Byhaugkafeen
Gamle erverdige byhaugkaffen i Stavanger en fin høstkveld i november.
Utstyr
  • Canon EOS 10D
  • Canon zoom lens EF 75-300mm 1:4-5.6 lll
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger561
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_68142} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Inger-Lise S.

Et veldig stemningsfullt bilde! Synd det ikke er helt skarpt...Men godt lys og fint utsnitt også!
Hilsen Inger-Lise
Caroline M. S.

Spesielle farger på dette bildet. Fine i grunnen selv om det tok litt tid før jeg syntes det. :-) Hva har du gjort? Veldig lang lukkertid eller noe sånt (og uten bruk av stativ)?

Jeg synes også det virker uskarpt. Også er det noe merkelig snusk her og der - hvit prikk i treet til venstre, fargeflekk til venstre på det høyre treet. Hva er ringen helt til venstre? Sol eller noe helt annet? Treet til høyre virker også noe utbrendt.

Jeg har sett på flere av bildene dine nå og lurer på om du er uheldig med etterarbeidet (komprimering av bildene, justering av farger o.a.). Jeg vet i hvert fall at nesten alle bildene jeg har lagt ut her egentlig var bedre enn det som kom opp etter utlegging. Jeg brukte Microsoft PhotoDraw for å beskjære og komprimere - noe som gjorde at alle bilder ble slappere i fargene og mer uskarpe enn de egentlig var.

For to uker siden kjøpte jeg PhotoShop Elements - det var som å komme til en ny verden. Bedre farger, skarpere, mindre snusk (og mulighet for å fjerne snusk som også var på originalopptak). Jeg ser jeg har vanvittig mye å lære når det gjelder bruk av billedbehandlingsprogram, men selv med det bittelille jeg har lært har bildene blitt bedre enn de ble med Microsoft-programmet.
Egil E.

Takk for kritikkene. Lang lukkertid har jeg brukt da det var mørkt og stativ er også tatt i brukbrukt. Jeg har ikke etterbehandlet hverken dette eller de øvrige bildene jeg har lagt ut da jeg ikke har funnet ut hvordan slike programmer fungerer. Leter etter et kom igang hefte på Norsk eller annet skandinavisk språk som jeg pr. dags dato ikke har funnet, men jeg jobber med saken slik at bildene skal bli bedre etterhvert. Ringen tror jeg er gjenskinnet av en lyktestolpe. Orginalbildene er bedre enn de som gjengis her på siden. For at det skal la seg gjøre å få lagt dem ut må jeg sende dem på e-post til meg selv i mindre format ellers blir filen for stor og godtas ikke. Det finnes helt sikkert bedre måter å gjøre bildet mindre på og som selvsagt gir et bedre resultat, og det finner jeg vel også ut av etterhvert.

Med vennlig hilsen
Egil
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu