Svevehode
Dette bildet ble tatt fra flyvinduet på vei sydover fra Trondheim den 31.08.2005. Solen strøk så vidt over flykroppen og kastet lys på det ytterste av flyvingen. Da ble jeg oppmerksom på en teknisk detalj på vingespissen. Det så nesten ut som en alien som passerte i motsatt retning av flyets bane. Det var skiftende skydekke og sent på kveld, så det ble et kappløp med tiden om å få tatt et vellykket bilde før solen gikk ned eller før flyet forsvant inn i skyene. Da jeg kom hjem, skrev jeg en spontatekst til bildet: SVEVEHODE. Det store svarte øyet / kjeften full av lys / hypnotisk fugl eller fisk / i baklengs booeing marsjfart. Diktet ble plukket ut som et av månedens fem dikt for august på Diktkammeret på Dagbladets nettsider. Foto + tekst sto på trykk i papirutgaven av Dagbladet 16.09.2005.
Bildet inngår i albumet Abstrakt -
Utstyr
  • Panasonic DMC-FZ3 LUMIX
  • -
  • Blender-
  • FilmtypeDigital
  • Nei
  • AnnetDette er ett av favorittbildene mine hvor motivet dukket opp av løse luften, bokstavelig talt, og hvor jeg fikk alt til å klaffe. Jeg synes motivet er bra plassert i bildet, og at det er en god balanse mellom metall/svart og den blå bakgrunnen. Diskusjonen hadde gått høyt blant de ansatte på bildedesken i Dagbladet da de fikk se fotoet, men ingen kunne forklare hva det skulle forestille. Dette skulle bekrefte at motivet er såpass mystisk at det trenger sin forklaring.

    Jeg har manipulert en smule med skarphet og kontrast for å fremheve ”hodet” og det svarte ”øyet”.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAbstrakt
  • Lastet opp
  • Visninger364
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_198290} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Avsluttet .
Et hærlig bilde. Noen ganger er det bare så jævlig godt å lykkes med spontane ideer og snapshots.
John H.
Bildet viser et ''logo light''. Det er en halogen-lyskaster på vingetippen som lyser opp sideroret. No big deal. Ser litt mystisk ut på ditt bilde, det skal du ha. Men vi ønsker jo ikke at noe skal få flyskrekk, eller ...?

Nina C. K.
Jeg satt nettopp og bladde gjennom de første bildene jeg la inn her på foto.no, og vil benytte anledningen til å si takk for kommentarer, både fra Erik og John, selv om det er over et år siden.

Ja, ideen var spontan nok, Erik, men jeg hadde vindusplass på venstre side av midtgangen, og kameraet mitt lå i bagasjehyllen på motsatt side. Jeg vegret meg derfor lenge med å hente det, for jeg syntes det ble så mye bryderi for mine medpassasjerer, men til slutt bare MÅTTE jeg. Det endte da også med at noe bagasje falt i hodet på en stakkar da jeg åpnet luken over ham. Men pytt, pytt. Jeg fulgte innskytelsen min, og det fikk jeg uttelling for.

Fint å få vite at ''romvesenet'' mitt egentlig er et ''logo light'', John. Man lærer så lenge man lever :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu