Tømmermannsvise
Et lite bidrag i miljødebatten...
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger397
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_362455} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Thorbjørn R.
Kasserte trestoler, samtidig som det hugges ny skog. Jo, budskapet kommer vel klart fram - men jeg synes likevel dette blir litt "dafft". Teknisk OK.

Mvh Thorbjørn
Stig Børre E.
Fin "naturskildring". Slike malplasserte elementer vekker alltid ekstra interesse, og tilfører en historie. Heldig med værforholdene, kledelig grått og dystert.

StigB
Avsluttet .
Stig Børre har et godt poeng ang malplasserte elementer. Enda bedre hadde det vært om det satt f.eks en veloppdresset person i en av stolene. Herlig dette i en tid hvor vi overflommes av grelle julefarger, nisseluer og alle slike grusomheter. Men fungerer som juling dette.
Ivar B.
Dette er jo bare knall. Merkelig men fasinerende. Toneforløp og stemning er bra. Synes jeg ser konturene av noen smilende ansikt i stolryggen. Likte dette. mvh ivar
Carsten A.
Toneskalaen er vel tilpaset innholdet, lag nytt, kast gammelt, jo dette treffer bra.

Var det ikke nettopp noen som etterlyste programmatisk naturfoto?

MVH CA
Jan Erik L.
Dette var bra naturfoto. Som tidligere nevnt er toneskalaen godt utnyttet.

PS. Dersom autor ikke har skrevet ei egen vise, så henspeiler vel tittelen på Hans Børli's Tømmerkoievise.
Som redaktør av Hans Børli sekskapet medlemsblad, så bare syntes jeg at jeg måtte nevne det.;-)
Øyvind A.
"Stol i landskap" er en slags klassiker.
Du får det til å se passe nitrist ut, med blaut snø, grått og trist. Og budskapet kommer tydelig fram. Joda, funker bra dette.
mvh Ø.
Odd Tore S.
Jeg ser trist flatehugst i gråvær og tåke. Ganske typisk, ikke ekstremt rå, ikke ekstremt rotete. Ingen tydelige erosjonsutløsende skogsmaskinspor.
Jeg ser også to nedsnødde stoler, fra omtrent den tiden da Siesta med hudtrukne puter kom på markedet, ca. 1970. Typen ser kjent ut, kortrygget og med ben som gjorde at man lente seg forover i stedet for bakover når man ville lene seg bakover. Siesta ble mitt valg. De finnes fortsatt.
Hva er summen av dette?
Naturfoto med vinkling mot miljø(vern), eller kuriositet?
Jeg heller mest mot det siste som kategori.
Samtidig er hensetting av utbrukte møbler, hvitevarer, brunevarer osv. på avsides parkeringplasser eller i veiskråninger helt uakseptabelt. Men den p-plassen må jeg tenke meg til.
Lag nytt - kast gammelt er ikke så opplagt for meg. Gran er dårlig egnet til møbelproduksjon og ender helst som papir eller byggmaterialer.
Men som kuriositet med malplasserte elementer slår bildet bra, og utførelsen står helt i stil med innholdet.
Odd Tore
Torbjørn K.
Underlig landskapsbilde dette her. Jeg synes innhold og komposisjon er bra, men du er spesielt heldig med snø, fargetoner og lys, som etter min mening sitter 100% her.

Torbjørn
Frode F.
Kall meg gjerne en krakk. Dette var dig.

Snålt, men veldig fascinerende.

FF
Bergliot E.
Heisann,
Flott budskap her med kontraster mellom gjenglemte stoler og nedhogd skogsområde. Litt smådystert, men jeg likte bildet ditt. Det gir rom for mange ulike tankebaner. Det at du i tilleg har valgt å presentere bildet i s/h forsterket det hele.

Bergliot:)
ingebjørg fyrileiv g.
Dystert, trist og et snev av ensomhet. Dette er jo uten tvil et bilde på dagsorden, og gode toner forsterker den labre stemninga vesentlig. Komposisjonen er også fungerende, og skogen gir fin dybde. Veldig bra, men ikke et fint syn..

vh ingebjørg
Stine J.
Hei

To snekledde og forlatte stoler midt i nedfellsskog. Et underlig skue. Slett ikke vakkert, men absolutt fotogent for det.

Bra.

mvh Stine
Kjell Sigurd S.
Takk for fine kritikker. Jeg var usikker på dette men ser at det ihvertfall har noe som rører. Det tok litt tid før jeg fikk til uttrykket slik jeg ville ha det, og da er det ekstra hyggelig å notere at flere legger merke til det.

Kjell S
ingeborg w.
Annerledes, men slående fra deg. God Jul, Kjell Sigurd! Jeg SKAL ut i jula og fotografere, har ikke fått tid på leeenge, har vært for mye mas på skolen, eksamener osv. Sender deg en melding.
Kjell Sigurd S.
Så hyggelig å se deg på nett igjen Ingeborg. Jeg blir gjerne med på foto i julen. Ha en fin feiring :-)

Kjell S
Ketil K.
Morsomt bilde, der de malplasserte stolene (i form) gir bildet et litt surrealistisk preg. Dette i motsetning til tonene i bildet, der stolenes toner IKKE faller ut av rammen og gir seeren en følelse av tvetydighet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu