Ja jeg gjør det ikke...
Jeg mener å sitte på kanten å dingle med beina...Siden prekestolen, denne kjente fjellformasjonen i Lysefjorden, ligger i mitt nærområde, så prøver jeg å ta turen en gang i året. Det som etter en del turer imponerer meg mer og mer, er ikke den storslagne naturen, for den blir man vant til, men nei, det er tre ting: 1. hvordan klarer noen å gå ut på kanten og sette seg ned for så å dingle med beina? Det er 604 meter rett ned!!
2.Hva er det som gjør at mennesker kommer fra hele verden for å streve seg av sted i til dels meget ulendt terreng for å se dette?? ja det kommer opp mot 100 000 mennesker hit hvert år!!
3. hvor dårlig forberedt noen faktisk er for denne turen. Jeg har ved selvsyn sett penere damer på stiletthæler i denne løypa.Forøvrig er det ikke få tusen par med hvite joggesko som får ett heller ublidt møte med vestnorsk gjørmete natur hvert år....
Greit nok!! skal legge ut noen flere bilder for de som ikke har mulighet for å ta turen selv!!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-07-22 00:41:43
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2011-07-22 00:43:43
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2011-07-22 00:45:53
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2011-07-22 00:47:19
    Versjon #5
Utstyr
  • Canon 7D
  • 17-55 2,8
  • Brennvidde-mm
  • Blender-
  • Lukker-s
  • Nei
  • AnnetGode sko c",)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_540094} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Venche J.

For meg holder de lenge å se på bildene dine. Å dingle med beina utfor kanten er helt uaktuelt. :)

Flotte bilder fra prekestolen, men jeg blir litt småsvett av å tenke på turen dit opp. Skummelt med den sprekken helt innerst syntes nå jeg da.
Venche.
Eivind A.

Hei! Bildet i seg selv er ikke så spesielt, det tas vel flere lignende nesten hver dag. Skal du skille deg ut med bilder av dette motivet bør du forsøke å ta dem i spesielt lys og/eller vær, og gjerne fra en uvant vinkel. Og selv dette er det mange som allerede har gjort... :)

Det interessante med bidraget ditt, synes jeg, er det du skriver. Jeg er fra Stavanger og har vært på Preikestolen en del ganger, kan man si, og jeg er helt enig i det du skriver! Hadde selv en opplevelse hvor noen amerikanere forestilte seg at de kunne parkere rett ved siden av, og mat trengte de ikke ha med seg; de kunne jo bare kjøpe en burger der oppe. De fikk seg en (na-)turopplevelse de sent vil glemme.

Kan også legge til at jeg selv har dinglet med bena utenfor, men det er mange år siden. Nå tør jeg ikke engang ligge og se over kanten. Man forandrer seg med åra...
John B.

Haha, takk for kommentaren din Venche. Det blir foretatt målinger i denne sprekken jevnlig og den utvider seg vistnok med noen få millimeter i året!!!
Etter hva jeg har hørt, så er det vinterfrosten som er den største trusselen. Den vil sikkert falle ned en dag, men ekspertene mener det vil ta mange hundre år kanskje tusener, så da er vel vi og våre nærmeste etterkommere trygge får vi håpe...
John B.
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg som aldri har vært der, syns det er fascinerende bilder. Og eg blir nesten litt "småsvett" bare ved synet av han som sitter der og dingler med beina. Fatter ikke at han våger. Det er bra modig gjort!
Eg hadde aldri gjort det om eg hadde fått betalt:)

Syns det er en flott bildeserie som formidler veldig godt høyden og den storslagne spektakulære naturen. Vi er bra heldige i Norge med all denne vakre naturen.

Interessant å lese om dine betraktninger om turister på tur opp til dette stedet.

Mvh Inger Anne
John B.

Hei Eivind, du kom inn i mellom her.
Du har helt rett ang. bilder og div. vinkler fra dette stedet, er nok rimelig ferdigfotografert på mange måter. Er enig med deg at for å få til noe uten om det vanlige herfra, så må man ta turen utenom turistsesongen og kanskje litt ubekvem tid på døgnet også...
Takk for kommentaren!
John B.
Eli S.

Henger meg på de to kvinnene over.
Blir svett bare jeg ser terrenget bortover. Høydeskrekk her i gården. Ikke en gang noen tusen elefanter får meg dit bort.
At noen tør dingle med beina over kanten eller gå med stiletthæler bortover, skjønner jeg ikke. De vet vel ikke sitt eget beste.
I alle fall en flott dokumentasjon på et velkjent motiv.
Mvh Eli
Odd Chr. K.

Misliker du pene damer med stiletthæler?:-) Som du skriver, litt ferdigfotografert dette, men fin dokumentasjon på folkevandringen til "The Pulpit Rock".
Odd C.
Avsluttet .

Flotte bilder med mennesker og nydelig natur.. en fin opplevelse å se dette!!
hilsen
Tove
Walter S.

Herlig miniserie fra Prekestolen. Er helt enig med deg når du beskriver de 3 tingene som forundrer mest.

Jeg får en litt uggen følelse bare av å se på de som sitter på kanten...!

Jeg likte best # 3 og 4 som viser folkemylderet og adkomsten som er nesten like spennende som selve Prekestolkanten.

Mvh,
Walter
Nina C. K.

Hallo John. Denne reportasjen gir et veldig bra innblikk i fenomenet 'Tur til Prekestolen' med en fin miks av tekst og bilder. Det var kjekt å lese kommentarene dine. Jeg har også sett turister med sandaler eller sko med stillettheler der oppe i fjellheimen. Vi hadde med oss en dansk-svensk-fransk familie (som var vant til å vandre i de franske fjellene) for en del år siden. På forhånd hadde vi sagt at de måtte ha med godt med tøy. Jeg tror ikke helt at gjestene forsto hintet. Det ble en august-tur i regn, tåke og vind, iskaldt og vått, med nærmest null sikt, og gjestene måtte krype til korset og tok takknemlig i mot alt reservetøy i de norske ryggsekkene før vi begynte på tilbaketuren til bilene.
Ha en fortsatt god sommer. Hilsen Nina
John B.

Tusen takk alle sammen for hyggelige og artige tilbakemeldinger.
Nina: Ja det er nok en del både utenlandske og Norske turister som har gått på en smell oppi lysefjellene i årenes løp. Jeg hadde med meg min minste datter på 10 og familiens hund. Minstejenta viste seg å være ei orntlig fjellgeit og kunne sikkert gått en tur til, mens den stakkars firbeinte var totalt utslitt når vi var tilbake ved bilen...
Ha en fortsatt flott sommer du også!!
John B.
Oscar G.

Sitti de rselv og dingla med beina, kjenner et lite sug i magen da!
Oscar G.

Sitti de rselv og dingla med beina, kjenner et lite sug i magen da!
neil robert jones f.

henge meg på med de andre, veldig bra formidlet bilde serie om prekestolen. her presenter du godt ikke bare denne kraftig nature landskarp, men også den turist fenomenet. litt synd om været (med overskyet) men like vel godt komponert og bra eksponert bilder.
like best V/4.
mvh. neil
Duy P.

Dette minnet meg om turen for en østlender for 1 år siden. Det var virkelig opplevelse å sette føttene på den diger steinblokken. Jeg lå på magen og så ned. Helt .....sykt, skjønner ikke at det andre med dinglende bein. Jeg var innom tanken som Venche ( den sprekken ). Fine dokumentasjonsbilder, hvor jeg liker v4 best.

mvh duy
John B.

Mange takk til dere tre siste også!! setter stor pris på deres synspunkter.
John B.
Elisabeth M.

Hei - fin serie dette! Med min høydeskrekk er det kjekt å se bilder fra Prekestolen - bra dokumentert og beskrevet:) Liker utsnittet i V2 best, - der kommer høyden fram med den lille båten på vannet der nede.....
Elisabeth
Lars-Anders M.

Ja i dag trenger vi en prekestol. Bra serie.
mvh
LAM
John B.

Takker for det Elisabeth og Lars.Anders. Ja det er nok med blandede følelser de vandrer av sted med de som tar turen hit akkurat nå!!
John B.
jon b.

Flotte bilder fra prekestolen dette her!
Jon
tove j.

Flott bildeserie fra prekestolen. Nøyer meg med å se på bilder fra dette naturfenomenet.Blir nesten svimmel her jeg sitter. Hilsen tove
Trygve B.

Så må jeg også nevne at du har så flott tekst til bildene. Det er jo halve gleden, bare det. Igjen et flott bilde. Skal følge med deg.
jonas p.

Fin formidling i både bilde og tekst
Frode L.

Hei.

Dette må da være dumdristig, å sitte slik å dingle med beina.
Synes det er en veldig god serie der du får frem alt med dette stedet, og dine tekster forsterker det hele.
Likte hele serien.

Frode.
John B.

Mange takk til dere alle!! kjempehyggelig å få kommentarer på bilder som er på vei inn i arkivenes endeløse korridorer også!!
John B.
Avsluttet .

Hei

Fin serie, har aldri væt på preikestolen og vet ikke om det blir noen gang heller. Har nemlig høydeskrekk..
Bildene er flotte og du får frem mye ved stedet.
Liker underteksten din, utrolig hva turister kan finne på å gå i når de er på fjell/topptur...
Hørte om noen fra japan som hadde vært på moskussafari i sandaler hehe :)

mvh Øyvind
John B.

Takk for det Øyvind! Ja det er ikke lett når man kommer fra en flat by å vite hva man skal ta med...Det er vel ike sikkert at de kan få kjøpt rett fottøy i egen by en gang...
John B.
krit k.

Prekestolen er min favorite som jeg har lyst å ta bilde av,flott serie John.
Mvh.
Krit.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu