Tidlig morgen
Utstyr
  • Nikon F3
  • -
  • Brennvidde28mm
  • Blender-
  • Filmtypevelvia
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger355
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_9907} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Allan K.

Dette likte jeg ! Behagelige farger, fin komposisjon.
Kanskje burde steinen til høyre vært kuttet bort. Fint lys.
Ann F.

Delikat og vakkert. Stenen til venstre gjør det litt tungt i det hjørnet, så kanskje utsnittet burde vært uten den, men for all del: meget bra også som det er.
mvh Ann
Henning J.

Behagelig, komposisjonen/lyset understreker fred & ro. Perfekt som 'kalender-bilde'.

Påminner meg om min missunelse ovenfor 'A-mennesker' som får med seg disse deilige stunder om morgenen.
Bra bilde!
Avsluttet .

Meget behagelig bilde. Steinen plager ikke meg i det hele tatt. Likte formen og mønsteret på den. Men for å ha sagt det, så hadde ikke bildet blitt dårligere av at den hadde vært kuttet bort.
Tomas R.

Særdeles behagelig bilde, duse flotte farger. Bra eksponert og komponert, syns ikke steinen gjør noe.
d:-)TR
Carsten A.

Enig med foregående. En viss beskjæring oventil, gjerne også litt nede, hadde etter min mening forsterket komposisjon og flatebruk. I tillegg ville en viss kontrastjustering, dvs. trekke mellomtonene en anelse nedover, være en klar fordel. Anbefaler autor å leke seg litt med kurveverktøyet på originalen. Lykke til!
MVH CA
Avsluttet .

Malerisk! Meget fint bilde...

(CA... author skrives med h )

8) T-man
Ann F.

Beklager, T-SH, men ordet autor (kommer fra latin) skrives uten H. Det betyr opphavsmann, forfatter eller rettighetshaver.
Author er det engelske ordet for forfatter.
(Dagens lille filologiske.)
Mvh Ann
Avsluttet .

hmm ser man det - man lærer...

8)
Erik B.

Mange takk for mange positive reaksjoner.

CA. Som nybegynner sliter jeg med PS. Jeg har tilgang på PS 5.5 og en medfølgende manual som ikke er spesielt brukervennlig. Jeg forsøker meg på ''curves'' og ''levels'' men får sjelden helt slik jeg vil ha det.

Det jeg prøver å få til er som regel å bringe scannerresultatet tilbake til slik orginaldiaset fremstår.

Jeg har sett din ''kort-innstruksjon'' om kurveverktøyet i Fotografi. Jeg kunne ønske meg noe mer fyldig innføring, men uten Adobemanualens teoretiseringer. Har du noen gode forslag.

Mvh

Erik B
Carsten A.

På engelsk benyttes ''author'' i hovedsak bare der vi på norsk ville brukt ''forfatter'', i betydningen produsent av et eller annet skriftlig, oftest bøker. Fremmedordet ''autor'' kan på norsk brukes om enhver opphavsperson til åndsverk eller annet verk, men en støter idag hovedsakelig på ordet i sammheng med fotografi, der det i det alt vesentlige er synonymt med ''fotografen'' (under omtale av et konkret bilde).

EB: Det står mye om kurveverktøyet bl.a. i Blatner/Fraser ''Real World Photoshop 5'' (ISBN 0-201-35375-X), og utgaven for Photoshop 6 skal være på trappene. Ikke lettleste saker, men emnet er jo heller ikke det enkleste. Men den som har vært gjennom dette verket (og har forstått det som står der), er kommet langt. Om du går til Oslo Kamera Klubbs hjemmeside, http://home.online.no/~okamerak/ , og klikker på ''Spesielle aktiviteter'' , vil du forøvrig se at det i mai er et ''Fototreff'' på Tjøme, der et av kursene gjelder ''Digital bildebehandling''. Dette kurset skal ledes AV en fotoamatør (dvs. undertegnete) og FOR fotoamatører, og skal være såvidt praktisk anlagt som mulig. Bruk av kurveverktøyet er selvfølgelig et helt sentralt innslag, og vil nok blir behandlet på alle 3 kursdagene. Såvidt jeg vet er ''treffet'' åpent for alle interesserte.
MVH CA
Anders J.

En vacker bild är det verkligen, inget snack om saken. Här kommer mina förslag och ideér på en ännu bättre bild: Jag hade gärna sett ett lägre kameraposition så att staketet ligger lite tätare mot betraktaren. Exponeringen tycker jag är riktigt bra, både på himlen och förgrunden. Staketet och stenen (det är väl en sten) till vänster hade jag försökt att inte få med i bild.
mvh
Anders
Hans- Georg S.

Fine behagelige fargetoner i et pent naturutsnitt. Uorginalt, men bra komponert.
Tina E.

Stemningsfult !
Avsluttet .

Ovanligt snygg strandbild,kunde tyckas lite tom i högerhalvan men staketets böj in i bilden och vågorna tillsammans med solen fyller upp väldigt bra..stör mig inte av stenen heller..fint jobbat..
möjligt att Carsten har rätt men går fint även utan ljustering =behagligt mjuk..
mvh/gunte..
Erik B.

PhotoShops velsignelse!!

Dette er et bilde som jeg ikke har kunnet vise i fotoklubbsammenheng eller lage stor papirkopi av.

Laboratoriet hadde prestert å lage en stygg ripe over himmelen, fra den store stolpen til øvre billedkant. Digital magi løste problemet.

Erik
Marthin H.

Du tar fine naturbilde!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu