Disse er nominert til Deutsche Börse

Flyktninger, tysk etterkrigshistorie og konstruert virkelighet. Dette er blant noen av temaene som berøres av fotografene som er nominert til neste års Deutsche Börse Photography Prize.
De fire fotografene som skal kjempe om neste års Deutsche Börse Photography Prize er nå annonsert.

Tyske Thomas Demand er nominert for sin utstilling "Nationalgalerie," som ble vist på Neue Nationalgalerie i Berlin i fjor vinter. Amerikanske Roe Ethridge er nominert for separatutstilingen han viste ved Les Rencontres d'Arles i sommer. Den amerikanske Magnum-fotograf Jim Goldberg er nominert for utstillingen "Open See" som ble vist på The Photographers' Gallery i fjor vinter, mens israelske Elad Lassry er nominert for utstillingen ved samme navn på Kunsthalle Zürich, som ble vist februar-april 2010.

Variasjon i temaer
- Med et spenn i temaer fra det konseptuelle til det politisk engasjerte, forhører hver av de nominerte det fotografiske mediet på sin egen distinkte måte, sier juryleder Brett Rogers i en pressemelding.

Thomas Demands bilder utforsker tysk historie siden 1945, ved bruk av konstruerte bilder. Roe Ethridge blander det kommersielle og det redaksjonelle for å skape et nytt uttrykk, mens Jim Goldbergs Open See er et resultat av seks år med fotografering av folk som har flyktet til Europa fra Afrika, Asia, midtøsten og øst-Europa. Elad Lassrys arbeid leker ifølge pressemeldingen "med ideer om forfatterskap, originalitet og appropriering gjennom den nyskapende bruken av fotografi og film."

Prestisjetung pris
Deutsche Börse Photography Prize arrangeres hvert år av The Photographers' Gallery i London og er en av de mer prestisjetunge prisene innen fotografi. Prisen har som mål å kåre den fotografen som har gjort aller mest for det fotografiske mediet i Europa løpet av det foregående året. Vinneren får £30 000, eller ca 290 000 kroner. Dette er femtende gang prisen deles ut.

Tidligere vinnere av prisen inkluderer Sophie Ristelhueber, Paul Graham og finske Esko Männikkö.

Utstillingen med de nominertes bilder vises fra 2.-30. april 2011, på galleriet Ambika P3 ved University of Westminster i London, da The Photographers' Gallery er stengt for oppussing frem til høsten 2011. Vinneren kåres 26. april 2011.
© Jim Goldberg / Magnum Photos - DEMOCRATIC REPUBLIC OF CONGO. 2008.
DEMOCRATIC REPUBLIC OF CONGO. 2008.
© Jim Goldberg / Magnum Photos
His radio is the sole possession that he took with him while escaping a rebel attack in his village. He now lives in a refugee camp with 60,000 other people where poverty, disease, and crime run rampant.
© Roe Ethridge/ Courtesy of Greengrassi London/ Andrew Kreps Gallery, New York   - Ballet Studio (Cassia), 2009
Ballet Studio (Cassia), 2009
© Roe Ethridge/ Courtesy of Greengrassi London/ Andrew Kreps Gallery, New York

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu