Nissefest
Bildet inngår i albumet Mennesker -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger254
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_362526} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .
Bevegelsesuskarpheten passer akkurat godt nok til det der massesuggerende fesjået slike nissefester, julefester, juleditt, uledatt, julesantalucia, julegudstjeneste og slike ting som mange foreldre for enhver pris skal hjernevaske ungene inn i før hver bidige jul. Akkurat passe grelt, halvdystert og beskrivende. Fint. Mangler bare en senralt plassert "voksennisse" med olmt blikk blant alle ungene her.
Øyvind A.
Det var antakelig omtrent slik det så ut for sønnen min rett før han gikk i bakken under et av disse grusomme julearrangementene for noen år siden.

Ellers enig i mye av det Tommy skriver. Det er mye ved jula som er temmelig ukult. Det er hva jeg tenker på når jeg ser bildet. Uro, stress, mas.

mvh Ø.
Avsluttet .
Vel,jeg kan jo også kjenne meg igjen i dette bildet som jobber i barnehage,og jeg kan forstå tankene til de ovenfor.Og har jo opplevd veldig "høye"unger en del av disse arrangementene.
Iår valgte vi å forandre litt på diverse ting under årets nissefest og fikk en mye roligere opplevelse men allikevel flott opplevelse for ungene.
Men bildet vekker minner,stort sett om glade unger,men også om stress og mas.Liker bevegelsesuskarpheten i bildet,den er akuratt passe.
Tone
Odd Tore S.
Jeg ser en bevegelsesuskarp og gloret forsamling, en sammenstimling av en art som jeg aldri ble fortrolig med eller trivdes med. Så jeg er forutinntatt med fortegn minus.
Samtidig ser jeg i den uskarpe hopen ett rimelig skarpt ansikt, som egentlig ser ut til å lyse av forventning og engasjement. Det kan også skjelnes andre ansikter som ikke ser ut til å uttrykke mistrivsel. Så kanskje er ikke min holdning helt relevant til hva bildet egentlig uttrykker.
Bildet uttrykker som sagt uro og trengsel. Teknisk er det litt merkelig. Et skarpt ansikt gir noe å feste blikket på, men resten er en blanding av rimelig skarpe dobbeltkonturer og bevegelsesuskarp fargegrøt.
Odd Tore
Stig Børre E.
Morsomt å se vilke assosiasjoner bildet gir. Blandt barna her er nok hele følelsregisteret representert. Alt fra glede, angst, stress og forventninger.

Dette er vel omentrent som jula ser ut gjennom mine øyne. Svimmel og uvel...

Julefeiringen har tatt helt av, man er jo lei i god tid før 24.12. Pepperkaker og ribbe knaskes med jevne mellomrom fra sent i oktober. Juleshoppingen tar knekken på årets to siste lønninger. Har man barn så er hele desember fyllt av juleditt og juledatt i regi av skole, barnehage, korps, speider og Idrettslag.

Når først julen er der og barna har flekket papir og bånd av trehundreogsnørrogførti gaver med grådige små fingre, haster man fra julefrokost til julemiddag med oppblåst mage og 140 i puls. Det hele avsluttes med smell fra fyrverkeri og champagnekorker den 31ste.

Hvorfor utsetter vi oss for dette? Jula må være for de hypersosiale med stor lommebok og lett ADHD.

Hvor har det blitt av kosen?

God Jul!

StigB
Anne-Lise S.
Ja, det kan du spørre om, Stig Børre! Kommer vel ann på om du lar den lette ADHD-en ta av eller ei?

Ønsker deg en rolig, fredelig, hjertevarm juletid, uten at lommeboka er tom! :-)

Mvh
Anne-Lise
Inger-Lise S.
God illustrasjon av julestress og mas.
Enig i mye her.Handelstanden begynner jo i september/oktober....Rent så man får i mot jula..
Men man trenger ikke hive seg på karusellen og delta i stresset.Går så greit å ta det rolig :-)Anbefaler av erfaring å kose seg med evnt. barn, barnebarn eller hva man måtte velge, uten press og stress!
Håper du kan få en rolig og fin juletid!

Inger-Lise:)

Avsluttet .
Et ganske så illustrerende bilde om hvordan mange opplever tiden før jul.
Når julaften kommer, sitter vi der, oppfylt og trette av julestria.

Enig med deg Stig Børre om det du skriver.

Fredfull julehelg til deg og dine.
mvh arild
Stig Børre E.
Takk og God Jul!

StigB
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu