Bildet inngår i albumet Fugler -
Utstyr
  • Nikon D700
  • Sigma 120-400
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger85
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_391779} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Heidi Kvale U.

Lekkert bilde Thomas - likte det kjempegodt!
Carsten A.

Tja, knoppsvanene flyr fra fotografen istedetfor mot, det gir i seg selv en lite heldig virkning. Dessuten er de litt for langt fra hverandre. Det er store tomme flater her, en oppstramming med en ganske kraftig beskjæring fra alle sider blir en vinning.

Presentasjonen er atskillig for grå, toneskalaen er ikke utnyttet i det hele tatt (alle toner er plassert i mellomtoneområdet). Det burde være en enkel sak å rette opp dette med kurveverktøyet (en ganske steil og s-formet kurve virket bra i PS).

Den tekniske bildekvaliteten ligger dessverre et godt stykke under det man har grunn til å vente når det gjelder den type utstyr som er brukt.

MVH CA
Thomas M.

Hyggelig du har tatt deg tid til både å se på og kritisere et av mine bilder. Er litt usikker på hvilken uheldig virkning du tenker på (at de flyr vekk fra fotografen). Store flater er intendert.

Takk for innspill om gråtoner. Det kan jeg nok undersøke/eksperimentere mer med - og jeg ble nok litt nysgjerrig.

Syntes vel din siste kommentar er litt merkelig - du kritiserer den tekniske kvaliteten, som du i setningen før peker på handler mye om etterbehandlingen, og holder det opp mot opptaksutstyret?

/Thomas
Carsten A.

Fugler og dyr som er på vei bort, og fotograferes halvveis bakfra - ingen har problem med at dette er lite heldig med mennesker, fler tydeligvis når det gjelder fugler og dyr.

At den tekniske bildekvaliteten her ikke lever opp til til en bør kunne vente av såpass bra utstyr er sikkert nok. Det er da ikke merkelig å peke på det? Bildet virker undereksponert (grå svaner og grått ellers). Noe av den effekten undereksponering skaper kan rettes endel på, som sagt. Nå er alle toner klumpet sammen i mellomtoneområdet, både helt mørke og helt lyse toner mangler. Suboptimalt optak og suboptimal presentasjon, med andre ord.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu