Himalaya landskap
Best med mørk bakgrunn.
Utstyr
  • Nikon D750
  • 24.0-120.0 mm f/4.0
  • Brennvidde28.0mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger73
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1127702} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Avsluttet .
Det ene treet - alene i en verden av dramatiske fjell - meget fascinerende å se. Skyggen av treet er også interessant. Her er ellers fin komposisjon og utmerkede detaljer. Meget bra. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Gunnar F.
Mektig landskap med tre som blikkfang. Nivåforskjellene med lyssetting og skygge fremhever utsnittet og gir en god komposisjon.
Mvh Gunnar
Per L.
Veleksponert og godt komponert bilde med det enslige treet godt plassert i bildeflaten. Fargene virker naturlige! Mvh Per
Geir F.
Igjen et vakkert fjellandskap du presenterer, Keshav. Her har du valgt en symmetrisk komposisjon, og det er jo en smakssak. Komposisjonen gjør det litt vanskelig å vite hva jeg skal fokusere på (jeg er mest interessert i den vakre naturen og ikke treet, men det er jo også et subjektivt valg). Fargene er troverdige. Litt lite kontrast i det fjerne, men det skyldes nok lang avstand med atmosfæriske forstyrrelser og kanskje litt dis. Det er imidlertid betydelige fargeartefakter på himmelen, særlig i høyre bildekant. Dette ødelegger noe av helhetsinntrykket, men det kan du gjøre noe med. Ellers er jeg stadig forundret over "Bildekritikken" hvor det ikke presenteres noe annet en superlativer selv om mange bilder har betydelig mer potensiale enn det som er lastet opp.
Geir
John B.
Flott bilde Keshav! Kunne nok ønsket meg litt mer luft over treet, men greit som det er også! Ellers enig med Geir!
Bjørnar P.
Fint motiv. Treet ble midtstilt, og det bør man normalt unngå siden det fører til at bildet blir statisk. Her kunne det vært unngått ved å kutte litt på venstre side slik at treet kommer mer mot venstre. Dermed kommer den spennende bebyggelsen til høyre også bedre frem.
Fin skarphet og troverdige farger.
Et minus for gjengivelsen av himmelen, som har fått skjolder (posterisering). Se beskrivelse og hvordan dette kan unngås her: http://moderskeppet.se/resurs/posterisering/
Årsaken er som regel at originalbildet har en overeksponert himmel som presses hardt for å få frem farger og nyanser.
Du kan unngå det ved å undereksponere bildet litt, ved å bruke et avtonet filter eller ved å bruke HDR-teknikk. Alle disse teknikkene vil gi deg en himmel som kan gjengi hele farge- og tonespekteret. At resten av bildet da kanskje blir litt undereksponert er mye lettere å takle, da du skal undereksponere veldig mye før det fører til synlige skader på sluttproduktet forutsatt at du etterbehandler bildet riktig.
Kristoffer A.
Et utmerket landskap og subjekt - det er uendelig mange varianter av dette motivet som kan fanges på kamera. Kanskje du skulle ha besøkt dette treet ved soloppgang eller solnedgang? Da tror jeg du kan få fyllt opp bildet med masse fine farger og kontraster.
Roar K.
Joda, det funker midtstilt også selv nok jeg vil plassert den ensomme furua eller muligens pinjen ute mot en av sidene for å gi inntrykk av at den er på vei inn i bildet.

Roar
Keshav N.
Tusen takk for kommentarer og råd fra Kjell Øyvind, Gunnar, Per, Geir, John, Bjørnar og Kristoffer.
Geir jeg prøvte å fjerne flekkene med kloning men det gikk ikke.
Bjørnar, hva er brus og oskarpa ? filter ??
Kristoffer, dette er et sted som ligger midt oppe på fjellet som vi kjører forbi på veg til eller fra andre steder så for å få soloppgang eller solnedgang må vi kjøre om natta.. Vi kjører aldri om natta på disse fjelvegene.
mvh Keshav.
Bjørnar P.
"Brus" og "oskapa" kan vel best oversettes med "støy og uskarphet", og begge deler kan du justere i "smart filter" i Photoshop.
Ingvald Bright N.
_Enkelt. Fint belyst. Kanskje en skygge ? Uansett flott. In gvald
Hans Rich. A.
Teknisk ikke perfekt som nevnt, men som motiv synes det er veldig fint. Tenker også at treet noe midtstilt, og tenker at en beskjæring på venstre side vil være en fordel hvis du vil beholde bebyggelsen på høyre vinge.
Mvh Hans Richard
Arild T.
Biologisk mangfald er fråverande her, men ein einsam representant er til stades, treet. Eit tankevekkande bilete om ein set tankeverksemda i gang!


Arild
Keshav N.
Tusen takk for gode tilbakemeldinger fra Ingvald. Hans Richard og Arild. Kameraet mitt skulle vært inne til sevice og rensing for lenge siden, men dette har blitt utsatt pga coronaen. Bildene mine har hatt endel flekker. I forrige uke fikk jeg lever det til Nikon servicesenter og nå ser det ut til å vere i orden. Etter kloning av flekker på bildet er det blitt slik det er nå.
mvh Keshav
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu