Problembarn
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger187
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_5907} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
morgan s.

Bildet er scannet fra et dias. Pga at det er mørkt får jeg striper i bildet, og jeg klarer ikke løse problemet på noen fornuftig måte. Er det noen der ute som har noen gode tips om hvordan jeg kan få digitalisert det?

mvh morgan
Carsten A.

Konkret har dette bildet neppe noen form for data som skriver seg fra opptaket/motivet i de mørkeste partiene. De skulle vært 100% svarte, og det kan de jo fortsatt bli om du trikser litt med levels eller curves i PS.

Det er ganske vanlig at filmscannere gir denslags støy når en forsøker å få fram detaljer eller toner i områder som ikke har fått nevneverdig lys. Heller ikke filmscannere kan trylle fram detaljer eller toner der ingen fins. Om det som vises her er digital støy eller ''støy'' fra filmbase/ueksponert emulsjon skal være usagt, men mistanken går vel mest i retning av digital støy.

Hvilken filmscanner har du brukt?
MVH CA
morgan s.

CA, det er riktig som du nevner at det ikke finnes tegning i de mørke områdene, så målet mitt er ikke å trylle frem noe her. Jeg har endel bilder med store svarte flater, og synes det fungerer godt. Problemet kommer når jeg vil scanne dem for så å brenne dem på cd. Hvis jeg vil gjøre det svarte svart, følger resten av bildet etter, og resultatet blir altfor mørkt.
Jeg ble ikke så mye klokere men takker for hjelpen i allefall.
Stripene kommer av digital støy.

mvh morgan
Magnus Knutsen B.

Hva er det du har tatt bilde av egentlig?

Jeg fikk også striper på bildet av Nils Petter Molvær. Med litt fikling på levels forsvant det lett som en plett..
morgan s.

Bildet er tatt av mose i blomst.

Kan du utdype fikling på levels litt nermere.
Jeg er ikke så stø på PS.

mvh morgan
Kjetil J.

På dette bildet kan du bruke ''tone curves'' verktøyet (jeg bruker Corel photo paint, så navnet er kanskje litt anderledes). Gå inn og lag en moderat s-kurve. Viktigster det å dra ned intensiteten på det som er nesten svart til det blir svart. Det er like vel ikke noe informasjon der. I det hele tatt er en justering med en slik s-kurve noe de fleste scannede dias får nytte av. Hvor mye og eventuelt ytterligere justeringer må du leke deg mer med for hvert enkelt bilde.
morgan s.

Skjønner at det finnes muligheter her. Takker for de tips jeg har fått. Hvis noen har noe å tilføye, er siden fortsatt åpen. Tenker da spesielt på innstillinger i selve scaningsprosessen.

mvh morgan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu