Orkidé
Bildet tok jeg samme dag som bildet med påskeliljene, men jeg har aldri fått scannet det skikkelig før nå.
Har beskåret bildet for å ta vekk mye rot i bakgrunden, samt flere andre orkidéer som var forstyrrende.
Trist at ikke dias har høyere oppløsning. Snart er det vel best med digitalt...
Scannet med HP PhotoSmart S20 fra dias.
Utstyr
  • Minolta Dynax 505si
  • Minolta AF 28-80 (macro)
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger216
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_8409} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Kenneth P.

Skjønte ikke helt denne uttalelsen din ''Trist at ikke dias har høyere oppløsning. Snart er det vel best med digitalt...'' Akkurat nå er det etter min mening ikke noe som er mer høyoppløslig enn dias, bortsett fra større dias (mellomformat/fullformat). Da er vel det heller dias-scanneren din som har begrensninger, selv om jeg ikke kjenner den du nevner her.
Ellers så er bildet ditt ganske fint det, har ett veldig soft utrykk. Savner å se noe diffust i bakgrunnen. Det tror jeg ville ha vært bedre enn det sorte.
KP
Kyrre A.

Joda. Scanneren er bare på 2400 dpi. Men noe over 2900 dpi er jo ikke å hente fra 35mm dias. problemet er at kornene ikke stemmer perfekt overens med den rutemasken som scanneren ''legger på'' dermed mister man detaljer/får et mer difust look. Et rent digitalt kamera med samme oppløsning ville gitt en mye bedre digital representasjon. Bare les de testene som er gjort med de nyere digitale. Der er det til og med dokumentert hvor mye mer detaljer man kan få med ved hjelp av et rent digitalt kamera...
Ønsker meg ett kamera som tar bilder rundt 10 Megapixel klassen. Helst speilrefleks selvsagt... Men jeg er student så det blir for dyrt.

Når det gjelder å ha noe mer difust i bakgrunden kunne det sikkert vært fint, men på originalen så er orkideen omkranset av deler av andre orkideer. Det var min mors plante så jeg fikk ikke klippe dem vekk på planten. det hadde blitt et mye bedre bilde. Det er jeg sikker på.

Har forøvrig kjøpt noe mer proff dias film nå. Skal teste denne for å se om ikke den gir skarpere bilder. (Det gjør den sikkert. Dette bildet er tatt på billigfilm. 24,- pr rull a 36 bilder. Dias film selvsagt)
Rune Edvin H.

Bruk ''Unsharp mask'' o photoshop, så bedrer du kvaliteten din noe.
Rune
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu