Proporsjoner
Små hus under høye fjell ved Eggum i Lofoten. Bildet er fra sommeren 2008.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-11-29 21:51:35
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 18-55mm 1:3.5-5.6 Kit
  • Brennvidde42mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • AnnetISO 100, stativ i vind.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger219
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_436323} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Tore V.

Husene er fint plassert i bildeflaten, med den mørke og bratte fjellsida som en overhengende fare.
Gir et godt inntrykk av hvordan det må være å bo her. Kanskje litt mer kontrast hadde gjort seg.
Roger Å.

Enig med deg at bildet viser proposjoner. Kanskje enda bedre hvis mer av høyden av fjellet kom med og mindre av landskapet til venstre i bildet.Da måtte du valgt et annet standpunkt hvis det var mulig.
Gulli Hanne O.

Takk for kommentarer. Ser at det kunne gjort seg med mer kontrast. Kutt i venstresida for å få mer av fjellet med kunne også gjort seg. Men ville ikke tatt for mye bort da fjellet i bakgrunnen kunne fått en uheldig avslutning i venstrekanten. Tar med meg vurderingene deres til senere bruk. Takk igjen.
Knut Georg F.

Godt motiv. Du kan øke følelsen av proporsjon ved å kutt vekk myra i bunnen, slik man ofte gjør for å jukse med grafiske fremstillinger:-)
Mvh Knut
Avsluttet .

Et veldig flott motiv. Enig med Knut om å kutte bort myra, slik at husene står bare en cm. over bilderamma. Da får du frem svære kontraster, og proporsjoner.
mvh arild
Gulli Hanne O.

Takk for tips til forbedringer. Tror jammen dere har rett i kuttet nede. Skal prøve det.

mvh Gulli
Avsluttet .

Og der nede bor det mennesker!
Flott naturskildring dette.
Kutte i bunnen? Ja, og nei! Begge deler fungerer i grunnen godt her siden du vil vise proposjonene i landskapet.
Men, en halvering av bunnen hadde sikkert fungert OK. :-)
Gulli Hanne O.

Takk for kommentar, Arve. Ser at bildet kan fungere med begge forslag til kutt. Legger ut en ny versjon i dag. Fungerer dette bedre tro?

mvh Gulli
Fred S.

Du spør om dette fungerer, og du får faktisk en haug med konstruktive svar, det er sjelden kost på Galleriet!! Måtte det bare vare; mindre skvalder, og mer av det jeg leser i kommentarene over.

Jeg er enig i svært mye av det som bringes på bane over, men først må jeg si at godvær kanskje ikke er det som kler Eggum best, i alle fall ikke fotografisk. Jeg har sett denne profilen , fjellrygg og hus,et par ganger, fra leia fra Undstad, og i dystrere vær enn dette er det et mektig syn. Her blir det kanskje litt "snilt"
Jeg ser mest av det jeg kunne tenke meg i versjon 2, der bunnen er beskåret nestn "til beinet". Jeg synes også at et motiv som dette funker best da. Ellers ville jeg ha kutte på venstre side, mye nærmere husene, det at terrenget skråner oppover igjen nærmest bildekanten gjør at det virker som om bildet haller lite mot høyre (noe det antakeligvis ikke gjør).
Ellers ville jeg ha sett mer av fjellveggen, både i høyde og bredde, men jeg mener som nevnt at mye av "dramatikken" som dette motivet har potensiale for blir svekket i dette pene sommelyset.
Jeg kan ikke nekte for at det er i vær som dette jeg helst vil oppleve Lofoten, men tidlig morgen eller midnatt gir ofte gode fotoresultater.

Konklusjon; småpent, men ikke så veldig spennende.

vh fred
Gulli Hanne O.

Hei Fred. Takk for grundig kommentar. Jeg er veldig glad for å høre hva du ville endret, og ikke minst HVORFOR du mener det. Det er på den måten jeg kan lære mer, og bli en bedre fotograf. Er enig med deg i at det ikke var den beste tid på dagen for bildet, men dessverre var det ikke mulig for meg å være der til annen tid. Det får bli en annen gang, vet jo at f.eks. dårlig vær og dramatiske skyer vil gi et helt annet inntrykk av motivet.

mvh Gulli
Avsluttet .

V2 ble skikkelig bra Gulli. For å skrøyda, 1000 ganger bedre. Også at du bringer bilde ned i en mindre størrelse er veldig positivt.

Men pass på!!!!! Tror selv Fred går på en blemme når han snakker om kutt i venstresiden.

Fred: Vil du virkelig mene å kutte fjellet i bakgrunnen? Noe som jo skjer med ditt kuttforslag i venstresiden. Nei det nekter jeg å tro at du mener Fred!!
:)
Pent bilde. Pent formidlet. Og, ja, det finnes sikker tusen andre motiv fra samme ståsted, også tid på døgnet. Men nå var du nå her da, midt på dagen.

mvh arild
Gulli Hanne O.

Hei Arild. Takk for at du tittet innom igjen, og for at du likte v2. Synes selv at det blei mye bedre enn originalen, og er fornøyd sånn som bildet er no. Har ikke lyst å kutte mer i venstresida pga. fjellet i bakgrunnen.

mvh Gulli
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu