Julehilsen fra Lopphavet.
Forbauselsen var stor denne førjulsdagen oppi Drivdaln da sjølveste Postman Pat kom brummende i sin røde, lille bil. Ved sin side hadde han som vanlig kartleseren Miss.

Verre last hadde Pat aldri hatt før. Ikke hadde han firhjulstrekk, og det var et rent under at han klora seg opp brattbakkane mot gubbekåken.
Bygdefolket snudde seg og glante storøyd, mens torskeeimen reiv i nesa. Den hadde brukt så lang tid på reisa at den var blitt til rakafisk.

Oppe på tunet satt Drivdalsgubben i gyngestolen sin og smatta på snadda. Han var rent i godt humør av alle de feite smultringene han og pissikatten hadde bakt, og småfuglene svirra rundt gryta. Han kjente små ilinger nedetter magan og beina når han tenkte på kjærringa som var ventandes heim fra Lopphavet julaften...Hvor glad hu skulle bli da hu fikk smaka de gørrfeite smultringene, og oppdage at pultosten fortsatt sto i spiskammerset og putra.
Ei bøtte mandelpottitt hadde han og reservert til julehøytida, og under senga på kammerset lå ei lilla strengtruse og en rød jule-bh forsvarlig innpakka i mykt silkepapir. Han hadde nok fått innblikk i litt av hvert den gangen hu Vinstra Berta og de andre frierne kom til gårds...kom ikke her. Men åffer de var så lettskremte av seg hadde han grunda på hver dag siden..

Men å va nå dettane for no...Hadde Paten starta fæsktransport.. Gubben gned seg i flintskallen og snadda fallt ut av kjeften. Inni det svære fæskgapet lå et sammenkrølla brev med blodflekker på.
"Lesa for meg du da Pat, ropte gubben..har aldri vært noe stødig med dettane alfabetet je"...

Den snille postmannen dro ut brevet og leste høytidelig:"Kjære Jens Ludvig!
Kommer likevel ikke heim til Jul da fæsken bit så grasalt for tida. Må tjene nok gryn tel at vi får kjøpt oss ei ny merr til våren. Skeppærn synes je er et grepa og muskuløst kvinnfolk, og han treng meg til å kokkelere torskhau å laga litt kos ombord. Du får kose deg med fæsken Jens, og spis nå itte opp all mandelpottittan så vi blir lens for settepottitt til våren. Og ligg unna skjørtestakkene, ripsvinen og rosenrota!!!!!!!
Er ventandes heim tel våronna!"

Djupe,sorte bølger av fortvilelse og mismot slo mot gubben, og tårene rant nedover skjeggsubbene....Men så tok svartsjuka og bråsinnet ham og han skrek ut i villelse: "Dra på Lopphavet"!!!! Han skulle færa til Lopphavet å hente ut kjærringa så sant som han het Jens.....

Hårreisende og følelseslada.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-12-15 12:40:53
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2009-12-15 12:41:53
    Versjon #3
Utstyr
  • canon 40-d
  • canon 120-300 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger309
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_439195} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (36)
Svein Ove L.

Artig undertekst til bildene... Har fantasien i orden :)
Flott
mvh SO
Ole Arne S.

Hehe.."Dra nå på lopphavet, ka sku vi da gjort uten havet, sku mø ha bært båtan"

Flott serie bilder fra eventyrskogen med en knakandes flott eventyr historie til.. hehe

En sint drivdalsgubbe opp til lopphavet, blir ikke bare bare for kjerringa dettane..
Følger med i spenning...

Ha en fin dag Tyrin...

mvh Ole Arne
Ole Petter .

Hei likte dette,flotte bilder bilder tyrin...litt av en fortelling og er ikke dette røyka makrell som fortæres?..Lykke til oppe i eventyrskogen og en riktig god fotouke....
Mvh Ole Petter
Venche J.

Fytte katta for ei trolaus kjærring. (Nåja, gubben er ikke borte han heller.)
Jeg for min del tror nå det er annet en godt fiske som holder henne her nord. Vi har jo julefredning i fiske, så det var en blaut unnskyldning, men det vet nok ikke en som bor langt oppi dalane. :)

Flotte illustrasjoner til en makalaus eventyr. Rakfisklukta har jeg dempet med ei skål med eddik. :)
Wenche.
Håvard F.

Hehe. Kreativt og spennende lesning. Den halve makrellen dro opp bildet masse ;) *LOL*
Alltid moro å se og lese når dine bilder dukker opp.
Ha en fin dag
mvh
Håvard
elin a.

Kjære Tyrin!
Du er en mester på disse eventyrene, og jeg skal ikke nevne noe om bok.

For et eventyr du serverer midt i førjulsstria. Gubben får rakfisk på tunet med Postmann Pat:))
Strålende bilder igjen og en herlig fortelling.
Tre flotte bilder hvor V3 skiller seg ut for meg. Ola kjøttmeis virring, rakfisken på taket med brev i kjeften... Helt strålende.
Takk nok en gang for latter og smil:))

Førjulshilsen fra elin og gutta.
Solvår B.

Hei Tyrin!
De tre rom-tønnene du hadde hos deg i noen dager, ødela hvertfall ikke fantasien din. Jeg ble rent rørt, jeg, begynte nesten å få sympati for Gubben der han tok til tårene, men heldigvis ble han fort sitt gamle rasende jeg. Er litt vrient når folk forandrer seg for mye.
Nok en herlig fortelling og bilde-serie fra deg. Jeg gliser bredt her jeg sitter og ser på bildene. På V3 ser virkelig kjøttmeisen forundret ut over dette spesielle opptrinnet.
Ha en fortsatt god og kreativ førjulstid!
: )Solvår
Hans-Jørgen H.

Ka du sei Wenche!
Julefredning på Lopphavsfiske....
Huttetu...fær Drivdalskjærringa altså med blank løgn?
Makan tel kjærringemne.
Mon tro hva som ligg bak her?
Arme gubbe sei nå jeg.
Solvår: Alvdalsørna Teodor har frakta de tre tønner med rom opover til hu Elin. Lurer på ka slags bilder vi får se fra den kanten i jula??????
Frode L.

Tre flotte bilder fra eventyrskogen,
kreativt og artig med et flott eventyr.
Likte dette.

Frode.
Erlend M.

Fine bilder med hyggelig historie:) V1 er min favoritt!
Per Einar G.

Herre min hatt for et eventyr og for en reise det skal bli med Drivdalsgubben på jakt etter kjerringa på det store hav. Her trengs det flere tønner med rom, to mjelkespann og minst en ballastflaske av den gode gamle sorten som man kan tømme og fylle etter behov. Mandelpottitt og rosenrot hjelper lite, her må det sterkere krutt til! Rakfisk av makkrell?? ufattelig og ytterst sjeldent mysterium! Du får det til du Tyrin og jul blir det nok sikkert på Kjerring og Gubbe.

Flott serie!

Mvh
Per E.
Tommy S.

Hei du!!

Artige bilder med dertil artig historie!
Mon tro hva drivdalgubben skal ta seg til i jula, og om han ikke snart mister tålmodigheten med den kjærringa!

Tommy S
Per Einar G.

Da var fortsettelsen lagt ut her Tyrin, se bilde nr. 500169

;)
Bjørn H.

Det er godt å ha fantasien i orden,du er god på dette,.synes dette var bra.

mvh.Bjørn
Adrian Dyrhaug G.

Hei Hans Jørgen!

Dette her er jo bare nydelig!
Nok et utsøkt og kreativt naturfoto fra deg Hans Jørgen! Mange spesielle komponenter i bildet her, der både fisken og Postmann Pat er ute på dårlig "føre"!

Skarpt er det og et herlig vinterlig miljø.
Fin komposisjon der du etter min mening har plassert spettmeisa og toppmeisa fint bildet.

Stemmer på v1 her!

Ser frem til flere slike "førjulsbilder" fra deg Hans Jørgen! De er alltid like beundringsverdige!

mvh Adrian Grande
Hans-Jørgen H.

Tusen takk for fantasifulle bidrag.
At to mjølkespann er etterlyst fra han Johansens lastebil oppå heia er nå bekrefta over nyhetene Per Einar. Men om det er noen sammenheng mellom mjølkespanna og gubbens fremstøt veit jeg itte.
Venche J.

... og sjekk hva jeg har gravet frem i ettermiddag.
bilde nr. 500169
Nå er det fare for et skikkelig oppgjør...
Wenche.
Ottar P.

Flott fortelling med morsom og
fin bildeskildring.

Kreativt og flott!
Fredrik S.

Hehe. Sprø bildeserie!
Første gang eg ser makrell på foringsplassen :p

Artig historie =)

PS: Du må oppdatere deg på Postmann Pat Hans-Jørgen! Her har det nemlig skjedd saker og ting..

Før hadde han nok ikkje firhjulstrekk nei, men for ikkje lenge sidan såg eg barne-tv sammen med nevøen min, og Postmann Pat er bytta ut med "Super Pat", som attpåtil har fått seg helikopter, i tillegg til diverse akrobatiske evner, så han klora seg nok ikkje opp bakkane mot gubben skal du sjå! :p

Mvh Fredrik S

Liv F. D.

Herlig historie Hans-Jørgen, hehehe!
Kreativt til tusen, morsomt å se.

mvh
Liv ")
Odd E. k.

Dæsken døtte skriker gubben der han farer i villfarelse opp av stolen, slår floke på seg selv og spytter skråtobakk. Han river brevet ut av armene på Pat, ser ned på krussedullene av noen bokstaver og skriker ut: Skipperen synest jeg er et grepa og muskulært kvinnfolk, trenger med til å kokkelere og til å ha litt kos ombord.
Gubben går nesten av hengslene, stamper i bakken som sauen gjør og koker i sinne. Pat synest det er best å forlate stedet, kaster fra seg rakfisken og gir full gass ned den glatte ustrødde veien ned mot E 6. Gubben måtte seinere på dagen ned til den kalde elven for å ta seg et isbad, avkjøle seg og få kontroll over sinnet. Utpå kveldinga ble en stor mast montert på den høgste fjelltoppen oppunder garden, dette for å få kontakt med kjerringa ute på Lopphavet. Under krigen var gubben en mester i å bruke Loran C, noe han enda kunne mestre etter noen timer i tenkeboksen. Nå blir masten brukt til å få kontakt med kjerringa. Senderen er så sterk at det slår ut på radio og Tv, til stor ergelse og latter for hele bygdesamfunnet Oppdal. På lavfrekvens bølgelengde skriker gubben ut: Kjerring, veit du ka klokka æ, gi fan i den helvetes skipperen, han bare utnytter dæ, vil ha all fisken og dumper dæ på havet når han æ mætt. Vi alle venter på dæ, merra, grisene, hønene og den staselige gubben din. Juletreet er henta fra skogen og smultringene er varme og færske. Ta med torskelasset og kom heim tæ julekvelden. Gubben får ikke svar tilbake, men han har begynt å varme opp hele huset med den beste bjørkeveden, hugget fra egen eiendom. Han er også ned i kjelleren med jevne mellomrom for å smake på mandelpotetene og rosenrotstilken. Ja,ja sier gubben, gliser bredt der han spytter i spyttkoppen atmed jutulovnen, legger seg i halmsenge og drømmer om kjerringa som kommer roende over Lopphavet med båten full av Omega 3. Snork....
Da får vi bare vente til juledagen, da gubben heiser flagget i påvente av at kjerringa møter hormonsprengt opp ute på tunet...

Mvh

Odd E.
Duy P.

Fantasien er bare herlig.
Vi ler oss i hjel alle sammen. Du er så kreativ og eventyrlig. Vet du hva, du kan være eventyr forteller eller deltar i et barneprogram. Nei juleprogram for barna, fortsatt feil juleprogram for underholder en hver familie.

Julenissen (postman pat) bor ikke i Drøbak lenger, han har flyttet til Drivdal og har endret navn til Tyrissen :), I den røde gavesekken fylles han bare med morsomme eventyrer og flotte kreative bilder til de snille barn ( god voksne barn, hahaha ). Tyrissen har forberede seg godt til Jul. Vi må se hva han serverer oss på Juleaften.

mvh duy

Duy P.

Fantasien er bare herlig.
Vi ler oss i hjel alle sammen. Du er så kreativ og eventyrlig. Vet du hva, du kan være eventyr forteller eller deltar i et barneprogram. Nei juleprogram for barna, fortsatt feil juleprogram for underholder en hver familie.

Julenissen (postman pat) bor ikke i Drøbak lenger, han har flyttet til Drivdal og har endret navn til Tyrissen :), I den røde gavesekken fylles han bare med morsomme eventyrer og flotte kreative bilder til de snille barn ( god voksne barn, hahaha ). Tyrissen har forberede seg godt til Jul. Vi må se hva han serverer oss på Juleaften.

mvh duy

jarl kjetil j.

Hei oppi eventyrskauen!

Som alltid morsomt og kreativt innsalg fra den kanten. Snakk om tiltakende såpeopera og dramatisk historie. Venter på fortsettelsen.

mvh
jkj
Ann Kristin S.

Duy vil gjøre historien om Drivdalsgubben til et barneprogram....Grøss og gru, unga vil ikke få sove ei natt etter å ha fått dette her inn med morsmjælka. Historien er sterk kost selv for de mest garvede.Jeg vet om flere som sliter med mareritt når Drivdalshistoriene går på dotten.
Utrolig flotte bilder og historie, men det er noen som sover i timen her..... Ikke mange dagene siden holdt gubben på å omkomme av katteallergi fordi han hadde klipt nesehåra sine. På bildene sitter han å stryker Pissikatten på hodet. Mannen er allergisk og kattehater Hans Jørgen, hva har skjedd etter Gulliverbesøket? Kanskje han har skaffet seg en nakenkatt som ikke gir allergi, eller han har begynt med allergitabletter og fått et helt annet forhold til katter.....Hm, lurer litt på dette.
Ellers velger jeg å ikke kommentere historien noe særlig etter Odds innspill, for så løser vel saken seg denne gangen også...... jeg tror det ikke før jeg ser det!

Veldig flott med makrellen - gjorde virkelig susen til bildet får en si. Utrolig at fuglene vil sette seg når de lukter fisk og rekvisittene er mange... Men de er jo vant til det meste stakkars (:

Mvh Ann Kristin
Solvår B.

En liten forklaring til Ann Kristin. Hvis du tar deg tid til å studere bildene grundig, finner du ut at dette er en allergivennlig katt helt uten hår. Jeg vet ikke om Gubben har vært bevisst her eller om Tyrin har vært bevisst, men allergisjokk er utelukket i dette tilfellet. Og godt er vel det...for ham.. Men jeg foretrekker Gulliver og lignende kattedyr med sine særegenheter.
Viderverdighetene følger jeg spent videre.....
: ) Solvår
Hans-Jørgen H.

Du store rakafisk Ann Kristin!
Du ser da vel at pissikatten er en ekte kobberkatt uten innslag av et eneste allergifremkallende molekyl. Etter Gulliver besøket og det desperate allergisjokket innså gubben at han måtte skaffe seg en slik en...og dro helt til Kobberslen Amt borti Svearike for å handle denna sjeldenheten av katteslekta. Den er en racer til å fange mus og rotter samtidig som den lar pippippane i fred.
Odd: Fabelaktig videreføring av storyen. Ler meg skakkere enn jeg allerede er. Sansen for innbarka norsk bøgdahumor har du til fulle. så venter vi i spenning på om Loran signalene får kjærringa på bedre tanker......
Siste nytt kommer forresten fra hu Altawenche som er oppdatert på kjærringdramaet...Huttetu for tilstander. (Se Wenches kommentar under Per Einar sitt bilde)
Takk til alle!!!
Knut Børge S.

Hehe alltid fornøyelige disse historiene dine, blir artig å se hva som kommer neste gang.

mvh Knut Børgee
Hilda Hol E.

Hei Hans-Jørgen.

Du er ikke tapt bak ei vogn, som man sier, med både dramatisk tekst og ditto billedserie.
Takk for den humørsprederen du er.
Holder en knapp på #1.

Ha ei fantastisk førjulshelg.
mvh Hilda.
Tove H.

Så godt røykemakrellen matsjer pisskatten med sine gullfarger ..stilig.
Liker kjøttmeisens nydelige spredte vinger i v2, like før den prøver å lande på baksten?
Hvorfor tar ingen imot kortet fra sidemannen på postbilen...selveste herr makrell....det kan jo være fra Gubben, fra Kåre, fra kjerriga på Lopphavet.....mfl...????
Morsomt bidrag med fortellergleden i behold - flotte bilder!:-)
Hilsen Tove
Inger Anne Maritsdotter V.

Du snakker meg om for en livlig historieforteller du er, Tyrin, smiler og småler av din herlige historie.
For ikke å snakke om bildet, herlig leken kreativitet og god fantasi; en hærrlig bildeserie, rett og slett:):)

Mvh Inger Anne
Marit O.

Ja du får sagt det igjennom tekst og bilder Hans-Jørgen,versjon 3 ler jeg godt av,herlig og kreativt :)

Riktig God Jul i Eventyrskogen :)

Mvh Marit
ketil o.

Hei!
Ønsker deg & dine en riktig God Jul & Et Godt Nytt År.
Mvh:
ketil
Avsluttet .

hehe, Tyrin slår til igjen.
Ser for meg hele seansen, og mulig han allerede har nådd opp til Lopphavet nå.

Du har virkelig bidratt her i år med bilder og tekst som gleder alle.
Må si jeg har sansen for v3:)

God Jul til deg og alle dine.
mvh arild
Venke K.

Hei!

Flotte bilder og herlig fortelling!

Ha en riktig God Jul i eventyrskogen.

:-) Venke
Hans-Jørgen H.

Tusen takk igjen for alle kommentarer og artige innspill. Moro!
Tyrin.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu