Havørn 2
Dett bildet er oppfølgeren fra mitt forrige ørnebilde. Tatt i serie med en Nikon D-70 som desverre har en litt treg motor i slike situasjoiner, men som leverer gode bilder når det klikker.
Bildet inngår i albumet - Havørn - - Nord-Europas største rovfugl er et av mine favorittmotiver.

Alle bilder er tatt i Namdalen.
Utstyr
  • Nikon D-70
  • 300 mm AF-S II
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/2000s
  • Nei
  • AnnetDet skjer i løpet av noen svært korte sekunder så her er det bare å henge med i ørnas bevegelser.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger952
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_97242} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Atle P.

Veldig bra. Et slikt blide man drømmer om å ta. Det er skarpt og fint, men på kanten med USM'en. Kunne også hatt litt mer detaljer i det mørke området bak under. Men alt i alt et knallfoto!
Lars I.

Jeg har erfart at havørna er en sky krabat og stikker avgårde så fort man kommer litt nært. Dette bildet er det bare å ta av seg hatten for. Helt fantastisk. Gid jeg også kunne tatt slike bilder....
Vegard L.

Stilig. Skarpt og fint. Fin positur på ørna og god komposisjon. Hadde kanskje vært ønskelig at fisken og føttene/bakparten var lysere. Har du prøvde å justere dette i PS? mvh Vegard
Avsluttet .

Absolutt et toppbilde. Ikke mye å pirke på her!

MvhJRH
Kjartan T.

Hei og takk for kjappe tilbakemeldinger. Jeg har gitt dette bildet en dose USM (amount 270%, radius 0,3 pix) etter å ha tatt det ned i størelse. + Litt ekstra selektivt i området rundt øyet. Ellers er det ikke jobbet med det i PS så det har nok potensiale til å presenteres bedre teknisk.

Det er nesten umulig å komme så nær havørna uten å bruke en guide som kan fuglen ut og inn, og som har brukt år på å bli kjent med hvor og når den plukker fisk nær båten.

Bildet er tatt på en tur sammen med Ole Martin Dahle i firmaet Norway Nature i Flatanger. Han guider naturfotografer fra hele Europa på slike turer.

Mange av de beste naturbildene, fra de beste naturfotografene i dag, kommer fra slike turopplegg i både Norge, Sverige (trane, smålom, hjort og elg) og Finnland (fiskeørn, ugler, bjørn, ulv og jerv).

Dette er garantert et område av økoturisme som vil vokse seg stort i tida som kommer. I Namdalen, her jeg bor, planlegges det flere opplegg der fotografer skal få mulighet til å oppleve ville rovdyr på nært hold. Absolutt også noe å anbefale for amatørfotografer som drømmer om slike muligheter.
Jan-Eilert P.

Si meg en ting Kjartan. Hvordan har du kommet innpå denne? (Jeg er bare nysgjerrig). Ellers et flott ørnebilde som sist gang, men ikke like bra som det forige etter min mening.

Jan-Eilert
Arild K.

Knallbra bilde !
Meget fint lys på ørna mot den mørke blå sjøen.
Ingenting å utsette på dette.

Mvh AK
Stig B.

Flott igjen. Fint lys på hodet, med flott skarphet og masse flotte detaljer. Litt mørk på beina med fangsten, men det må jo nesten bli slik i det lyset som er der. Likte best det forrige, men dette ville fått stjerneplass i mitt arkiv.

Økoturisme / villdyrturisme høres interessant ut, det eneste kjedelige blir dersom man må betale det hvite ut av øyet for å kunne benytte seg av det. Mange amatører ville nok kunne være interessert i noe sånt, men så lenge man ikke tjener penger på hobbyen så begrenser kostnadsnivået seg selv.

Må være stort å være så nær og se så fine detlajer, foto eller ikke. Må ikke glemme opplevelsen i å være der, i iveren etter jakten på det perfekte bilde.

Mvh Stig
Jens H.

Tar av meg alle hatter jeg kan ta av.

:)

MVH
Jens Haugen
Kjetil K.

Meget bra hvor er det tatt?
Kjartan T.

Hei igjen og takk for kommentarer. Kjetil, som jeg forklarer over her så er bildet tatt i Flatanger.

Til deg Stig, det er nok ikke så mye dyrere enn en fisketur i Namsen. Laksefiskere har lenge betalt for å ha sjansen til å få storfisk, mens mange av oss fotografer har lusket rundt i skogen og håpet på napp... Det kommer vel ann på hvor stor interessen for naturfoto er. Jeg kommer til å fortsette å gå rundt i skogene, men av og til tror jeg at det blir lagt noen ekstra kroner på bordet for litt kvalitetstid på steder der det virkelig kan dukke opp godbiter, i rette omgivelser og i rett lys. Synes det er fint med slike turer der du får dyrket fotointeressen helt ut.
Vegard L.

Flott med grundig bakgrunns-info. Interessant.
mvh Vegard
Jonas L.

Flott igjen.
Skulle dog ønske at fisken kom litt bedre frem.
mvh JL
Stig B.

Konseptet høres veldig bra ut, kunne godt tenke meg å prøve en gang. Har du en adresse det går å samle på så tar jeg gjerne imot den. Bare selve opplevelsen tror jeg ville vært stor, med eller uten fotoapparat.

Er også enig i at man bør ta sammenligningen med hva andre bruker på sine hobbies, selv om det periodevis blir masse cash til utstyr :-)

Mvh Stig
Kjartan T.

Har sendt deg en liten melding Stig... er ellers enig i at det godt kunne ha vært litt mer lys på fisken, men det får bli ved et senere forsøk. Det perfekte bildet er jo ennå ikke tatt av noe motiv...?
Svein B.

Ikke så mye mer å tilføye, henger meg på rosende kommentarer. Nydelig lys på en majestetisk fugl, godt fotografert. Meget bra.

Mvh
Svein B
Ole Martin D.

Hallo Kjartan.
Etter min smak så er dette et utrolig flott bilde,hadde ventet på det!! Hvert år så guider jeg på denne flotte fuglen og har flere hundre ''ørnestup'' dette året, men når 2,5m havørn kommer sigende forbi båten på 10m avstand er bildete til Kjartan avbildet i det optimale øyeblikk( etter min smak). I går kveld hadde jeg med kunder fra Norge og Holland og havet var blekk stille og et utrolig lys og havørner stupte villig vekk og havet koker av fisk - kan man ha det bedre?

Når det gjelder priser på slike turer er de kanskje dyre for noen , men har folk rå til Mark 2 + 500mm Canon IS + bærbar PC så er ikke noen dager med guiding noe å snakke om.
Men de'' beste ''kundene er jo de som vil dele en totalopplevelse med en,det er så mye å oppleve på en tur i Havørnasrike.
Kjartan er en av de som vet hva dette handler om både som fotograf og menneske.
Gratulerer.
Jóhann Á.

Hei Kjartan!
Her ble det mye reklame, og velfortjent er det!
Dette er flott bilde på veldig mange områder. Men jeg syns det forrige hadde det lille utenom det vanlige. Dette har jeg liksom sett før (riktig nok aldri i min søker, menn ;o))
Rolf S.

Ett veldig flott bilde av Havørn igjen, gratulerer.
Mvh Rolf
Wigdis W.

Imponerende, drømmer om å få tatt et slikt bilde selv. Ute på Smøla hvor jeg er på ''fugle-jakt'' er det også masse havørn, men det er vanskelig å komme nær nok innpå !
Knut Andreas K.

Jeg blir litt stolt selv, når jeg ser hvor bra bilder kameraet mitt klarer å ta..

Det jeg nå mangler for å ta et så bra bilde er: et veldig godt tele-objektiv (som ditt) og stor dyktighet i fotografering (også som deg, utifra det jeg har sett..)

Flott bilde med bra skarphet, farger, osv....

Det eneste lille jeg klarer å pirke på: fisken burde vært mye bedre belyst - selv om du ikke kunne gjøre så mye der og da (bortsett fra å ta mange bilder, og satse på at sola fikset resten..)

mvh.
Knut A. Kvåle
Kjartan T.

Takk, takk Knut Andreas. Ja, det er et flott kamera D-70, svært mange bruker dette til naturfoto. Det er for de fleste Nikon-proffer et godt alternativ (reserve i mang en naturfotobag) og det er tatt og vil bli tatt mange knall-bilder med dette huset.

Fisken. Jo, kanskje har du rett. Jeg valgte å ikke lysne opp denne delen av bildet for å få kraftig fokus på ørnas hode, som til tross for alt er det viktigste.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu