Hopp i hagen
Arwen hoppar over ein staur ;-)
ok
Bildet inngår i albumet flatcoated retriever -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-22 17:26:13
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-02-23 19:46:46
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger481
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_177757} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Kjell G.

Hei;

Her traff du skikkelig bra med skarphet. Hinderet (stauren) blir kanskje litt for dominerende i bildet.

Hund er topp og hundefotografering ikke lett om det skal bli bra. Ta gjerne en titt på min dachs bilde nr. 199461 fra fjellet i fjor.

mvh kjellg
Ann-Olaug T.

Hei, Kjell.. takk for kommentaren, er ening med deg i at stauren er dominerendes i bilde, men eg synast bilde blei brukbart likevel.
Ditt bilde har eg sett på opptil mange gonger. Og det er i ei klasse for seg sjølv.
Mvh Ann-Olaug
ingeborg w.

Skarpt og fanget i et godt øyeblikk. Jeg skulle gjerne sett hunden litt mørkere, den er tross alt svart i virkeligheten, selv om det fører til at du mister noen detaljer. Stauren kunne godt vært litt tynnere, så hadde den ikke vært så dominerende.
Maria A.

Hei Er enig i at stauren er litt dominerende. Men det går greit. Men synes kanskje det hadde blitt en finere komp hvis du hadde cropet litt på venstre side, er enig i at hunden ikke skal være midstilt men siden den ser ut til å hoppe mot høyre, er det mer natulig i mine øyne hvis det var mer luft på høyre side enn på venstre. Hvis du skjønner hva jeg mener, er ikke så flink til å forklare..;)

Mvh Maria
Maria A.

Glemte å si at det var veldig skarpt og fint og pelsen ser jo flott ut. kom. til ingeborg, sort pels kan se slik ut i riktig lys. Blank i pelsen;)
Nanna E.

Hei

Nydelig bilde med flott dybde, med fullskjem får jeg følelsen av at hunden er på vei ut av PC'en mot meg. Og fargen er akkurat slik en riktig foret svart hund har når solen skinner på den! Det eneste jeg ville gjort før jeg hang bildet på veggen er å lysne hundens venstre øye en tanke.

Hilsen Nanna
Ann-Olaug T.

Hei
Takk for alle fine kommentarar, og konstruktive tips.. Eg synast bilde er mørkt nokk, men skjerm innstilling kan ha litt å bety.
Dette bilde har eg valgt ikkje klippe, det er i original format. Hunden har synsvinkel mot venstre, og eg planla litt luft der. Eg likar bilde best slik. ;-)
Mvh Ann-Olaug
ingeborg w.

Åpnet bildet i adobe og tittet på histogrammet. Det er en flat strek helt inn til 7, hvor den begynner å stige. Siden vi ser en svart hund både i solskinn i skygge ville jeg flyttet histogrammet inn til 7, hvor tonefordelingen virkelig begynner. Jeg holder muligheten åpen for at det er mine manglende pskunnskaper som taler og også at skjermen min er feil innstilt så jeg ser noe annet enn det dere ser. Har selv en svart hund og den er blank i pelsen om sommeren den også, men så lys er den ikke, riktig for, blank pels og solskinn til tross. Men som sagt er det mulig dere har rett. Det er uansett snakk om veldig små justeringer og ikke noe å slå full alarm om.
Ann-Olaug T.

Hei Ingeborg..
Eg tek i mot konstruktiv forslag med takk ;-) Eg legg ut bilde får å lære meir, og då lyttar eg gjerne. Ein mørkare variant er ute. Her kunne eg kanskje merka bakgrunn lyset den opp litt.
Mvh Ann-Olaug
ingeborg w.

V2 ser mye mer riktig ut for meg, synes den ble kjempefin, men jeg skal ikke si sikkert hvem av oss som har rett. Det er som nevnt ovenfor godt mulig det er dere.
Christian H.

Problemet er ikke at alle tonene er for lyse, men at mellomtonene er litt for lyse og at kontrasten et litt svak. v2 er etter min mening ikke til det bedre. Der ser underesksponert ut og kontrasten er fremdeles svak. Jeg ville tatt utgangspunkt i v1 (gjerne en bedre original) og lagt på to kurvelag, hvor du i det ene drar ned mellomtonene litt og i det andre lager en svak s-kurve.
Jeg er enig med Maria om at det bør være mindre luft til venstre. Hunden ser mot bildet høyre side og bevegelsen foregår i den retningen. Halvparten av venstresiden er derfor forstyrrende.
ingeborg w.

Jeg tar gjerne imot forklaring på hvorfor den mørkeste delen av histogrammet ikke skal brukes (flat strek på histogrammet) når det er snakk om en svart hund, også i skygge. Jeg har tatt en titt på histogrammet til det siste ravnebildet som ligger ute på bildekritikken og det klatrer oppover veggen på den svarteste siden. Det er allikevel bedre kontraster og mye detaljer i fjæra der. Jeg tror ikke det ene utelukker det andre, (utnytte den mørkeste delen av histogrammet og gode kontraster og mye detaljer) selv om jeg tror det ikke er bra at histogrammet klatrer oppover veggen. Det var heller ikke min intensjon når det gjaldt dette bildet at det siste skulle skje. Hvis noen kan gi meg en forklaring lytter jeg gjerne.
Ann-Olaug T.

Hei..
Takk for kommentarar, og nyttige tips.
No er eg ingen ekspert på dette med bilde behandling, men eg har endra litt på mellomtonene trur eg ;-) Har også lytta til tipset frå Maria, og Christian om klipp på venstre sida.
Synast sjølv bilde blei fint eg.
Mvh Ann-Olaug
Arnold H.

Hei Ann-Olaug

Dette var jo knallskarpt, bra komponert og fin djupne. Kunne kanskje gjort seg litt betre litt meir på skrå, men uansett - dette er flott.

mvh
Arnold
Ann-Olaug T.

Hei!
Takk for kommentaren, dette bilde er eit par år gammalt, og det er nokk ikkje bra nokk etterbehandla etter dei krav eg har i dag, men det viser eit knallskarp motiv, som er tatt i lufta med eit Canon G5 kamera.
Det eg ville formidle var at mange er hamna i jaget etter utstyr, men bilda deira blir ikkje betre av den grunn, ein skal lære å handtere det kamera ein har er min filosofi.
Mvh Ann-Olaug
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu