Isbjørnstump
En isbjørn idet den dykker
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-01-16 19:05:04
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHar brukt bildebehandlingsprogram for å gjøre toneomfanget monokromt (blåtoner). Deretter har jeg bruk UnSharp Mask filter.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger1280
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_41076} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Trine E.

Artig bilde :)
Tor Olav K.

Takk Trine.
Håvard K.

Enig, morsomt bilde og fin blåfarge.
Kjetil N.

Morsomt:) Fine farger og bra komp.
Torbjørn K.

Tøfft! Kan du beskrive teknikken du har brukt for å lage blåtonene litt mer i detalj? Det første som slo meg var at du har brukt hue/saturation for lage blåfargen. Men siden det å klippe ut alle boblene og kroppen som skal være hvit såpass bra som dette vil være arbeidskrevende. Jeg inbiller meg at du har gjort det på en litt mer genial måte.

Tor Olav K.

Alle: Takk igjen for kommentarer. Jeg også synes bildet er litt morsomt. Det er tatt inne i en dyrepark i Nederland. Trodde lenge jeg hadde mistet dette lysbildet, men så fant jeg det igjen i går.

Torbjørn: Jeg skal prøve å forklare hva jeg har gjort.

Men først må jeg gjøre oppmerksom på at jeg har gjort endringene vha. et program jeg liker veldig godt; Picture Publisher (og ikke Photoshop).

Forkortelser:
PP - Micrografx Picture Publisher v7.0
PS - Adobe Photoshop v5.0 Limited Edition

Etter at jeg hadde beskjært bildet til det utsnittet jeg ville ha, ønsket jeg å bedre dynamikken litt i bildet. - Slik at et størst mulig spenn av tonevalører kom frem. I PP kan man gjøre dette ved å velge Map->ToneBalance (Image->Adjust->Levels i PS). Her får man frem et histogram over lysheten til pikslene i bildet.

Jeg flyttet H-indikatoren (for høylys) litt mot venstre (lavere verdi), samtidig som jeg passet på at jeg ikke mistet for mye detaljer i høylysene (rundt isbjørnens hale). Deretter gjorde jeg tilsvarende med S-indikatoren(for skygge); flyttet den litt mot høyre.

Så flyttet jeg M-indikatoren (for mellomtoner) litt mot venstre for å gjøre den delen av isbjørnen som var under vann (og som hadde litt mørke mellomtoner) litt lysere.

All denne tonejusteringen kan også gjøres vha. (det her på foto.no ''overpopulære'') kurveverktøyet. (Men jeg synes at det ikke alltid er nødvendig å drepe spurvene med kanoner ;)

Etter dette ønsket jeg nå gjøre bildet monokromt slik at fargetonene går fra sort, via mørkeblått, blått, lyseblått og til hvitt. I PP kan en gjøre dette i Map->HueShift menyen (Image->Adjust->Hue/Saturation i PS). Man må ''huke av'' Colorize (samme i PS) for at programmet skal gjøre dette. Den blå fargetonen velger man så vha HueShift markøren i PP (Hue markør i PS).

Må vel her bemerke at jeg ikke har vært i stand til å oppnå samme resultat i PS som i PP. Jeg tror at dette må komme av at programmene utfører denne ''koloreringen'' (eller toningen) litt forskjellig. PP legger tydligvis inn gråtoner i tillegg til blåtoner, noe som PS ikke ser ut til å gjøre.

(En kan vel KANSKJE argumentere for at PS gjør dette mest korrekt, siden monokromt her vel egentlig bare skulle gitt forskjellige lyshetsgrader av blått. Men jeg vil tro at akkurat dette kan det være ulike meninger om. Jeg foretrekker i alle fall det resultatet som PP gir.)

Så skalerte jeg bildet ned til 650x325 pixler, brukte deretter Unsharp Mask filter to ganger; først med Radius 2 pixels; Strength 100% og Threshold 0, og så med Radius 1 pixel; Strength 50% og Threshold 0.

Til slutt la jeg til ramme, signaturen min (valgte vekk anti-alias opsjonen) og lagret bildet som .tga-fil og .jpg-fil.

Rekkefølgen:
(Eventuell støyfiltrering->)Tonekorreksjon->Nedskalering->USM filter->Signatur/ramme->(Lagre i tapsfritt filformat->)Lagre i filformat med tap, - synes jeg er viktig for at sluttresultatet skal bli best mulig.

Men nå har jeg skrevet om mye mer enn det du spurte om. Håper du tilgir meg for det.

Tor Olav
Torbjørn K.

Takk for bra svar!

Fint om du kunne lagt ut en versjon av det uredigerte bildet så vi får se hva du har hatt som utgangspunkt.

Uansett så synest jeg bildet blir mer og mer konge dess lengre jeg ser på det. Dette bildet mener jeg at er virkelig bra!

Torbjørn
Tor Olav K.

Torbjørn, nå har jeg lagt inn en ''ubehandlet'' versjon av bildet: Dvs. ingen tonejusteringer eller unsharp mask filtrering
Jon Fredrik S.

Dette bildet oppdaget jeg ikke før nå. Bildet er hylfett! Jeg ler, og synes i tillegg det er meget vakkert. Flott at du tar deg tid til å beskrive teknikk også.
Jenny N.

Søtt bilde!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu