Soppdrama i Eventyrskogen - 3 og siste del
Endelig!!!!!!!!
Etter flere dagers uutholdelig venting kommer Drivdalsgububben en morgen ridende inn på en elgokse. Premiemerra hadde brukket beinet i det ville rittet ned fra Dovrefjell. Til alt hell fikk gubben hyra inn en ti tagger på Otta og ferden kunne fortsette. Premiemerra ble under vrinskende sirener frakta til merrahospitalet på Oppdal.
En grønn pakke med moskusskav henger på titaggern..Franz himler med øya og stønner tungt i det gubben presser skavet ned i hæsjen pån tett etterfulgt av noen slurker rom.
"Vondt skal vondt fordrive" tenker Drivdalsgubben og tar seg til å synge på noen romantiske taterviser han vet Franz pleide å synge dengang de var rallare på Dovrebanen.
Nøtteskrika Amanda glaner storøyd bort på den gærne gubben.

Og som de fleste historier fikk også dette dramaet en happy end. Drivdalsgubben reddet denne gang livet til sin gamle rallarkompis og sammen haika de med Norges statsbaner nordover. Nå ville Franz hjelpe sin gode venn med å sprenge oppi Drivdalshølen slik at den berykta Løvefisken fra Mexico skulle få gode oppvekstvilkår.
Ti grader rettere i ryggraden...
Utstyr
  • canon 40-d
  • sigma 120-300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger162
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_488970} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Ingrid Milly L.

Noe så spennende, dramatisk eventyr med fine skuespillere og statister! Den mest levende av disse er da faktisk statist i dramaet? Bildet er veldig godt synes jeg! mvh. Ingrid Milly. Ps. dagen er nå reddet!ds.
Frode L.

Hei, Hans-Jørgen.

Utrolig flott historie igjen, jammen bra gubben kom til slutt, også på en titagger da gitt, ikke bare og bare nå i disse jaktider.
Bra det endte godt, får håpe sprenginga går bra oppi Drivdalshølen.
Flott bilde til en artig serie, takk for at du deler din evntyrfortelling med oss!

Frode.
Solvår B.

Her kan jeg nesten ikke tro det jeg ser og leser. Blir litt mistenksom når Drivdalsgubben er blitt så mild og snill. Han redder både Franz og Løvefisken. Ligger det noe muffens bak? Kommer Franz til å vise nye sider etter at han har kommet skikkelig til hektene? Blir Drivdalsgubben sittende i gyngestolen og følge med på sin fjerne slektning Hallindalsgubben sine opplevelser på Engleskolen?
Jeg klarer ikke helt å tro på en happy end uten forviklinger. Den som lever på dotten, får se.
Disse fuglebildene dine er ganske spesielle, Tyrin. Bare for å ha nevnt det :)))
En både lettet og litt spørrende hilsen fra Stavanger. Solvår
Venche J.

Drama til siste slutt - eller...
Historie i kjent stil og gjennomføring fra Tyrin. :)
Flott fra alle de involverte.
Venche.
Heidi N.

Nå kan vi slappe av. Det endte jo godt til slutt, selv om det en stund så fælt ut......
Venter i spenning på ny historie fra deg .;)
Heidi
Adrian Dyrhaug G.

Hei Hans Jørgen!

Ser ut til eventyret i eventyrskogen ikke har noen ende...Nok et kreativt og artig bilde fra deg Hans Jørgen. Fin positur på skrika og ellers et vakkert miljø rundt alle deltakerne i bildet.

Klassisk "Hans Jørgen stil" over dette bildet!

mvh Adrian Grande
Tove H.

Flott gladbilde.. så fint de poserer på mosehaugen. Så ble det en lykkelig slutt. Eller slutt... her må vi følge nøye med på hva de vil foreta seg oppi Drivdalen...sprenge er noe gubben liker litt for godt...hm...
Litt betenkt Tove:)
Per Einar G.

For et lurveleven du har laget til her, all den soppen kan gjøre stor skade på eventyrskogen og alle involverte parter i dette scenarioet du er master for. Hvem er denne karen med all fluesoppen som ligger å bakser noe aldeles forferdelig i den grønne mosedotten?? Har jeg gått glipp av begynnelsen, slik går det når man ikke er på dotten regelmessig.

Artige leketøy og positurer samt fortelling Tyrin!

Mvh
Per E.
Ronny A.

Ser man det, Tyri, her blir det soppfest med bivirkninger! :-) Med de blå, kulerunde øynene, må han vel nettopp ha sett en sprekkdykker i eventyrskogen? ;-)Her er det bare å knipe igjen å håpe på det beste!
mvh Ronny
Bent S.

Knall flott serie og fortelling du har laget.

vh
Bent
Odd E. k.

Du milde mose Tyri!!!

Merra ble udugelig da hun brakk beinet i utforbakkene ned fra Dovre og gubben måtte rope på hjelp fra de dype ottaskogene for å komme videre. Storelgen Rasmus hadde fluktet fra jakten i mange dager og dukket opp da gubben trengte han som mest. Det ble full fart nedover mot Eventyrskogen, der Rasmus elg var raskere på labben en merra gjennom furuskogen, noe som var viktig når det står om liv. Gubben er vant til døende folk, der han minnes lett oldefar som fikk fluesoppsuppe servert en kveld da oldemor ville ta livet av han en sein høstkveld. Han ser alvoret i Franz som nesten er døende og ikke kan gi fra seg et pip og med utstikkende øyner som ikke blunker. Her må kjerringrådet med moskuskav prøves ut. Rørt sammen med myrvann skal dette være krutt både for hjertet og potensen sies det. Her får han rom i tillegg noe som forsterker effekten. Det tar ikke lange stunden før Franz kviktner til igjen noe forfjamset over hvor han er. Makan til drama skal en lete lenge etter. Uten moskuskav og det pådriv som gubben har, så har nok ikke franz vært her i dag. Her venter visst heder når gubben kommmer tilbake til Drivdalen, men endel arbeid må også gjøres slik tyri beretter i underteksten.
Makan til serie skal en lete lenge etter Tyri.. Eli må passe seg når hun er på hundeutstilling, husk at du også denne gangen kan møte på sprengningsarbeid i Drivdalen.

Mvh

Odd E.
Avsluttet .

Wow, han har overlevd lenger enn lengst. Trodde dette skulle ende med tragedie jeg, men som i alle amerikanske spillefilmer, ender det godt. Med vondt skal vondt fordrive, det er akkurat det som er homøopati.

Bra at det fikk en fin ende, det kunne jo ende veldig galt, men lurer på hvorfor i all verden har han ikke kastet fluesoppen i sjuende treet..

hehe, du får det til du Tyrin. Alltid en reddene engel.
Jammen skal han også få julepresang også, 3mnd. for tidlig:)

Kos deg i Eventyrskogen.
mvh arild
Odd A.

Godt gubben rakk fram i tide. Må innrømme at jeg ikke hadde store trua på at dette sku gå bra. Dramaet er vel kansje ikke helt over. Det kan være ei utfordring for titakker'n komme vælberga tilbake til Otta nå i dissa jakttidene.
Ser fram til flere bildefortellinger.
Mvh
Odd
Liv F. D.

Utrolig vittig da Tyrin :) Ler av disse figurene dine og historiene oppetter her. Litt av et styr ja. Så bra at Drivdalsgubben reddet Franzern da med vindunderkuren sin. Lykke og hell sier jeg bare :)

Jeg tror jammenmei at Franz har fått strekk på permanenten også jeg der han ligger og hiver etter pusten. Må ha vært skitsterke saker de heldte i´n.


Sørøstlands hilsen
Liv ")


Ottar P.

Takk for en fin slutt på den dramatiske
historien, helt topp............

Et fint bilde var det også!
elin a.

Hva skjer med Drivdalsgubben? Er det oppholdet i de varmere støk som har fått ham i godlage, eller har har fått fylt opp lageret med mandelpottitt og rosenrot!!! Er ikke helt gubben vi kjenner inne her på dotten..
Videre sprengningsarbeid i Drivdalen. Skal vi på nytt kjør til hundeutstilling med hjertet i halsen!!
Du tyrin, du tyrin,,, Fantastisk historie i bilder og tekst.
Godt vi har deg her på dotten. Du gir dagene et løft med dine fortelleregenskaper. Takk:))
elin
Inger Anne Maritsdotter V.

Skratter:):):):):):):):):):):)

T A K K for at du gav meg en god latter i dag også, Tyrin:):):):)

For det første hadde eg aldri trudd at Franz klarte å overleve helt til Drivdalsgubben kom nedover, for fluesopp er ikke til å spøke med, men der ser du, ukrutt forgår itte;~}} Og de to rallarkompisene kan ta fatt på nye eventyr;~))

Elsker disse historiene&bildene dine;-)))

Mvh Inger Anne
Hans-Jørgen H.

Tusen Takk ja!!!
Tyrin.
Inger-Lise S.

Du Tyrin! :-)))) Jeg vet ikke hvor du henter alt fra, men både gode bilder med detaljer og tekstene er bare helt utrolige!
Kan ikke tro annet enn at det i din heim finnes flust av manuskripter;-) Men om du har våget å sende de inn, se det er jeg mer usikker på....Men at slikt talent og slik en galskap må ut, og det i større fora enn på dotten, det tror jeg bestemt!
Du prøver jo endog å dra galskapen inn i mitt uskyldsrene bilde! Du er meget dyktig! Se nå å mote deg opp og send inn det du har lagret!

Hilsen Inger-Lise:)
Anne Ø.

Har ikke fått fulgt med på fortellingen din, men noe så artig og herligt, eg smile:))))))
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu