Fylkesvei 404
Dette er et bilde jeg er veldig ambivalent til. Jeg har oversett det når jeg blar gjennom arkivet, jeg har redigert frem og tilbake, og kommer alltid frem til at det fortjener mer enn jeg får til i etterbehandlingen. Hvorfor, det vet jeg ikke. Håper noen kan hjelpe meg litt her.

Jeg har forsterket himmelen litt, dempet fargene noe, slik at det ser en smule gammelt ut. Det var en grå dag da bildet ble tatt, så det jeg legger ut her lyver ikke alt for mye.

Jeg aner ikke hvorfor jeg henger meg opp i bildet, men håper noen kan gi meg en tilbakemelding. Har bildet/motivet noe for seg, eller bør det gå i den elektroniske søppelkassa?
Aner ikke.... Liker, liker ikke....
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-08-05 17:05:43
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2011-08-05 17:06:58
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 550D
  • Sigma 24-70mm F2.8 IF EX DG HSM
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHåndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_541664} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .
Komposisjonen er jo kjempefin. Her har du finnet veienes mormor. Jeg trot noe av problemet med bildet er fargen på vannet. Kanskje kan det totale fargebildet kjøles noen ned.
Erik R.
Hei!

Takk for svar og tilbakemelding. Ja, komposisjonen synes jeg er ok. Fargene, som du sier, er litt mere problematisk, og jeg tror du kanskje er inne på noe med havet. Burde jeg forsøke å dempe, eller forsterke havet?
Pål Arne N.
Jeg ville prøvd meg på det bildet i svart-hvitt, da kan det virkelig skinne! Er noe småfeil med fargene uten at jeg helt klarer å si hva.. Motivet er vakkert så ikke pælm det!
Avsluttet .
Vannet har for lite blått i seg, synes jeg. Du kan jo åpne et annet bilde med skog og hav som du mener har rett farge, legge dem ved siden av hverandre på skjermen og etterlikne.
Erik R.
Tusen takk for tilbakemeldinger. Jeg har lagt ut to versjoner til, ett med skarpere farger (har gått bort fra gammel-looken), og ett i sort/hvitt. Fargenyansene i bildet er ganske flate, og grå over det hele, så jeg merker kunnskapsmangelen når det kommer til etterbehandling. Jeg sliter med å få havet til å stå mer frem, og å skape større kontraster i bildet mellom motivets forskjellige elementer. De to versjnene som er lagt ut i tillegg nå føler jeg sitter litt bedre (på min skjerm, har dratt hardt i spakene), men jeg er fremdeles langt fra fornøyd. Kanskje jeg må en tur ut og ta nye bilder når lyset er bedre.

Jeg setter uansett umåtelig stor pris på tilbakemeldingene jeg får. Forsøker å gjøre endringer etter disse. Takk :)
Knut E.
Åhh, hvor er dette? Austevoll kansje?
Hadde vært tøft å tatt en langtidseksponering av en bil bakfra igjennom alle svingene her :-D Kansje med noooe høyere kameraplassering.
Erik R.
Hei!

Takk for kommentar! Dette er tatt etter Alværsund, på vei mot Lyngheisenteret. Jeg er ikke fornøyd med resultatet her, men på denne turen fikk jeg det ikke til bedre. Veien er også så spesiell at den fortjener flere besøk. Ideen med lang eksponering og billys er notert! For dette motivet passer nok til dette. Takk for godt tips :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu