Blue Moon and Birch Catkins
Nattstemning fra en årstid rett før pollennysingen slår til ...
Utstyr
  • Nikon F4
  • Nikkor 85 mm f/1.4
  • Blenderf/1.4
  • Lukker30 s
  • FilmtypeFuji Velvia
  • ja
  • AnnetEn 6T forsatslinse er brukt i tillegg til blitz. Kamera selvsagt på stativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger419
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_6483} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Erling S.
Får meg til å tenke på Dracula og skrekkfilmer fra ungdommen. Veldig fin effekt med skyggen på ''månen'' bak. Ville kanskje hatt dybdeskarpheten ytterst på raklene?
Torbjørn V.
Likte komposisjonen og innholdet i dette bildet! ES har et poeng med det med dybdeskarpheten.
:-)
Hans- Georg S.
Et av dine beste her, meget bra visuelt, tror det hadde blitt ubalanse i bildet ved å legge skarpheten ytterst på rakla.
Birna R.
Jeg brukte endel timer på dette prosjektet, så har vel en 30-40 ulike versjoner tenker jeg, inkludert den varianten ES etterlyser. I et næropptak på f/1.4 er dybdeskarpheten minimal og siden raklene slenger hit og dit er det ikke lett å vite hvor de havner (i eller utenfor fokus) når blitzen eksponerer dem.

Med et såpass rikt bildemateriale å velge i var det ikke vanskelig å ta ut det bildet jeg selv mener er det beste og det er vist her. Akkurat passe slik jeg ønsket å gjennomføre bildeidéen min.

ES; ''månen'' er en måne, altså ''ekte''.
Carsten A.
Meget bra komponert og oppbygget bilde, herunder den bevisste bruken av ''nære'' og ''fjerne'' farger.

Også jeg studerte på om månen var ''ekte'', uten at det påvirker vurderingen av bildet. Her må i tilfelle månen være omtrent maksimalt ute av fokus, slik at den figuren vi ser er skapt av blenderen i objektivet (som har god bokeh, ser det ut til). Utvilsomt et av de beste bildene, om ikke *det* beste bildet, fra din hånd her på FOTOdotNO.
MVH CA
Terje K.
...bøyer meg i støvet.Utrolig tøft!!
Avsluttet .
Riktigt snygg faktiskt..sen kan man ju bara fantisera om hur dom andra varianterna blev..hade det varit snyggare om hela månskivan hade varit med ? men som visad en full-pottare...trots att jag har väldiga besvär med björkpollen..mvh/gunte
Håvard R.
Veldig bra.
Aleksander J.
Jeg nyser, men det er ikke på grunn av pollen, men støvet jeg bøyer meg i.
J.. bra.
Birna R.
GH: Det var viktig i prosjektidéen at månen gikk ''ut'' av bildet. Tanken var å skape en dynamisk ubalansert bruk av flateelementer. Opprinnelig hadde jeg tenkt å anvende en 5T forsatslinse, men den ga ikke stor nok måne, så da ble det å putte på en kraftigere (6T).

Deretter var det å finne et tre som sto slik at jeg kunne ta bildet fra siden, så jeg slapp å stå med nesa vendt oppover (pollenastma er ikke å spøke med). Siden dette var før digitaltiden så ble det etpar natterunder med påfølgende filmfremkalling neste dag før alt var slik jeg ønsket. Nå i dag med D1 hadde dette vært ''i boks'' (eller på chip) ved første forsøk. Tidene skifter, av og til til det bedre.
Stephan Z.
Jøsses a gitt! Nydelig bilde. Det lille skarphetsomerådet skaper en illusjon av at frøstilken stikker ut av bildet, nesten som om den dupper i vann.
Mvh.SZ
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu