Sint blikk
Myrhauk hann
Utstyr
  • 30D
  • 300 f2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger486
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_275657} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Tom Just O.

Skikkelig bra!
Johan S.

Bingo!
Dritkul vinkel og fint teknisk. Hadde vært gøy om du fortalte litt om hvordan du går frem for å ta slike bilder.

mvh
JOhan
Aleksander M.

Hei
Et blinkskudd dette! Flott vinkel og positur. Bra teknisk av noe såppas sjeldent som en myrhauk. Det fortjener du ros for!

Mvh Aleksander
Kjell Ivar Ø.

Meget bra tøff fotovinkel skarp fugl i flott lys. Bakgrunn passa fint
til dette bildet. Anbefaling.
Robin J.

Fin blikkkontakt. Skarpt.Et flott fluktbilde.Mvh RJ
Thorbjørn R.

Ja, knakende bra dette. Fin situasjon og bra teknisk.
stein ola h.

Hei.

Dette er var fantastisk, Annbefalt.

Mvh.

Stein Ola
Tove H.

Slutter meg til rosen. Fantastisk!
Mvh Tove
Avsluttet .

Helt fantastisk! Kjempebra.. :)
Espen Lie D.

Hei folkens,

takk for fine tilbakemeldinger.

Johan S: Myrhauken var svært nærgående og stupte mot meg gjenntatte ganger, den hadde antageligvis unger i nærheten. En adferd som overraska meg litt da jeg gikk på oppmerka sti som er mye brukt, og en skulle tro at fuglene derfor var vant til trafikk der. At den kom rett mot meg i stor fart var nok det mest utfordrende, både for meg og for AF`en. Måtte også være påpasselig med eksp.komp. ettersom bakgrunnen skifta mellom himmel og den du ser her.

For å oppleve denne flotte rovfuglen er det sikreste tipset Oppland fylke, som har over 50% av den norske hekkebestanden. Men også kysten av sør-vest landet, særlig Rogaland og Vest-Agder, kan gi fine observasjoner vinterstid.

Mvh
Espen
Anette L.

Hei!
Fantastisk skarphet samt utrolig øyekontakt!!
magne f.

Hei Espen!

Fantastisk bilde. Trenger godt lys for å fryse bevegelsene her. Anbefaling er gitt. Vet ikke om jeg våger å pirke på et så godt bilde, men jeg tror jeg ville vurdert å kutte litt oppe for å fjerne den mest framtredende delen av den brune trestammen(?). Den stjeler mye fokus siden den står rett over hauken.

Magne.
Ketil K.

Jeg er ikke så glad for bilder som viser angripende forsvarsopptreden til fugler ved reir, tror vi skal være varsomme i en slik situasjon, ikke minst for en så sjelden art som myrhauk.
André T.

Nydelig bilde! kjempe bra teknisk. Fin og god skarphet. likte blikket til myrhauken!

MvH
André
Espen Lie D.

Takk for kommentarer folkens.

Helt enig med Ketil Knudsen at varsomhet skal utvises i slike situasjoner. Men omstendighetene rundt denne situasjonen gjør at jeg ikke følte at jeg kryssa noen grenser der og da. Bildet er tatt fra oppmerka og mye brukt sti som er tilrettelagt av miljøavdelinga i det aktuelle fylket. At hauken hekka i nærheten er det ingen som helst tvil om, at dette er en adferd som signaliserer at jeg ikke var ønska der er det heller ingen tvil om. Likefullt; jeg brøt ingen formelle regler knytta til ferdsel og vernebestemmelser under opptaket. Men kanskje bør man likevel la være å legge ut slike bilder på weben?

Hadde vært intr. å hørt litt meninger rundt dette, særlig fra erfarne fuglefolk og fotografer som feks Ketil Knudsen.

Mvh
Espen

ps. for dere som mottar NOF`s medlemsblad Vår Fuglefauna kan dere sjekke forsida på førskommende nr. som er i posten sannsynligvis denne uka, forsidebildet er, etter det jeg vet, tatt under tilsvarende omstendigheter.

Jo Vegar H.

For min egen del ville det nok ha ringt en bjelle når den aktuelle fuglen stuper mot fotografen. I det øyeblikket man tydelig blir en hindring for fuglen mener jeg man skal være ytterst forsiktig og ta hensyn selv om dette kan være i områder man ellers ville ment var til almenn ferdsel. Ta ikke dette for personlig kritikk, da det er en meget viktig problemstilling du setter fokus på. Forøvrig et meget flott bilde.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu