Den lange veien hjem!
Slår i dag et slag for alle katter som blir dumpet eller reist i fra i ferien. Katter klarer seg ikke på egen hånd, slik mange tror. Den som har anskaffet seg katt - og hund - har ansvaret for den så lenge den lever og skal håndteres som andre familiemedlemmer. Du setter IKKE igjen barnet ditt på terassen med en boks leverpostei og blir borte i 4 uker. Mange mennesker er uansvarlige i forhold til dyra sine - og burde skamme seg. Jeg blir så sint.....

På bildet ser dere Lillepus som er ute på loffen i gata vår. Han er ikke borte lenge av gangen og vet hvor han bor der han aldri er hjemme alene.

PASS PÅ DYRA DERES I SOMMER FOLKENS!
Bildet inngår i albumet Lillepus - Lillepus er ingen liten pus, men han heter det likevel. Han bor litt hos meg og mest hos naboen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-06-24 11:31:32
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2009-06-24 11:32:31
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikon AF-S Nikkor 70-300VR
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Annetiso 200
    håndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger166
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_406074} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Egil S.

Bare slutter meg til oppfordringen din.

Egil
Ottar P.

Fin bildeserie av lillepus på
loffen.
Jeanette E.

Heilt enig! Folk er useriøse når det kjem til dyrehold. Dumpar dei langs veien og andre plassar "ihåp" om at andre tek seg av dei. Signerer det du skreiv. Katten var no nydeleg også:) God sommar!
Barbro N. V.

Flott billedserie med et seriøst og aktuellt innhold
Per Einar G.

Fin bildeserie og positiv oppfordring!

Mvh
Per E.
Aina s.

Får mange tanker rundt bildet.
Tror ikke folk ønsker å være ondskapsfulle når de dumper kattene sine, men at det er en seiglivet myte om at kattene klarer seg selv.
Som regel er det naboer, folk som adopterer dem eller frivillige organsisasjoner som sørger for at de klarer seg i tilfelle. Men det er ikke alle som ser på det som sin oppgave å redde andres katter, så mange blir gående for lut og kaldt vann også. Har sett så mange utmagrede katter som har fått sykdommer, parasitter eller andre problemer. De klarer seg ikke uten ei matskål i nærheten.
Mange katter som kommer på avveie mens eierne sitter hjemme og savner dem også. Påbud om merking ville vært en fordel både for katter og eiere.

Jeg personlig har stor sans for slike bilder - bildet er laget med en mening, og som man kan ha en mening om. Slik jeg ser det, blir det et bilde som kan være samfunnskritisk (?), selv om det ikke er i dokumentarsjangeren. Jeg tror også at et slikt bilde kan fungere like godt som illustrasjon til problematikken, som et dokumentarbilde av en utmagret katt. Jeg har ikke noen gode grunner for å mene det, jeg bare innbiller meg av og til at det kan virke som om folk snur seg vekk hvis de blir servert for mye elendighet.
Selv om Lillepus er en priviligert pus, så assosierer jeg bildet med katter på ensom vandring. Dette pga miljøet og kompen du har valgt. Jeg synes V1 fungerer best med tanke på tekst og hva du ønsker å formidle.

En annen ting jeg har tenkt på ang bildene du leverer av kattene, er at du jevnt over leverer bilder av god kvalitet som setter et eksempel på at "katta mi" bilder langt fra behøver å være kjedelige bilder.

Mvh Aina
Håvard F.

Veldig bra undertekst her.
Bildet er også bra. Fint i sh.
Viktig å huske på. Mange som ikke burde hatt dyr.
Å ha dyr er annsvar.
Bra formidlet Ann Kristin!
mvh
Håvard
elin a.

Fargeversjonen for meg:)
Og ja, jeg er enig med hvert ord.
elin
Hans-Jørgen H.

Hallo Elverummen!
Du må da ikke finne på å trylle med et slikt koselig sommerbilde til sort hvitt Ann Kristin!
Lillepus på loffarferd langs veien han sikkert har gått tusen ganger, men sjansen for å oppleve noe nytt er alltid til stede.
Kunne gjerne brukt mindre blender da dybdeskarpheten bakover hadde blitt bedre.
Viktig påminnelse ja!
Trivelig sumarkvellen fra Tyrin.
Cathrine L.

Flott kommentar av Aina som jeg henger meg på:-)
Går her for versjon 2 pga fargene, herlige friske sommerfarger.
Super undertekst du har servert oss, du er veldig god på undertekstene dine:-)
Mvh Cathrine
Christine K.

Originalen passer etter min mening best til din undertekst, da den viser mer det bedrøvelige som kattene må gjennomgå når de blir overlatt seg selv.
Fint med slike opprop nå i begynnende ferietid, bare at de som skulle lese det, vil ikke lese det allikevel.
Hilsen Christine
Ann Kristin S.

Tusen takk for mange fine tilbakemeldinger. Godt å høre at det er flere som bekymrer seg for herreløse dyr om sommeren. Men det er som Christine sier at de som burde bli minnet på dette, leser ikke slike oppfordringer. Vi får passe på de som reker gatelangs da og ta dem inn i herberget.

Mvh Ann Kristin
Kristin E.

Veldig viktig oppfordring og fint illustrert!
Det er frustrerende mange som ikke tar godt nok vare på dyrene sine. Det hadde vært fint med strengere lovgivning på dette området. Dyr har dessverre ikke godt nok rettsvern i Norge.
Synes V1 passet best.

-Kristin
Ann T.

Veldig bra oppfordring fra deg Ann Kristin! Jeg ønsker bare at flere uaktsomme eierne kunne leser dette før de overlatter kattene sine til et forferdelig opplevelse.
Et nydelig bilde av katten din i sommer vandring.
Mvh. Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu