Hegre i farta...
Bildet inngår i albumet SMØLA - 5000 øyer ,holmer og skjær på Nordmøre - Har lyst til å vise fram landskap og fugleliv fra min barndoms paradis..
Utstyr
  • Canon 300D
  • Canon 70-200 L 2.8
  • Brennvidde200mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger323
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_85704} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Fredrik B.

Du har fanget fuglen i et bra øyeblikk, men det mangler litt på skarpheten og fargen til fuglen går for mye i ett med bagrunn. Dette gjør at fuglen blir for lite fremtredende.. Dette er min mening, mulig andre mener noe annet..

mvh fredrik
Odd Eirik S.

Artig positur på fuglen og godt fanget.

Men som Fredrik også påpeker så er det uskarpt. Siden det nå er slik så ville jeg gitt det en god omgang juling med USM.
R=1,6, T=0 og A=120-135%. Nå vil sikkert noen klage over for mye USM og bakgrunn vil lide mest av dette. Men om du masker bort den så kan du jo legge USM kun på fugelen.
Ville også øket fargemetningen litt så bein og nebb kom bedre frem. Bruke Hue/Satturation og øke rødt og masse gult. Det blir mye endringer fra orginalen, men fugelen kommer bedre frem.

Men alt i alt et godt forsøk selv om det ikke var 100%.

mvh
Odd Eirik
Inger Anne Maritsdotter V.

En flott fugl , godt fanget , likte også panoramaformatet her , kanskje det hadde gjort seg å øke kontrasten bittelitt :)

Vh Inger Anne
Stig B.

OK bilde fra landingsøyeblikket. Noe gjenstår når det gjelder skarphet, men bra fanget.

Fin komposisjon med god plass i fartsretningen.

Noe mer usm vil nok hjelpe på, men trolig ikke nok til at det blir helt 100%.

Jeg synes ikke det er sånn at det jeg kaller ''klinisk skarphet'' litt slurvete må være en målestokk for alle fuglebilder. I mange situasjoner er det annet som kan være nøkkelmotiv; flukt, landinger, aktiviteter.....

Jeg har ingen gode hegrebilder ennå, håper de kommer snart.

Mvh Stig
Inger-Lise S.

Hei Wigdis! En flott fugl,fanget i stilig positur.Ja,fin komposisjon her.
Stig sier noe bra her om ''klinisk skarphet''.Jeg syns det hender bilder mister sjarm om de blir for ''perfekte'' klinisk.
Jeg likte dette.

mvh Inger-Lise
Wigdis W.

Takk for kommentarer! Jeg øver og øver på fugler i fart og har tro på at jeg får det til en gang, men enten er de for langt unna i forholdt til mitt utstyr eller så blir jeg så ivrig at hånda blir ustø. Syns det er vanskelig å bruke stativ i slike situsjoner.
Bjørn H.

Bortsett fra skarpheten har du et trivelig og fint bilde her Wigdis ...

Stå på ..

Bjørn ;¤
Jan N.

Det er ikke lett å få til dette, men øvelse gjør mester!? Tror nok at de ''råeste'' fluktfotografene på dotten har en svært liten andel vellykkede bilder, de også. Tror nok løsningen er å bare drive på, ''sløse'' med eksponeringene, en dag sitter'n der!

Har forresten fått litt lyst til å ta en tur utpå Smøla, du har vekket nysjerrigheten min! Skal være en bra havørnbestand der også, har jeg hørt!

JanJ
Kay R.

Hei Wigdis....

Fin fangst det hær... Ser jo også at den e litt ute av fokus, men slike bilder e jo ikke lett å ta heller. Bildet er iallefall meget pent... Hør på Jan du... Han vet ka han snakker om.. Mannen kan ta fuglebilder....

MVH Kay:-)
Wigdis W.

Ja, det er klart jeg hører på Jan. Han er en av forbildene mine her på dotten. Skulle gjerne likt å være med ham på fuglefoto-jakt en dag :-)
Venche J.

Spennende Wigdis. Ta bilder i brikkevis, her er det ikke noe å spare på. En dag... så sitter det der det skal.

Jeg øver og øver. :)

Wenche.
Nils L.

Hadde sansen for dette. Godt å se noe anna enn måser som flyr :-)
Mvh Nils :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu