Mot havn
En tidlig høstmorgen ved havet drev jeg og fotograferte detaljer i fjæra med et 35-70 objektiv. Plutselig så jeg en fiskebåt som kom inn fra havet på vei mot havn. Jeg hadde få sekunder på meg til å skifte til teleobjektiv før båten var i rett posisjon. Jeg rakk det så vidt, og resultatet ble dette bildet.
Utstyr
  • Olympus OM 40
  • Olympus 35-70 zoomobjektiv
  • Brennvidde200mm
  • Blender-
  • FilmtypeFuji Sensia 100
  • Nei
  • AnnetStativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger220
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_15724} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Tor-Erling T. R.

Veldig ''Heftig og Begeistrersk''. Fin stemning dette!

Jeg vet ikke om jeg synes det burde være ørlite grann lysere. Da blir kanskje noe av stemningen borte.
Carsten A.

Meget bra, TETR kan ha et poeng, men på min skjerm ser det fint ut. En og annen støvflekk burde ha vært fjernet. Likevel fint gjort og pent vist! BRA!
MVH CA
Tor Einar H.

Bildet mister helt klart stemningen hvis det blir lysere! Ellers har jeg tolket ''støvflekkene'' som flygende måker, og da må de da få være i fred? Eller skulle de vært fjernet uansett?
Leif L.

Nydelig, passe kontrast og en fin stemning, støvflekker bør fjernes. Tynn hvit ramme hadde også her vært prikken over I'en. Mvh LL
Kolbjørn E.

Det er en rolig og lun stemning over dette bildet synes jeg. Tittelen passet perfekt, får liksom følelsen at mannskapet har hatt mange dagers fiske i ruskevær... og endelig skal i havn til ro og mak. Fargene er veldig flotte, men jeg merker jeg blir litt distrahert av ''teksturen'' i himmelen (ser ut som det er malt på akvarellpapir)..er dette fra skanningen? Slik det er nå ser det best ut om jeg lener meg godt tilbake i stolen...
Enig med LL i at støvflekkene burde fjernes i dette bildet... det er så flott at det fortjener det!

Men jeg er derimot IKKE enig med LL i at en tynn hvit ramme har noe å tilføye dette bildet! Jeg synes personlig tynne hvite rammer er en farsott her! Det ville skape en skrikende kontrast og satt bildet i en boks.
Det eneste en slik ramme ville stått godt til er copyright'en i nedre høyre hjørne.
Leif L.

Maser gjerne litt for mye om rammer, men jeg synes det gir en fin avslutning mot den mørke bakgrunnen, spesielt på mørke bilder. Men for all del, hver sin smak. Mvh LL
Arve k.

Meget bra stemming ved bilde ,liker spesielt fargene ,men det er et rusk på din himmel.

AK.
Carsten A.

Akkurat dette bildet er ikke så mørkt noe sted i bildekantene at en tynne ramme er påkrevet. Men ettersom alle bilder vises mot svart bakgrunn, og ettersom mange bilder er såpass mørke i bildekantene at de går i ett med den svarte bakgrunnen, er nok en tynn ramme (1 pikselbredde) mange ganger en klar fordel. Med den behøver jo ikke være hvit.
MVH CA
Henry L.

Fredelig.
Erik A.

Harmoni i stor stil! Et enkelt, men vakkert og tidløst bilde. Halehenget av måker bak båten understreker flott et suksessrikt tokt. KE nevner en tekstur i himmelen, den er særlig synlig fra horisonten og oppover til noe høyere enn båten. Men jeg synes ikke den er plagsom. Selv om det skulle være en måke, burde ''flekken'' oppe i gullhimmelen vært fjernet, den tiltrekker øyet umiddelbart. Som sagt, et særs behagelig og lungt bilde.
Dag T.

Pent, men litt tomt på høyresiden. Bildet kunne vært beskåret fra høyre til nesten kvadratisk format, eller så kunne du ha ventet enda litt til, slik at fiskebåten var på vei ut av bildet på høyresiden.
Tor Einar H.

Takk for alle positive tilbakemeldinger og gode råd og forslag så langt! De blir alle tatt godt vare på! Det er hyggelig å registrere at det man selv synes er bra, også kan falle i smak hos andre.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu