Løvfall
Ikke vinter ennå...
Bildet inngår i albumet Landskap -
Utstyr
  • Canon EOS 50D
  • Sigma AF 30mm f/1,4 EX DC HSM
  • Brennvidde30mm
  • Blenderf/2.6
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger329
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_431013} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Eli R.

Flott. Jeg syns at rene (tomme) landskapsbilder bør være gjennomgående skarpe så jeg ville ha valgt et høyere blendertall (f/22 kanskje?) og satt fokus enten en tredjedel inn i bildet eller på de nærmeste trærne.
- Eli
Malin E.

Kjempefint bilde med vakre farger som danner en fin dybde i bildet! :)
Øystein U.

Takk for tilbakemeldingene. Kunne nok ønsket et høyere blendertall for å få mer dybdeskarphet ja. Hadde ikke med stativet,så det ble et frihåndsbilde på en gråværsdag. Blender er så stor som f/2,5
Øystein
Venke K.

Et velkomponert og flott bilde. Nydelige høstfarger.

Mvh Venke
Sidsel T.

Fine høstfarger. God dybde i bildet. Likte stemningen i bildet.

Mvh Sidsel
Venche J.

Nydelig lys, flott komposisjon og deilige høstfarger.
Flott fra deg.
Wenche.
Steinar B.

Fine farger, komposisjon og stemning. Stammen til høyre i bildet balanserer de andre stammene godt. Det oransje løvet i toppen er en fin "himmel" og avslutning av bildet.

(Håper jeg ikke bryter kotymen ved å komme med noen velmente råd)

Når det gjelder blenderåpning er verken den du har benyttet f2.5, eller den foreslåtte f22, å anbefale. f2,5 gir for liten dybdeskarphet og f22 er utenfor de fleste objektivs idealblender for å yte best.Blender f22 introduser også det som kalles diffraksjonsuskarphet. De fleste objektiver yter best og er skarpest i området f8-f11, og gir i de aller fleste tilfeller tilstrekkelig dybdeskarphet for denne type bilder. Det ser ut som om bildet er tatt med ett 35mm objektiv. Brukes blender f8 og fokuspunktet settes på det første treet til venstre (ca 8m) vil gi et skarpt bilde fra 3 meter til uendelig.
Blir lukkerens åpningstid for lang, er et tre et veldig stabilt og godt sted å legge kameraet inntil for å slippe/redusere kamerabevelgelse.
Jeg vet ikke hvilken ISO innstilling du har brukt, men har du brukt 200 vil også en økning av ISO til 800 redusere lukkertiden fra f.eks 1/25 til 1/100. Nok til at det blir mulig å ta håndholdte bilder uten sjenerende bevegelsesuskarphet (men det visst du sikkert).
Øystein U.

Takk for disse velment tipsene. Har lagt inn noen data. Objektivet er et Sigma 30mm f1.4. Et objektiv som jeg er veldig fornøyd med under dårlige lysforhold. Har her valgt lukker prio på 1/200. ISO er 200. WB:skyet. Fokuspunktet er nok litt for langt fremme. Ligger på det tynne treet mellom de tykkkere til venstre.Er enig med deg om forslagene til valg av blender. Kunne nok valgt et høyere ISO tall for å få en mindre blender. Hadde stativet i bilen, så det kunne vært brukt. (Her ble det mye etterpåklokskap)
mvhØystein
Terje M.

Hei.

Et fint motiv med nydelige høstfarger. Enig med Steinar ang det tekniske.

Mvh
TerjeM
Steinar B.

Da hadde jeg ikke så helt feil i mine antagelser.
Din kombinasjon f2.6, 1/200, ISO 200, tilsvarer f8, 1/100, ISO800. En kombinasjon som sannsynligvis ville gitt et bedre resultat.

Når det gjelder løvtrær er det en ting til å ta hensyn til. Det skal veldig lite vind til før bladene begynner å bevege seg, og derav bli uskarpe og "flyte" i hverandre. En relativt rask lukker (1/100) er derfor å foretrekke.
Fred S.

Blender 2,6 er vel i største laget, mens 22 på den andre siden er alt for liten til at en kan regne med bra resultat. Nok om det, du har fått nok råd om blendervalg. I alle fall, det er litt uskarphet å spore, ja, men den er ikke plagsom. Vakkert høstbilde, men en nesten hvit bakgrunn trekker ned, og treet i høyre kant er jeg veldig usikker på, tror jeg ville ha kuttet før det dukket opp.

vh fred
Øystein U.

Takker for flere tilbakemeldinger. Litt flatt lys den dagen,med tåke i bakgrunnen.
Øystein
Nils Christian S.

Nydelig utsnitt av bøkeskog i glødende farger !
Likte dette !
Mvh N. Chr.
Bjørn-Atle A.

Flott landskapsbilde fra bøkeskogen. Veien blir litt utbrent bakerst i bildet. Selv om dybdeskarphet er brukbar ville jeg prøvd samme motiv på rundt 1/30 sekund med god støtte og kanskje undereksponert litt for å unngå utbrente høylys (selv om dette nok kan være en utfordring om det er stor forskjell på mørkt og lyst i bildet). Uansett et flott stemningsbilde. Synes det er riktig å ha med stammen i høyre kant. Den fungerer nesten som en ramme. Med mindre blender kunne du også fanget mer av de fine detaljene i stammen.
Øystein U.

Tusen takk for tilbakemeldingene. Må vel være rask nå hvis jeg skal rekke et bilde til før løvet ramler av.
Øystein
Trygve O.

Hei. Dette likte jeg godt. Friske farger i et godt komp.

Mvh trygve
Håvard F.

Fargerikt og godt høstbilde. Enkelt og bra.
Falt i smak umiddelbart da jeg kikket over dine mange fine bilder.
mvh
Håvard
Hanne B.

Ser ut som Rød Herregård?

Nydelige farger

Mvh Hanne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu