Tok deg
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger215
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_32951} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .

Her må det jobbing til. Fukus er skivebom og ødelegger bildet.
*-
<p><font color=''#0000ff'' target=''_blank''>~Ivar~</font>
Carsten A.

Synd med fokus på feil sted - og for den saks skyld også utsnitt (avkutting av vinge i bildets overkant). Men bra tilløp - neppe noen klarer slikt uten mange opptak og en gjennomtenkt opptakssituasjon. God følgefokus kan være til hjelp, men forhåndsfokus på rette sted kan være like enkelt, særlig om en driver med å kaste ut åte (slik det kan se ut her). Det gjelder å følge med i hva fuglene gjør, retningen de kommer fra osv. Med endel observasjon får en bedre peiling på hva som skjer i neste øyeblikk. Og så mange opptak, gjerne i serie, med panorering, til det sitter!
MVH CA
Yvonne Anita R.

Jeg hadde forhåndsfokus på åta, men fuglen var så nær og kom direkte mot meg. Neste gang prøver jeg følgefokus, kanskje jeg får bedre resultat da.
Nils B.

Du er ikke alene om å ha bomma på dette. Mange, mange ganger har jeg forsøkt. Stå på, finn hastigheten på fuglen og følg CA sine råd så treffer du helt sikker før eller senere.
mvh Nils
Frank P.

Æhh, hva mener du med følgefokus?

Nysgjerrig
Carsten A.

Det var vel meg som brukte uttrykket først. Enkelte kamera har AF (auto fokus). I den enkleste utførelsen fokuserer kameraet på fokuspunktet når utløseren trykkes halvveis ned. En videreutvikling av dette er følgefokus, om utløseren halvveis holdes nedtrykket, justerer kameraet fokus i fokuspunkt/fokusområde når noe beveger seg der. Følgefokus kan være mer eller mindre sikker og mer eller mindre rask. Ofte er følgefokus ikke rask nok når det gjelder motiver som dette, hvor motivet beveger seg uhyre raskt.
MVH CA
Roy S.

skarpt ville dette vært et godt bilde. CA gir endel gode råd her som kan hjelpe deg videre.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu