End of the Day
Arbeidet er gjort for denne gang. Artens overlevelse er sikret, så nå kan han hvile.
Utstyr
  • Nikon D1X
  • Macro-Nikkor 35 mm f/4.5
  • Blender-
  • ja
  • AnnetOpptaket er i 14X forstørrelse. Mye rart å se når man kikker etter med et ekte makroobjektiv på kameraet
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger365
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_13904} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Birna R.
Glemte i farten å si at dette er utsnitt fra blomsten av rome (Narthecium ossifragum). En vakker gulblomstret myrplante som er giftig for folk og fe (artsnavnet ''ossifragum'' betyr rett oversatt beinknekkeren ...).
Carsten A.
14x forstørrelse i felten? Uansett, fint fra et område vi ikke kan studere uten hjelpemidler. Og dessuten så ren og pen farge- og toneskala med D1X'en at det rent ut sagt klør i fingrene!
MVH CA
Birna R.
'Etter den søte kløe kommer den sure svie'', vet du ... (i lommeboka, tenkte jeg på da). D1X koster, men gir også valuta for pengene.

Det står ikke at opptaket er i felt, men det er så nær ''location'' som vel mulig når forstørrelsen er 14X. Den som har drevet litt med ekte makro vet hva en såpass stor forstørrelse innebærer, hvorav den første og ofte største hinderet er å finne motivet i det hele tatt (både ute og i kamerasøkeren). En liten lommelykt er et uvurderlig hjelpemiddel, ellers stoler jeg på teknikken. En rask kikk på histogrammet på kameraet eterpå forteller om eksponeringen satt som den skulle.
Audun R.
Rent og pent makrobilde med historie.

Tatt i akkurat rette øyeblikk.

MVH Audun
Hans Jørgen R.
Skjønte ikke helt dette med reproduseringen, (er det en ''kake med pollen'' ytterst?) men bildet er rent, pent, fine farger og flott komposisjon som sitter godt.
Fredrik T.
Bra ja. 14x forstørrelse er jo bare helt ekstremt. Hva er forskjellen på Micro og Macro-Nikkor?

Mvh

Fredrik
Birna R.
HJR: støvbærer er gul med lange hår på, ytterst sitter en støvknapp med orange pollen i. Støvknappen revner langs en midtsøm og ''vrenges'' bakover, så pollenet slipper ut. Dermed er det hele over, og støvknappen slakner og visner hen (før dette strutter den stiv og strunk i all sin orange prakt). Den visner hen og faller av etter et døgn eller så, ikke mer bruk for den.

FT: Macro-Nikkor er spesialobjektiver for forstørrelser over 1:1, de kan ikke anvendes til vanlig fotografering slik Micro-Nikkorene kan. Det er ialt 4 stk. av Macro-Nikkor: 19 mm f/2.8, 35 mm f/4.5 (anvendt her), 65 mm f/4.5 og 120 mm f/6.3. Tilsammen dekker de området fra 1:1 til 40:1, videre må du bruke mikroskop.

14X forstørrelse er adskillig forbi det nybegynnere bør gi seg i kast med. Forsøk, så forstår du det nok.
Svein P.
Sånne bilder skulle man bruke i undervisningen - rått parti!
kai j.
nydelige farger og et fint utsnitt av noe jeg ikke har sett i min søker.
bra jobbet bjørn.
Bjørn T.
Meget bra Bjørn - skal tro om det ligger i navnet.
Tor a.
Dødskult bilde! Mvh Tor Anseth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu