mvh monika
Kjell Ivar Ø.
Ikke rart dette bildet har blitt dratt frem igjen, det har i allefall
gått meg forbi.
Som Monika sier fin fartsfølelse, velvalgt utsnitt og herlige
bakgrunnsfarger. Tipper på en blomstrende eng.
Joda dette falt i smak Fred.
Vh Kjell Ivar
Anne Ø.
Herlig bilde og med disse fargene i tillegg!!!
Hilfred M.
Hei :)
Jeg vil henge meg på all den positive omtalen av dette bildet.
Dette likte jeg også.
ingebjørg fyrileiv g.
Spiller du golf, Fred?? Jeg har heller ikke sett dette før, artig at det er bringt fram/tilbake i lyset (...). Jeg synes at det er fullstendig fungerende, og panoreringen er fin. Jeg synes spesielt om den sommerlige bakgrunnen som ble veldig lekker, etter at jeg har sett meg ferdig på haren. Den har gode toner, og er i akkurat nok bevegelse til at det ikke flyter utover, eller kommer i fare for å bli FOR skarp (selv om du har gitt et tappert, artig og smått unødvendig forsøk). Plasseringen av haren er fint, så komposisjonsmessig er alt etter boka. Men at kamera står på auto er fullstendig ubetydelig når resultatet er godt.

vh ingebjørg
Fred S.
Takk til dere fem siste også.
Det var jeg selv som brakte bildet tilbake ''til livet'' i forbindelse med en kommentar under et annet bilde, bare så det er sagt. Jeg liker bildet rimelig bra selv, men regner med at å fotografere harer blir en engangs-affære. Ellers har bildet mer enn nok mangler både mht fargestikk og skarphetsplan, og apropos det, det vi trenger her på bildekritikken nå er direkte tale av det slaget f. eks. Haiman Askari serverer lenger oppe under bildet....

og nei, Ingebjørg, jeg spiller ikke golf ( det hadde du vel ikke regnet med heller), men vi var med golfspillende venner på banen et par ganger på denne tida, og det gikk såpass langt at jeg kjøpte meg 5-6 billige køller. Men så forsvant interessen.

vh fred
Thorbjørn R.
Herlig energi og dynamikk i dette bildet. Dette kan du vær godt fornøyd med.

Mvh Thorbjørn
Avsluttet .
Greit nok av kanin, Strømmern.
Legge inn ditt bilde hos Ketil med avisgutt ropende som en som selger
1936 Times Square er jo litt???

Imponert!!!

Avsluttet .
Full fress og i 6 gir på denne karen!
Dette sitter som et skudd Fred!
Håvard F.
Spennende harefoto. Dette likte jeg Fred :)
mvh
Håvard
Fred S.
hø..., ..og hvis noen lurer på hvor mye jeg betaler Håvard F. for at han skal kommentere de gamle bildene mine, så kan jeg desverre ikke opplyse om det; gutten kan få trøbbel med ligningsmyndighetene...
Men igjen da: Når du nå fant fram til enda et av bildene mine fra oldtiden, så er jeg glad fordi du valgte et bilde med en masse motstridende meninger. Så til de få som er innom f/64; les kommentarene, og ta gjerne stilling til om ikke levende, ærlige,sprikende, engasjerende og varierte kommentarer som nettopp disse er mer interessante å lese enn "nydelig bilde, flott stemning, vakre farger, skarp og fint" 20-30 ganger etter hverandre under ETT bilde ?

fred s
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu