Oslofjorden Høst
Tja....
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger241
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_105479} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Alexander W.

fint bilde... stilig efekt......


Mvh Alexander Wabakken
Caroline M. S.

Du skriver ''tja'' - det eneste jeg synes er ''tja'' her er den blå stripen langs høyre kant og muligens den mørke blokken nede i høyre hjørne. Synes bildet ble veldig bra - høst av den deprimerende typen. Ligner mer på et trykk enn på et fotografi. Vil du fortelle hva du har gjort for å få det som dette?
Tom B.

Caroline. Takk for det. Jeg har aldri noe i mot å forteller hvordan jeg gjør ting, men problemet er vel her at det er litt mange forskjellige ting og at jeg ikke helt husker. Det blir gjerne sånn: du prøver og forsøker en masse og bruker angre knappen en hel del :)
Her er det mange layers med forskjellige blend modes. Jeg fiksa himmelen først og så brukte jeg en Schwær clone stamp for å få effekten ned på vannet.
Strekene er ''fiber'' som jeg har brukt curves og blend modes på.
Ikke klokere ? Sorry, det er det jeg husker...
TomB.
leif b.

Jeg er litt usikker på himmelen, Tom. Også den röd/blå stripa på höyre side. (fjorden)
Efekten den er veldig bra lerret/stoff.
Jeg regner med at du forklarer hva du har tenkt.
Ha en fin weekend.
Tom B.

Jeg vet ikke helt hva jeg har tenkt jeg Leif, men rødvinen var god :D
Nei - meningen var vel som Caroline sier å presentere en grå, deprimerende og jævlig høst. For å få til den illusjonen tenkte jeg at det kunne passe med et bilde av en grå, regnbefengt sjø som så ut som om det hadde vært ute i det været en stund. Litt flekker, litt jordslag - at det så ut som om det bare ble som det ble (selv om det selvsagt var litt mer planlagt).
Jeg driver med litt av det samme på malerfronten om dagen. Gulbrun fernish som illuderer patina.
Håper du får tid til å ta en titt på betaversjonen ev de nye sidene mine i løpet av en uke eller tre. Jeg har sendt deg en mail...
TomB.
Caroline M. S.

Takk for forklaringen Tom. :-) Jeg var kanskje mest nysgjerrig på om du hadde fått det slik som dette nærmest rett ut av kamera (he, he - siden jeg er for lat til å herje mye i PS) eller om det var mye PS-arbeid involvert. Uansett teknikk/meotode - resultatet ble kjempebra synes jeg. :-)
Roy S.

jeg får ikke helt bestemt meg hva jeg syns om dette. liker noen elementer men....må la det synke inn litt først

Roy
Håkon L.

Tror dette hadde vært meget bra i stor versjon på grovt papir........liker det...

Mvh Håkon
Roy S.

For meg formidler bildet tomhet, og storhet, og din stemning der og da, og det er dyktig utført.

Til slutt fikk jeg fatt på følelsen av at det minner om et halvferdig lerret. En bakgrunn for noe. Og det kan absolutt være nok, noen ganger.

Om det er den stemningen du vil formidle, treffer du bra.

Roy

Avsluttet .

Skulle ønske at jeg likte dette bildet, Tom, men jeg gjør ikke det. Roy sa at bilde formidler tomhet, og det er vel omtrent det jeg føler også. At det er tomt, mener jeg.
Dersom du hadde ønsket å lage et bilde slik det er presentert her i det du trykket på utløseren så hadde det vært greit nok, men for meg ser det ut som effektmakeri etterpå og i etterpåklokskapens tegn. Den gamle mannen og havet, havet som metafor for gud-vet-hva osv. osv. All etterbehandling ser ut som akkurat det; etterbehandling, og det er veldig synlig.

Greit nok at du vil skape bilder, ikke ta dem, men her er prosessen synlig, ikke det du har ønsket å formidle, og det er intet godt tegn.

Mvh Ola.
Tom B.

... og det er jeg nok enig med deg i Ola. Noen ganger har du ikke en ide, men du har noen opptak. Og så setter du deg ned og forsøker å gjøre noe av dem. Noen ganger ''skaper'' du faktisk noe, og andre ganger blir det mest effekter.

Jeg skjønner jo hva Royce sier og er glad for at han kan se det, men du, Ola, trykker finger'n rett på det stedet jeg var usikker på.

Når det er sagt - jeg var på en åpning i dag og syntes bildene var fine (dyre var de au) - estetisk flotte, men de var jo ikke annet enn dekor...

Lang dyp diskusjon. Trenger minst en flaske konjakk. Takk for innspill alle sammen.

Det hadde forresten vært innmari gøy med en samling. Jeg har stedet, men det er langt fra Bergen, men nærme Moss..

TomB.
Fred S.

Estetisk stygt, hvis det går an å betegne noe som det. Ikke sikker på om jeg liker det, men det er noe med denne rare tomheten som fascinerer....

vh fred
Avsluttet .

Tja.Her tror jeg at din billedfortolkning har blitt forstyrret av noe, Tom. Kanskje har dublitt fascinert over hva du har klart å utrette i PS, for således å la det gå utover din kritiske sans. Dette synes jeg ikke noe om, Tom. Men, jeg setter pris på forsøket... :-)

-k
Rune E.

Kjell: Det går vel an å snu dette utsagnet på hodet og si at ingen ting har mening? Jeg synes det hoder i massevis at et bilde er godt å se på. Dette bildet er faktisk det - kunne muligens tenkt meg det på veggen faktisk.
Rune Edvin H.

Kult, men savner en svømmer eller noe slikt som jeg kunne lure på hva i h... gjorde der.
Rune
Lars-Anders M.

Bra bruk av filter mm i etterbehandlingen av bildet. ''Kunst'', eller ''bildeskapende''?
May-Lise L.

Er ikke sikker, men tror ikke jeg liker bildet. Det er for tomt og kjedelig og gir meg ikke noe.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu