Kvinand hann
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeNikon D100
  • Nei
  • AnnetLayere er benyttet for å få frem fargedetaljer.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger309
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_46190} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Reidun G.

Her har du kommet bra nær, men blått ? - jeg trodde den skulle være grønnsort på hodet .
Reidun - som stadig lærer mer om fugler takket være kamera:-)
Øistein S.

Pen komposisjon. Jeg liker veldig godt at alt sammen går i blått og de gule øynene som gir en fantastisk kontrast.

-øistein-
Torbjørn L.

Flott levert.. Øynene ser jo helt sinnsyke ut :)

mvh

Torbjørn
Steinulf L.

Ser deg rett inn i øynene, han her. Flott bilde.
Carsten A.

Jeg vet ikke hvor vanskelig det er å komme innpå denne fuglen, men regner med at det kan være problemer. Når det er sagt er vel hovedelementet her, fuglen, kommet litt langt bort, slik at den opptar for liten del av bildeflaten. Gode farger, fin positur på flott fugl, en anelse svak skarphet har kanskje sammenheng med utsnitt?
MVH CA
Jonas L.

Fint kvinandbilde.
Herlig blikk!
mvh JL
Tom A. T.

Flott bilde. Øynene er bare helt utrolige. Godt man ikke har slike ;o)..
mvh Tom T
Ketil K.

Takker for kommentarene. Bildet er tatt i sterkt overskyet vær. Det er riktig at bildet er blånet noe, men det er vesentlig korrekte fargereflekser gjengitt i fjærdrakten. Disse fargene kan variere mellom fiolett som her, til bortimot rent grønt i hodepartiene. Så samme effekten her som på f.x. stokkand, skjære og stær, lyset avgjør mye. Skarpheten lider helt korrekt av at dette er et utsnitt på 1/9 av original. Lyset var dårlig. Det har kommet de hvite områdene til gode, men det er fortsatt utbrente områder som er senket noe i levels. For å få stor dybdeskaphet er blender satt til 5,6. som ikke har gitt høyere lukker enn 1/200. Tror det dårlige lyset + rel. lang lukkertid også bidrar til rel. lav detaljering/uskarphetsvirkning. Ser ellers at bildet kunne vært skarpet opp noe bedre.
Teknisk gode kvinandbilder er som tidligere nevnt uansett en temmelig utfordrende oppgave. Bilde av denne fuglen i godt lys gir i hvert fall ikke gode detaljer i det hvite. Har en serie av disse kvinandbildene så flere følger etter hvert.
monica p.

Nydelig bilde, men ville hatt anden litt lenger ned i bildet.
Mvh Monica:o)
Avsluttet .

Etter C Arnholms kommentar (og fotografens egen utmerkede), er det vel bare en ting som gjenstår å si:

Man skal ikke kritisere et bilde bare for at det ikke er 100% perfekt (hvem avgjør hvordan, forresten, at et bilde er perfekt?).

Dette er et bilde som burde komme opp på en utstillingsvegg i en fart! For eksempel, stueveggen hjemme... :-)

Bildet er dessuten salgbart til reklamebruk på grunn av fargene og blikket - og feltet til venstre er som laget for budskapet (teksten).
Tom E. F.

Til tross for hva du sier selv, sier jeg at jeg er imponert over bildet. (Kvinender jeg har sett her i Kr. sund har forøvrig dypgrønne hoder).
mvh Tom E. F.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu