Heder til Christian Breidlid

Christian Breidlid er vinneren av den juryerte utstillingen på Fotografiets Dag 2012 med serien Urban Discontents.
I tidligere utgaver av Fotografiets Dag har Preus museum i samarbeid med de norske fotografforeningene valgt ut rundt 50 fotografer, mens i år valgte de en mye strammere linje. 7 fotografer ble valgt ut til å stille ut som del av den juryerte utstillingen.

Juryen har i år bestått av tre jurymedlemmer: Ingrid Nilsson, direktør ved Preus museum, Kjersti Monsen, leder for Forbundet Frie Fotografer og Arne B. Langleite, leder for Norsk Fotohistorisk Forening - Preus museums venner. Juryen har vurdert over hundre innsendte bidrag og plukket ut 7 fotogorafer som i går stilte ut på Fotografiets dag.

- De syv fotografene som i år gikk videre i den juryerte utstillingen, representerer en stor bredde innen dagens fotografi. Fra det analoge, fotohistorisk relaterte bildet til dagens digitale fotografi, og med nokså bred motivkrets samlet sett. Den juryerte utstillingen under Fotografiets Dag har nettopp dette for øye, å kunne presentere et vidt spekter innenfor dagens fotografi, og kamerabaserte fotokunst. I tillegg har arrangementet som mål å kunne forene de ulike uttrykk innenfor det samme mediet, samtidig som man skal vie alle den oppmerksomhet de fortjener. Utstillingene på Fotografiets Dag speiler dette, skriver museet i en pressemelding.

Av de 7 fotografene har juryen plukket ut unge Christian Breidlid som vinneren av årets juryerte utstilling.

- Det er en ung og lovende fotograf som med sitt vel gjennomførte prosjekt, både teknisk og visuelt, har stukket seg ut. Med 4x5" kamera og lang eksponeringstid har han klart å skape en spesiell og til tider teatralsk stemning i sine ellers urbane bilder. En effekt som gir serien hans mystikk, til tross for at han har fotografert relativt hverdagslige og gjenkjennelige scenarioer.

Breidlid vinner et gavekort fra FotoVideo, som kan brukes til utstyr fra Canon til en verdi av 20 000.
Christian Breidlid -
Christian Breidlid
Christian Breidlid -
Christian Breidlid

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Stian O.
Gratulerer til Christian Breidlid! Var å så bildene hans og de stakk seg ut i positiv retning. Absolutt en fortjent vinner.
28.8.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu