Sliter med dette bildet, har sett meg fullstendig blind nå. Funker, funker ikke?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-08-03 20:18:58
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger384
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_331103} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Thorbjørn R.
Tja... jo, det har en spesiell stemning ved seg. Men det blir kanskje likevel litt mye mørkt og lite detaljer for min del.

Mvh Thorbjørn
Kjetil N.
Det slo meg at dette bildet kanskje ville gjøre seg bedre i farger - antageligvis i soft kveldslys. Og jo; i portfolioen din fant jeg nettopp en slik versjon. Synes den var bedre. Dessuten ville jeg hatt med mer av personen til høyre, for jeg mener det ville gi bedre balanse mellom de tre hovedelementene i komposisjonen. Slik du har valgt å beskjære det, blir oksen litt for mye framhevet for meg. Fargeversjonen er bedre på dette punktet også, etter min mening. Synes du skulle legge ut fargversjonen.

Mvh Kjetil
S. N.
Takk for nyttige kommentarer.

V2, tilsvarende portfolioen, er lagt ut nå. Dette bildet er tilnærmet lik originalfila, og min første versjon, som jeg faktisk var fornøyd med. Så fikk jeg det for meg at det ble for drøy horisont, begynte å rette det opp, mistet endel himmel og tenkte shv og annen beskjæring kanskje ble bedre etc etc etc, og tilslutt husket jeg ikke engang hvorfor jeg tok bildet.

Silje
Kristin S.
Hei!

Jeg synes v. 2 ble bra. Himmelen og den kraftig skjeve horisonten er med på å gi spenning og bevegelse i bilde synes jeg:)

Mvh Kristin
Eirik H.
Best med skeiv horisont. Eit passe absurd bilete ut i frå våre vestlege perspektiv, men med ei subtil alvorleg undertone. Kvifor har mannen bakerst ein kvist i handa? Tilsynelatande skulle den store oksen være den som jagar menna, men tauet og kvisten viser at det store stolte dyret er i menna sin vald.
Georg K.
As some others already said, my choice would also be the 2. version, and for me there is one very strong reason - it is the life in it.
The surprising twist of the situation ( this animal at the beach ) is interesting - but the impression of running, the bound between the animal and the two guys running along is best captured, repeated in the 2. version.
Here the image is getting compete, the understanding of evening - to my mind also joyful, playful is highly attractive.
You can't remember the reason why you even took this image - now, I think when looking at it, it is not impossible to see something of the magic you sometimes find when a day is fading out - it's something what happens only in such hours.
I actually like this mood in your image quite a lot.
S. N.
Takk til KS, EH og GK også, nå har dere dyttet meg inn på rett spor igjen. En absurd situasjon, ja, med den digre løpende oksen i solnedgang. Nå begynner jeg på ny å ''se'' bildet, og huske hvorfor. Et sted på veien, i etterbehandlingen, skulle jeg være for ''flink'', tror jeg, også rotet jeg meg fullstendig bort.
V2 er helt klart den som er mest i nærheten av å formidle noe av ''the magic'' i dette øyeblikket, som GK kaller det.

Hilsen Silje
Chr. G.
Det må bli v2 - et uttrykk med mye mer liv - horisonen bidrar til dynamikken. Lyset er fint, liker noe jeg innbiller meg er svak vignettering, det forsterker inntrykket av skumring og de raskt framskridende mørke. Synd du måtte såpass opp i ISO - korningen trekke ørlite ned for min del. Kanskje du har flere skjulte skatter som er blitt gravd ned i etterbehandlingen? Historie - tja - jeg tror de er på vei hjem med en nyinnkjøpt ku, før mørket kommer.
S. N.
CG - vignettering er det nok, kommer sjelden unna det med den vidvinkelen jeg har til 5D-en. Men personlig synes jeg ikke det er sjenerende, tvert imot kan det utnyttes i bildene og formodentlig er det mer irriterende for folk som tar mye pene landskapsbilder. ISO er 1600 (f 3.5, 1/85) og ser i ettertid at jeg kanskje kunne tillatt større bevegelsesuskarphet mot å få litt mindre støy Mine eventuelle skatter er heldigvis intakte trass elendig eksperimentering i ps - takk og lov at jeg begynte skyte raw før jeg lærte meg noe som helst :)

Hilsen Silje

Chr. G.
Jepp, synes også lett vignettering er et pluss her.
Erik J.
Jeg har stor sans for v2. Vanligvis er jeg tilhenger av shv varianter, men beskjæringen i denne gjør at viktige elementer fra originalen blir borte: skrå horisont som forsterkes av skyene øverst til venstre, som gir en tilnærmet diagonal og full fart framover i bildet.
S. N.
Ja, enig EJ, selv om jeg er shv-menneske er jeg er helt på viddene på v1. Bildet har blitt både flatt og u-dynamisk. :) Hilsen Silje
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu