I HAVØRNENS RIKE
Siden jeg aldri greier å komme på skuddhold av småfugler, dro jeg i helga ut med en sjark på Smøla for å finne større fangst :-) Ikke vanskelig å finne motiv, men med bena på gyngende grunn og begrensinger på utstyrs-siden, ble ikke resultatet så skarpt som man kunne ønske seg...
Bildet inngår i albumet SMØLA - 5000 øyer ,holmer og skjær på Nordmøre - Har lyst til å vise fram landskap og fugleliv fra min barndoms paradis..
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • -
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • AnnetHolde seg fast i rekka med den ene hånden og skyte med den andre...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger347
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_79514} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Venche J.

Jammen dette var da en kjempestart Wigdis. ;)

Jeg er sikker på at du får gode råd her vedrørende skarphet.

Jeg har bena godt plantet på elveisen her: bilde nr. 103754
Nils L.

Uansett skarphet så ser vi hva det er. Synes bildet er ok som det er. Artig å ta bilder av slike majestetiske fugler.....
Litt småjusteringer kunne nok likevel vært foretatt, ser litt rett fra kamera ut...
Nvh Nils :-)
Inger-Lise S.

En majestetisk fugl du har fanget her.Tross litt uskarphet må det ha vært moro å få denne havørna i objektivet.:)

Inger-Lise:)
Knut L.

Enig med Inger-Lise; et flott vingespenn og motiv.
Og ellers om småjusteringer, som Nils nevner.

mvh
Knut
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Wigdis.

Syns likevel dette funka bra , det er ikkje lett å være ombord på båt og komme nær nok ein ørn , det var flott positur på denne majestetiske arten , flott vingespenn :)
Grattis :)

-IAV-
Bjørn H.

Hei Wigdis ...

Herlig bilde ...

Ikke lett å ta dette, syns du har klart deg ganske bra....selvom du mangler litt på skarpheten ..

God kveld ..

Bjørn ;¤
Kay R.

Pent bilde. Hadde det vært enda litt skarpere hadde det vært helt perfekt. Meget bra.

Kay:)
Steinulf L.

Absolutt brukbart. Er den merket? Synes jeg ser en ring rundt foten.
Stig B.

Misunnelig; har den ofte i området, men sjelden nær nok til å få detaljer. Selv om det er mer å hente på skarphet så er følelsen med å ta bildet, prosessen med å fange byttet, noe som gir tilfredsstillelse i seg selv.

Mvh Stig
Wigdis W.

Fikk et skikkelig adrenalinkick av denne fangsten ja. Ble liksom litt tamt med måsene, skarven og hegrene etter dette.. Masse havørn akkurat i dette området og neste gang jeg drar ut skal jeg være bedre skodd på utstyrsfronten. Tror jeg må ha ei linse med IS. Umulig å bruke stativ i slike situasjoner. På Smøla er det gode muligheter å få dem på skuddhold der de har reir også og når man kjenner til plassene slik som jeg gjør nå (var rundt hele øya) ,håper jeg det blir det noen blinkskudd i løpet av våren :-)
Fred S.

Et lite blinkskudd slik den er fanget med vinger ''utslått''. Enda litt mer skarphet, kanskje, men det er vel ikke så lett fra et gyngende dekk.
vh fred
Øyvind K.

Rent teknisk er ikke dette noen ''højdare'', men samtidig er det svært vanskelig å eksponere fugl i flukt mot lys himmel. I så måte har du lykkes ganske greit. Ørna er tydelig merket, og ser ut til å være født i 1999, men jeg kan ta feil.

Ellers er det synd dersom informasjon om reirplasser blir alment kjent, altfor mange bryr seg null og niks om at disse fuglene er sårbare, og at de i tiden fremover ikke skal forstyrres, siden det nå er tid for kurtisering/paring og påfølgende egglegging. Fuglene bør derfor ikke forstyrres på reirplassen sin. Når vi kommer til rundt månedsskiftet mai/juni er ungene så store at faren er mindre.

mvh
-Øyvind
Wigdis W.

Øyvind: Jeg har ikke til hensikt å forstyrre dem i tide og utide. Jeg har stor respekt for naturen og naturens gang..men det går bra å studere dem på avstand. Kamuflasje kan også benyttes . Flotte ørnebilder du har må jeg si.. blir rent misunnelig..
Øyvind K.

Lang avstand går helt klart bra, i går hadde jeg den store fornøyelse av å studere en voksen havørn som tok seg et bad omtrent slik en småfugl gjør. Den vasset ut og inn på en liten strand, og plasket og koste seg. Faktisk holdt den på med dette i nesten en time. Jeg vil anslå at avstanden til ørna var bortimot en kilometer, og at observasjonen skjedde gjennom et 60x teleskop.

Kamuflasjer er en fin ting, men helst ikke i nærheten av et reir. De er tross alt nokså vare, og kan lett skremmes av reiret.

Lykke til videre med fotograferingen, jeg har bokmerket deg og skal prøve å følge deg gjennom sesongen. Jeg håper også å få tatt en del nye havørnbilder i løpet av våren, siden jeg er så heldig å få være med på ringmerking av disse flotte fuglene her i Rogaland.

-Øyvind
Reidun G.

Nei nå er jeg misunnelig Wigdis, tenk å ha tilgang på slike fugler. Litt bedre sarphet kan du får frem i PS.
Når det gjelder IS, mener jeg å ha lest at CA skrur av den funksjonen ved fuglejakt in action da den forsinker litt, jeg kan huske feil.
Ser frem til flere fuglebilder, også måser :-)
(Jeg reiste forresten til Tustna i fjor sommer pga av ørn - så ikke en)
Reidun
Wigdis W.

Reidun: Jeg skal legge ut et par måsebilder snart, fikk tatt et par morsomme i helga. Husk at neste gang du kommer til Møre må du dra med deg kjentfolk på fotojakt. Jeg sa det til deg opptil flere ganger den kvelden hos Tom at du måtte dra på Smøla husker du..... :-) jeg har også båt til rådighet slik at man kan dra utover havet et stykke, he,he, men jeg er like misunnelig på små-pippippene dine og sneen.. Har prøvd i PS, kan faktisk litt nå !, men fikk det ikke slik jeg ville.
Hans-Einar O.

Her kan du ha noe spennende på gang, Wigdis.
Ikke helt suveren skarphet, men godt eksponert mot den lyse himmelen. Blir vel mange ''bomskudd'' på en slik jakt vil jeg tro. Var også med båt rundt halve Smøla for noen år siden og så en del av artsfrendene til denne, uten at jeg kom så nært.
mvh Hans ;-)
Wigdis W.

Ja, det ble så mange bomskudd at jeg har fortrengt antallet :-) Veldig vanskelig og utfordrende å fotografere fugler i bevegelse mot lys himmel. Tror jeg må øve mye for å få tilfredsstillende resultat. Fryktelig mange siluett-bilder ble det.
Tom Just O.

- Jeg syns det var et hederlig forsøk på å ta bilder av ville dyr i natur. De som har prøvd vet at det er ikke så lett. Som du selv påpeker; fuglen er 'litt' uskarp. Ikke desto mindre; å se havørn er en stor opplevelse. Det er noe ved dette at de er så store og mektige. Nettopp dette har du klart å fange.

Jeg vil heller se slike bilder her på dotten enn 'familiens katt'. Uansett hvor søte de er.

Dette har du taket på Wigdis! Prøv igjen!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu