Abraham
Inspirert av 1 mos 17: Jeg vil gi til deg og til din ætt etter deg det land hvor du bor som fremmed, hele Kana´ans land, til en evig eiendom.

Abraham fikk to sønner....
Ismael med trellkvinnen Hagar, og Isak med Sara. Korriger meg hvis jeg er på viddene med dette, men iflg en foreleser på NTNU regner muslimene Ismael som sin stamfar og jødene mener de er etterkommere etter Isak.
Såvidt jeg vet er Kanaan lokalisert til der Israel ligger i dag.

Bildet er ment å handle om å støtte seg til religiøse kjepphester.

Vil gjerne ha tilbakemeldinger og kritikk på alt fra fargevalg, kontraster, "maling"/teknikk, teori.. Prøvde mange varianter før jeg endte opp med dette.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-12-28 10:59:47
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2009-01-05 11:59:11
    Versjon #3
Utstyr
  • canon 400D
  • canon 28-80mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_363649} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Inger-Lise S.

Dette ble fint! Liker den "gjennomsiktige, drømmende" effekten her.
Fint motiv. Jeg syns fargene kler bildet.At håndtaket på staven er omgjort til en slange,gjør at jeg tenker på "slangen i paradiset". Da kan det vel være på sin plass at fargen skiller seg skarpt ut.Om staven var kun en stav, ville jeg ønsket en annen farge på håndtaket.
Å diskutere religion under bildet ditt, tror jeg er lite lurt..Håper du slipper det :)

Hilsen Inger-Lise
Inger-Lise S.

P.S. Mente "religion og politikk".
Interessante temaer, det er så. Men lite klokt her, tror jeg ;-)
Torgeir J.

Synes grønnfargen på slangehodet blir unaturlig og det samme med rødfargen i nederste del av bildet.
Ved å kutte bildet under armen blir det mere konsentrert om hodepartiet/armene.
Hva med å fjerne skyene foran armene og hodet?
Savner litt mere definisjon i disse partiene.
Aina s.

Takk så mye for tilbakemelding Inger - Lise. Hyggelig at du synes bildet fungerer.
Bildet er ment å være religionskritisk, ikke til en bestemt religion, men kritisk til det å klamre seg til kjepphester. Støttestaven/kjepphesten er "slangen i paradiset".
Regner med de fleste er enige i at kjepphester generelt er dumt, så slik sett er det vel ikke grunnlag for diskusjon.

Teksten er ment å forklare tankene bak bildet. Gud ga landet til en mann med to sønner, og etterkommerne har alle samme stamfar, de er alle Abrahams barn (iflg religionsteorien.) En bibelsk snutt med grobunn for både konflikt og forsoning. Hensikten er ikke å diskutere religion vilt og hemningsløst her på "dotten", så enig med deg i det. Såfremt teksten ikke inneholder faktafeil, er den mer til ettertanke slik jeg ser det.
Men jeg tar gjerne imot tilbakemeldinger på om bildet fungerer som et religionskritisk bilde/ eller om det kan gi grobunn for tanker. Hvis ikke mister det noe innhold. At du tenker på "slangen i paradiset", er en slik tilbakemelding jeg setter pris på.

Mvh Aina
Aina s.

Hei Torgeir, du kom imellom her. Takk så mye for tilbakemelding. Jeg kan øke kontrastene noe dersom det hjelper. Dersom jeg skal fjerne skyer, må jeg i tilfelle klone tror jeg, så vet ikke om jeg tør begi meg ut på det. Rødfargen er fremhevet, så den kan jeg dempe med et tastetrykk, grønnfargen er "naturlig" ut i fra teknikken, så vet ikke helt med den...

Mvh Aina
Svein Johan L.

Dette er et fint bilde og jeg liker at det settes i en sammenheng. Syne at fargene som treffer motivet, rødt og grønt på en måte kommer ingen stedsfra, om du skjønner hva jeg mener.
Aina s.

Takk for tilbakemelding Svein Johan. Jeg justerte en versjon med dempet grønt og rødt, på slangens hode og på kjortelkanten. Den ble likevel ganske lik V1, så jeg legger den ikke ut.
Har også justert en med andre farger, for å prøve en versjon uten så mye rødt generelt på Abraham. Legger den ut som V2.
Fant ut at Abrahams barn mangler her, så de er under bearbeiding. Regner med jeg legger ut de som egne bilder.

Mvh Aina

Kjetil K.

Liker dette! Spennende inspirasjonskilde og godt laget! :)

-Kjetil-
anders s.

stilig bilde
liker nok best versjon2 med litt mer kontrast
ha en fortsatt flott jul aina
mvh anders
Helge R.

slanger er kvinners kraftdyr, du finner dem knyttet til helbrederrollen som kvinnene hadde før presteskapet tok over.
Bra bilde som setter fantasien på prøve
Tove H.

Et bilde jeg umiddelbart fattet interesse for - et bilde med historiens sus over seg. Tenkte på Moses i ørkenen - underet med staven som ble til en slange... om jeg husker rett, da - lurer litt.... Det transparente gir bildet et tidløst preg. Slik disse historiene er vevd inn i ulike religioner og kulturer, er bildet av Abraham her "vevd" inn i landskapet. Er det foto av et maleri satt sammen med et landskapsbilde, tro?
Liker fargene - synes v2 med mer kontrast fungerer bra. Bra at slangehodet er så tydelig. Spennende bilde.
Hilsen Tove
Inger-Lise S.

Her syns jeg v#2 ble best!Enig i at bildet er spennende.
Om Tove har rett vedr. "staven som ble til en slange", i følge fortellingene, får bildet ditt mer enn dobbel betydning her. Bildet fungerer godt ut fra hva du vil formidle, samtidig som det har flere betydninger.Mange. Bra!

Inger-Lise
Aina s.

Takk så mye Kjetil, Anders, Helge, Tove og Inger- Lise.
Moses og slange ja, det var visst også en historie. Har nå lest litt mer i den store klokeboken og funnet ut at i alle fall Aron kastet en stav ned for Farao som ble til en slange i forbindelse med at Moses og Aron ønsket å forlate Egypt. (Det står at Moses´s stav blir til en slange øverst, men lengre nede finner jeg bare om Aron, Andre Mos, 7.) Blir rene bibelstunden dette. Prestene kaster også staver som blir til slanger. Har ikke den hele og fulle oversikten her, så det finnes sikkert også flere historier.
Staver er populært, både i bibelen og tarot. Takk for påminnelse om slangen som kraftdyr Gorm. Husker vagt noe med kundalini (?) kraft også, innen alternative teorier, men husker ikke hvilken religion/basis det kommer fra.
Moses er egentlig favoritten, inspirasjonsmessig. Men tenkte å gjøre noe med Kana´ans land, og da ble det Abraham denne gangen.
Dette er ikke to bilder Tove, og siden jeg ikke skjønner hvordan du lager Neptun bildene burde du egentlig fått sitte der og lure...
Dette er kun ett bilde, og et lag med curver (maler med lyset i curven) (+ kontraster og de "vanlige" justeringene.)
Jeg tror V2 passer best sammen med Abrahams barn som jeg holder på med, så hyggelig den falt i smak. Tusen takk for tilbakemeldinger, lærer mye av det.

Mvh Aina
Ole Arne S.

Helt på linje med Inger-Lise over her, liker godt den drømmende effekten du får frem her Aina..
Liker veldig godt V2, der kontrastene er økt litt..
Kreativt og virkelig god bruk av nydelige fargetoner, som igjen ligner veldig på sandstorm skyer, noe som er normalt i dette omr du beskriver..
Kansje ikke så mye i dag, hvor det meste nedi Israel er grønt og beplantet..
Har vært over alt i Israel, og det er store kontraster til nabolandene som nok er adskilligge år tilbake i utvikling...
(hyrde)-Staver blir også brukt i dag av dyrepasserne/gjeterne, hadde bøndene gjetet dyrene sine i dag her i Norge, hadde vi sluppet det evige maset om og avlive rovdyrene vi har..
Sporet litt av her men, liker at du binder opp bildene dine til en historie...
Kan ikke gi deg noen opplysninger når det gjelder bibelen og det som skjede der, er nok et glemt kapitel fra barndommen hehe..
Så på de andre bildene dine også og liker dem veldig godt..
På et av dem så lurer du på om bekledningen passer for den tiden, og ja det gjør det så absolutt, den tiden laget de mye klær fra ulla til sauen, store kofter/pledd/sjal de tredde rund kroppen og hode for og holde varmen og sandkorn ute..

Liker denne serien veldig godt Aina, stå på videre..

mvh Ole Arne
Aina s.

Tusen takk Ole Arne, for kommentar med fakta og opplysninger om Israel mm. Veldig berikende å få vite litt fakta ang sandstormer og bekledning. Kjempeartig å få høre at du som har vært der, kjenner igjen elementer som jeg har vært usikre på. Jeg har snappet opp ideer om hvordan det ser ut der, men siden jeg ikke har vært der selv, så har jeg vært usikker på i hvilken grad ideene stemmer.
Hyggelig du liker bildene.

Mvh Aina
Anne-Lise S.

Dette kan også minne om det vi vet om Moses og utgangen fra Egypt, da han vandret i ørkenen med israelittene i 40 år, ifølge Bibelen. Jeg tenker bl.a. på da Moses slo staven sin mot klippen og vannet sprutet ut pga at folket klaget over vannmangel (2 Mos 17, 4 Mos 20), og da Moses fikk beskjed fra Gud om å løfte staven og rekke hånden ut over Sivsjøen slik at sjøen delte seg (2 Mos 15 - 17) og at egypterne druknet. Mest det siste kanskje, men jeg forstår hvor du vil hen når du tenker på Abraham, hans to sønner, Ismael og Isak, Israel og Gaza...

Du lykkes aller best i v2 der du har fjernet de "stygge" overgangene, og der du har jobbet med fargene. Fortsatt synes jeg du har en for kraftig linje i overgangen sky/arm i den. Liker godt det drømmende uttrykket du får frem, fargene, og dusheten. At staven har slangehode er intet nytt ift. Bibelhistorien, og denne staven har jo, ift. det jeg kan huske, gått i arv i Bibelhistorien til alle stamfedrene.

Anne-Lise
Aina s.

Takker så mye Anne- Lise.
At staven faktisk har gått i arv iflg bibelen visste jeg ikke. Jeg syntes Isak og Ismael også passet med stav, pga symbolikken. Jeg har lest litt her, og litt der i bibelen, og setter pris på din utfyllende kommentar. Etter å ha laget bildet tenkte jeg kanskje at det var dumt jeg brukte stav, da denne oftest forbindes med Moses (delingen av vannet er nok mest kjent.) Men dersom den menes å ha gått i arv, kan det jo godt hende Abraham hadde den før Moses. Slangen har vel vært med helt fra paradiset.
For meg betyr det mye at bildet kan tolkes videre (både av andre og meg selv), og settes i flere sammenhenger enn jeg opprinnelig hadde tenkt det.
Tusen takk for tolkning, kommentar og kritikk.

Jeg skjønner ikke helt hvilken linje som er for kraftig i overgangen sky / arm. Er det det mørke partiet på skyen under haka kanskje (venstre arm)?

Mvh Aina
Avsluttet .

Aina.

Flott bilde du har laget, med Ibrahim i sentrum.

Legger ikke igjen noen tolkning, bildet/motivet står godt og kan med letthet oversendes til ett forlag eks. bibelbok.no.
Tror og at bildet hadde tatt seg godt ut lærret.

Stå på Aina, dyktig er du.

arne
Anne-Lise S.

Ja, Aina, det er akkurat der jeg mener den linja her. :-) Spennende med bilder som kan tolkes og leses... Tenker en del sånn selv, om enn bildene mine er av et annet kaliber enn dine, for slikt arbeid som du gjør her, det kan jeg rett og slett ingenting om! Blir ekstra spennende å studere dem da, vet du! :-) Inspirerende! :-)

Anne-Lise
Aina s.

Takk Arne, veldig hyggelig du synes bildet ble bra.
Og takk for tips ang bibelbok. Spørs om de blir skremt hvis de får se Black Lake maleriene mine der Lucifer er den reddende engel. Snakket nettopp med en som mente Lucifer var en realitet -som djevelen, og da ble jeg skremt...
Tusen takk for oppfølging Anne- Lise. Jeg har nå fliset lengre på den skyen enn resultatet viser (V3). Det er litt vanskelig da det kan se ut som om hånden svever i løse luften dersom jeg demper det mørke for mye.

Mvh Aina
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu