Mår
Utstyr
  • Canon EOS 1D mark III
  • EF 500 MM. f 4,5
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_362006} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Kjartan T.
Et utrolig lekkert bilde av måren, jeg liker lyset, nærheten, blikkontakten, miljøet og fargene.

Dersom jeg ikke var spesielt naturinteressert kunne jeg sikkert ha skrevet at dette gir bildemessig like lite som en hund uten sjarm, kritisert deg for å legge ut mange like bilder og fabulert i om det er sunt for måren å drive denne typen fotografering.

Saken er at jeg vet hva som skal til for å få et slikt bilde, uvanlig mye arbeid. Jeg vet at du jobber seriøst som en av landets beste naturfotografer, og at det er svært interessant for en naturfotograf å ha slike bilder i porteføljen. Det gjør at du faktisk kan skrive om og fortelle historier om dyret som bare er kjent som skogens skygge. Du kan i et foredrag gå tilbake i historeien og gi folk informasjon om viktigheten og verdien av dette dyret, den gang for noen år siden, da folk solgte mårspor i nysnøen.

Det er bare å gratulere igjen. Et fantastisk bilde som gjør meg litt mår av misunnelse.


Hans-Jørgen H.
Go kvellen Rolf!

Dette mårbildet likte jeg svært godt.
Meget nysgjerrig og årvåkent blikk.
Skarpt og teknisk bra med en flott bakgrunn.
Er det et insekt den har i panna, kanskje flått...
En spennende og litt mysteriøs kar denne måren.
Hilsen Hans-Jørgen.
Vegard L.
Det virker som fokus sitter på brystpartiet og ikke på hodet. Når det er sagt er det jo et utrolig flott bilde. Fin blikk-kontakt og fint miljø. Ja dette er det ikke lett å lykkes med !
Vegard
Robin J.
Støtter Kjartan sin kommentar 100%.Lekkert.Mvh RJ
Rolf S.
Takker for kommentaren fra dere.
Bildet er et artsbilde uten noe miljø av betydning rundt, det som er litt anderledes er den solbelyste bakgrunnen som gir farger rundt Måren.
Kommende sesong kommer jeg til å prøve fange dette dyret der skogsmiljøet vil være mere fremtredene.
Til Hans-Jørgen, jeg tror det er en barke/mosebit fra skogen som er i pannen.
Til Vegard, Fokus ligger nok rett bak øynene, det er veldig kort dybdeskarphet med 500 på nært hold, min vurdering er at det holder akurat.
Mvh Rolf
Kjell Ivar Ø.
Knallende flott Rolf. Det var jo et veldig flott baklys så litt mer luft over og på venstre side hadde kanskje gjort seg vis jeg skal pirke.
Men dog herlig av skogens skygge.

Helsing Kjell Ivar
Ole Arne S.
Flott bilde av måren dette Rolf, helt enig med deg at miljøet ikke er helt perfekt, men bevares mer en godt nok...
Den fine duse bakgrunnen er med på og fremheve måren på en fin måte..
Fin positur på måren med god blikkontakt..
Skarpheten sitter også der den skal...

Likte bildet veldig godt, blinkskudd i mine øyne..

mvh Ole Arne

Monika Frisvold V.
klikker meg inn på foto.no og surfer..men stopper når jeg får se det fantastiske bilde av måren.. Det ligger mye arb. bak for å få et slik bilde....har nok blitt litt honning og mye venting...
Blikk er bare nydelig og liker flott den fine bakgrunn... Gratulerer..takk for du deler.
mvh monika
Jan Inge K.
At dette muligens framstår mer som et artsportrett enn et miljøbilde kan så være.. uansett et flott bilde av det mårdyret som sannsynligvis er det vanskeligste å få gode bilder av...:-)
Stian H.
Herlig dette, av et myteomspunnet og praktfult dyr!

Støtter kjartan sine betraktninger, og er enig i at du begynner å ha en flott samling til å lage et foredrag om dette dyret de færreste ser på sine skogsvandringer. Jeg brukte mye av min ungdomstid i sporet etter disse, og fangstet en god del. Utrolig å se hvor sky enkelte individ kunne være, luktesansen fungerte utmerket, og mye tydet på en nedarvet skepsis mot mennesker... Ikke rart med tanke på verdiet dette pelsverket representerte.

For meg er slike bilder en estetisk nytelse; vakkert dyr jeg har stor fasinasjon for, presentert på en lekker måte i nydelig lys.

Med tanke på at denne karen fortrekker å være oppe om natten, og er veldig sky, skjøner jeg du har lagt ned en voksen innsats.

Gleder meg til å se flere bilder, gjerne fra annet miljø.

Ha en fin jul, og la nå måren få litt ekstra fiken.

Stian


Svein B.
Ett tett og rent portrett av måren, Rolf. Artig at du lykkes godt med denne sky og forsiktige fanten. Med måren i skygge mot den solbelyste bakgrunnen gir bildet på en fin måte inntrykket av måren som skogens, skyggenes og mørkets dyr- slik den også gjerne er.

Mvh
Svein B
Odd E. k.
Hei Rolf!

Et meget flott bilde av måren på stubben. God blikkontakt og skarphet. Liker den årvåkne posituren. Flott bakgrunn og komposisjon. Misunner deg disse bildene av det skjelne dyret.

Mvh

Odd E.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu