Bildet inngår i albumet Sportsfiske og fisk -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger73
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_563662} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Eirik B.

Flott fangst og herlig friluftsbilde:-)

Liker synsvinkelen godt. Bra at litt av fiskestangen også er med, da forteller bildet en mye større historie synes jeg.

Det jeg kanskje kunne tenkt meg er litt mer dybdeskarphet.... slik at både snellen og all fisken kom i fokus.

Mvh
Eirik Bøe
Arne Henning G.

Takk for kommentar og innspill!
Når det gjelder liten dybdeskarphetet, så er det faktisk en av de tingene jeg liker best ved bildet. Det fremhever gjeddehodet, den første abboren og ikke minst flua. Men at noen ønsker flere detaljer kan jeg jo forstå.
Steinar J.

Enig med Eirik. Tror bildet hadde blitt bedre med litt mer dybdeskarphet. "Flua" eller hva det er synes jeg ikke er bra plassert. Den tar for mye av oppmerksomheten. Regner med at det er fangsten som er viktigst. Personlig ville jeg plassert den foran fiskekjeften og hatt litt mer luft foran. Nåja, det var min mening. Det viktigste er at du er fornøyd selv.
Arne Henning G.

Gøy med uenighet! Da får jeg satt mine egne vurderinger på prøve. Uansett, en kvalitet jeg liker ved bildet er gjeddehalen som nærmest går i ett med bakgrunnen. Når det gjelder flua så er dette et typisk illustrasjonsbilde som viser at man fint kan fiske både abbor og gjedde med flue, noe mange ikke har fått øynene opp for.

Takk for kommentar uansett:-)
Alf S.

Hei,

Som fluefisker synes jeg det er flott med slike bilder. Og dette fotoet synes jeg er velkomponert fordi du har fått med fiskene, stang, stang snelle og flua innenfor en ramme på en god måte. Med fluefiskere som publikum er tilstedeværelse av flua og fokus på denne svært viktig. Dette foto fungerer ypperlig for å fortelle om en flue.

Så til det jeg mener kan forbedres. Håper du ikke synes dette blir for negativt :-)

Fisk blir sjelden pene fotografert forfra. Et mulig unntak er gjedde og andre slike utpregede predatorer dersom målet er å framstille de fryktinngytende.

På samme måte som med andre modeller er det vanskelig (men ikke umulig) å få vellykket resultat dersom modellen har en billedflate der deler stikker for mye inn eller ut av flaten. Dvs for et menneske at armer peker rett i kamera.

Til slutt liker ikke *jeg* å se fiske som ser veldig død ut. Det har ikke med C&R å gjøre i foto sammenheng, men mer med det at død fisk etter kort tid mister glans og ikke er like fotogen. Se f.eks. hvor godt det synes på øyne. Det hjelper noe å fukte fisk før foto tas, men helst å ta foto umiddelbart etter fangst.

Igjen, håper du ikke tar deg nær av et forsøk på konstrukitiv kritikk.

Skitt fiske fra flyalf (flyalf.com)
Arne Henning G.

Takk for kommentar, og det fra en fluefisker!
Jeg tar meg overhode ikke nær av konstruktiv og saklig kritikk. Og det er morsomt å høre om styrker og svakheter slik andre ser et bilde.

Siden jeg liker dette bildet, også slik fiskene ligger, så må jeg forsvare abboren først. For buken og de røde brystfinnene liker jeg godt. Når det gjelder fisk fotografert forfra, så er jeg uenig med deg. Se på sei-bildet mitt. Det synes jeg også er bra (siden jeg la det ut). Det er også tatt i sekundene etter at den er avlivet. Vet at glansen forsvinner veldig fort etter at fisken er død.

Uansett, jeg liker ærlige bilder. Og fangstbilder som dette vet alle som fisker, at om de ligger og glinser, så er de forsøkt gjenopplivet. Jeg har sett mange døde fisker som er holdt som om de blir satt ut igjen (C&R). Det jukses og trikses mye med fiskefoto:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu