Elgokse
Bildet inngår i albumet - Norske dyr - - Bilder av dyr som finnes i mitt nærområde i Namdalen.

De fleste av dyrebildene er da også tatt i naturen rundt meg her jeg bor.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-12-08 11:42:19
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikon 300mm AF-S II, f 2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_359885} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Jan Inge K.
Tjaaa, bortsett fra at det kan se ut som om snøen er i overkant hvit nede i Namdalen i vinter så vil jeg kalle dette et rimelig brukbart, men ikke spesielt spennende, elgbilde...
Knut Børge S.
Her er jeg ikke helt enig med Jan Inge, synes faktisk dette er et meget spennende elgbilde som har det lille ekstra som man alltid ettertrakter.

Det jeg sikter til da er snøen som dekker ansikt og gevir, samt et generelt vakkert vintermiljø.

Staselig og stor rugg dette, som er vanskelig å få gode bilder av.
Si meg, har ikke oksene felt gevira enda?

mvh Knut Børge
Hilfred M.
Der har du fanga en skikkelig okse på brikka.
Eksponeringsmessig en skikkelig utfordring, men slik jeg oppfatter bildet er det ikke mange pikslene som er utbrente i høylysene. Skyggene er berget med god margin.
Fargene ser naturlige ut på min skjerm og med med mine øyne, men på grunn av all den hvite snøen får jeg et krampaktig behov for å finne frem solbrillene.
Historien bildet forteller meg er naturtro og god. Men som før nevnt er bildet ikke behagelig å betrakte lenge.
Aleksander M.
Hei Kjartan!
Jeg synes dette er et ganske bra bilde, men ikke veldig bra. Her synes jeg at selve motivet har det lille ekstra ved seg. Det vakre miljøet, snøen på hodet og det store geviret.
Bildemessig har du imidlertid løst det nokså tradisjonelt, og det blir derfor ikke full uttelling her, etter min mening. Når du først har valgt dette utsnittet kunne jeg også godt ha ønsket meg litt mer luft i underkant, men tipper du ikke har det?

Mvh Aleksander
Rolf S.
Et flott bilde av storoksen i vintermiljø.
Det at den har snø i hode i lag med treet som henger snøtungt i høyre side hever bilde.
Mvh Rolf
Kjartan T.
Takk for kommentarer. Et sjeldent motiv dette og jeg er glad for at jeg kan putte noe slikt i naturarkivet. Det ble mange bilder av denne elgoksen, og sikkert noen som enkelte hadde likt bedre. For tradisjonelt er det selvfølgelig, men det første jeg gjør når jeg møter et slikt flott dyr i eventyrskogen er faktisk å sikre de tradisjonelle bildene. Kanskje hadde bildet derfor passet bedre på bildegalleriet?

Fint er det i hvertfall med ærlige tilbakemeldinger fra dere, selv om noen må ha veldig lyse skjermer :-) Bildet kan selvfølgelig dempes i de lyseste partiene om snøen ødelegger inntrykket.

Elgoksene kan forøvrig ha geviret en måned til Knut Børge.
Marit O.
Utrolig artig situasjon du har fanget Storoksen i her
Kjartan,at hele ansikte er dekt med snø er det som hever bilde for meg!:)

Mvh Marit
Kjell Ivar Ø.
Flott stor okse dette fin vinterstemning
synd du ikke har mer og gå på under.
Vh Kjell Ivar
Svein B.
Synes dette er ganska bra av elgoksen, og en riktig flott okse også. Det er først og fremst bunnen av bildet som er noe trangt komponert som er det eneste jeg har å sette fingeren på. Ellers flott førjulsstemning over dette, med snøtunge trær- og snøtung elg også. Det er nok ikke lenge før denne mister pryden på hodet nå.

Mvh
Svein B
Avsluttet .
V1 er litt trang nede, med elgen i en pussig stilling.

V2 er bedre. Men fortsatt er elgen på vei vekk fra fotografen, og det synes jeg trekker litt ned.
Håvard S.
Råtøff situasjon der oksen har gått til verks mot et eller annet snøtungt.
Synes dette er et meget fint bilde. Den gode øyekontaktet med elgen er pluss samt miljøet med de snøtunge greinene og snøen på hodet til elgen.

Håvard
Ole Martin D.
Jeg synes dette ble meget bra Kjartan.V2 liker jeg best. Snøen er hvit i Namdalen og det er ikke så ofte ein vill elg legger imot et menneske. Flott naturfoto.
Kjartan T.
Takk igjen for nye, gode, korte - og lange kommentarer. Godt å høre fra alle.

Og takk for en minneverdig dag i kongeørnskjulet Ole Martin. Nå tar jeg nok sjansen på å legge ut et ørnebilde eller ti her igjen, uten at noen føler at det blir for likt det de har sett før. Mange unike situasjoner på denne tida av året. Fint for meg at skjulene står ledig nå før jul:)
Øyvind A.
Artig at den har så mye snø på seg. Dette blir hovedpoenget med bildet slik jeg ser det. Kappingen av beina er uheldig. V2 blir for distant og kjedelig.

Ellers ser jeg at du har valgt temmelig forskjellig fargebalanse i de to versjonene. V2 har et tydelig cyanstikk.

mvh Ø.
Ole Birger S.
Fint bilde av elgen i sitt rette miljø. Det ser ut som elgen har en uvanlig stor mage. Jeg liker v2 best. Det er slik man som regel opplever elgen ute i den frie natur. mvh obs
Odd E. k.
Hei Kjartan!

Et flott bilde av storelgen. Fott skarphet og en fin positur der den vender hodet mot fotografen. Fin fargebalanse i motivet, der geviret skil seg ut med din brunfarge. De snøtunge trærne fremmer godt vinterlandskaper som elgen ferdes i. Noe mer luft nede i versjon # 1 er ønskelig . Spekulerer også på hva det mørke partiet på magen til elgen er. Har den ligget på noe eller er det bare lyset som slår feilt inn?. Versjon # 2 er også umerket.

Mvh

Odd E.
leif b.
Som en dokumentasjon over elg i natur fra Namdalen så fungerer vel dette. Namdalen har mange spennende og vakkre plasser, både med og uten elg. Jeg er blandt de som ikke fasineres så veldig av disse elg bildene. Og ikke gir de meg noe form for spenning. Men vakkre dyr er det.
Grunnen er vel at jeg ser dem nesten vär dag.
I dag tidlig måtte jeg jage vekk to stykker for og nå frem til avisa i postkassen. Postkassen er da 10 meter fra huset.
Ha en fin fotovinter i Namdalen.
Kjartan T.
Takk for de siste kommentarer som har kommet til på dette bildet også.

Ja, Øyvind her ble det store sprang i hvitbalansejustering på raw-fila. Det var jo flere som syntes snøen ble for hvit i versjon 1. Har ikke fått så mange tilbakemeldinger på versjon 2. Kanskje det hjelper å gi hvitfargen litt cyanstikk for betrakterne fra snøfattige strøk:-)

Takk for beretningen om elg ved postkasa Leif, det sier meg at du finner klassisk naturfoto litt kjedelig. Det betyr nok også et jeg er en litt kjedelig og avbildende fotograf. Sånn er det bare, vi er forskjellig. Likevel er vi enig i at det er vakre dyr.

Gikk en over verandaen min akkurat nå .-)
leif b.
Va d ei hu eller hainn.
Bjørn Aksel B.
Hei Kjartan, fantastisk elgokse avbildet i et flott miljø. Nå er jeg en naturnyter, og når jeg får se sånne elgokser nyter jeg dem, og ikke minst når en er heldig med å avfotografere dem. Tøfft med snøen som har rast ned og lagt seg på hodet. Får et behagelig vinterfølelse med den snødekte greina.
Flott utsnitt.
mvh
Bjørn Aksel
Morten W.
Fine bilder.
Men har ikke begge fargestikk? Og V2 skiller seg ut fra V1 eller motsatt. Men bildene er tatt på nesten minuttet samtidig under samme lysforhold?
Jeg dro bildene over i PS og gikk til "levels". Her fikk jeg justert inn litt mer rødt og grønt, og da mener jeg det ble mer riktig. Ikke det at jeg tror jeg kan lære deg noe, tvert i mot, men i jobben min fjerner jeg fargestikk i "levels". Jeg klikker med pipetten på det hviteste (ikke utbrent) i bildet. Tallverdiene blir (nesten) aldri like, så jeg fortsetter med å skyve høyre spak i histogrammet mot venstre (etter å ha hentet frem R) til rødkanalen får samme verdi som den høyeste verdien til de tre fargekanalene. I ditt tilfelle var det den blå. Grønnkanalen ble også stilt inn til den fikk den blå kanalens verdi, og fargestikk er borte.
Klikker du utenfor mulen til elgen i det hvite der, vil du se at blåkanalen har verdi på rundt 250, mens rød har rundt 236, og grønn sånn 240. Det betyr altså fargestikk når tallene ikke er like.
Tallverdiene synes i det vinduet som heter Color. Der er det tre "speedometere" for RGB.
Korriger meg hvis jeg tar feil, men jeg likte det jeg så etter egen korrigering.

God helg
Kjartan T.
Hei Morten

Klart du kan lære meg noe. Kjenner denne prosedyren fra før, men har ikke brukt den på lenge og hadde glemt hvor nyttig den kan være på litt vriene bilder.

Takk, takk
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu