Et blikk inn i en annen verden
Liker å eksperimentere med stor blenderåpning på makroopptak. Dybdeskarpheten blir ekstremt liten, noe som gjør fokuseringen veldig kritisk. Samtidig blir sluttresultatet ofte mer spennende i mine øyne enn tradisjonelle makrobilder med kraftig nedblending.
Utstyr
  • Olympus E-5
  • Olympus 50mm makro
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/2.0
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Annet320 ISO. Frihånd.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger147
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_547730} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Liv F. D.

Soft og lekkert. En deilig sommerdrøm. Liker de "svenske" fargene her. Nydelig DOF.
Veldig godt makro fra deg Bjørnar.

mvh
Liv ")
Tore R.

Her ser det ut til at du har truffet med skarpheten på hodet av vepsen. Men er det skarpt nok?. Hadde det ikke vært en fordel med stativ? Eventuelt en høyere ISO slik at du fikk en raskere lukkertid?
Enig i at stor blenderåpning gir en fin dus effekt som vist på dette bildet.
Fine farger.
mvh. Tore
Sven Tore L.

Synes det er vanskelig å få gode makrobilder av humler. Her synes jeg du har gjort en veldig god jobb. Ville kanskje kuttet bort noe i bunnen og på venstre side, men det blir detaljer og min personlige mening.
Tove H.

Biebilde med soft sommerpreg, lekkert!

Tove
Bjørn Willy H L.

Knalltreff! Er ikke enig i at denne mangler skarphet, det sitter der det skal. Blender 2 gjør at man får et meeget smalt skarphetsplan, og alt som er ute av fokus glir over til å bli deilige fargeklatter. Synes dette ble pent. Det er veldig vanskelig å få fokus til å sitte på humla, den sitter ikke lenge stille.
Marit O.

Dette ble et tøft og spennende Macrobilde
fin bruk av dof
ser nesten ut som den skal hoppe på deg Bjørnar! :)

Riktig fin Søndag kveld!

Mvh

Marit
Heidi W.

Et godt marobilde med veldig fine farger. For meg er bl.valg og dof helt topp. Et par skarpe øyne befinner seg meget velplassert - og jeg trenger ikke å ha verken bein eller resten av kroppen skarp:)
Bjørn T.

Nydelig humlemakro. Blendervalget fungerte veldig bra her. Nydelig lys og farger. Mvh Bjørn
Willy K.

Facinerende macro, ingen selvfølge å få både øynene og såpass mye av blomstene så skarpe med så snevert fokusplan. Komp er helt fin, men jeg trekkes litt mellom humlen og blomstene, nesten så jeg tenker at det ble mye med begge deler. Men nå er det jo nettopp pga blomstene at humlen er der, så de utfyller forsåvidt hverandre :-) Forresten flott lys spesielt i blomstene!
Bjørnar P.

Takker for mange inspirerende kommentarer.

Tore: Kunne nok med fordel presset ISO opp et hakk eller to. 800 ISO er helt uproblematisk, og 1600 er som regel greit det også.
Sven Tore: Veide en del for og imot mht beskjæring. Ville ha et miljøportrett, da jeg synes det er mer interessant enn rene artsbilder.
Bjørn Willy: Denne humla satt mer i ro enn humler vanligvis gjør. Kanskje hadde det sammenheng med at det var sent på sesongen, og humla derfor var gammel og sliten?
Lise R.

Inspirerende. Tusen takk!!
Jeg som er dråpefiksert,likte dugget i pannen på bia. Lekre farger!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu