Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger757
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_317487} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (37)
Jani F.
Hei! Dette trur eg må vere eit av dei stiligaste snitta eg har sett på lenge! Så tett på og likevel fått med så mange spanande detaljer... det direkte blikket til elefanten og kvisten han held med snabelen... Det konsentrerte uttrykket på dyrepassaren... Flott kontrastbruk og ekstra stilig vart det med alle prikkene på elefanten;) Digger det!
Mvh Jani
Amund Blix A.
Helt konge Silje, dette var bare helt rått. Jeg så lenge på det ville blikket fra heffalumpen før jeg så karen nede til venstre, en knall bonus :-)

Mvh

Amund
Avsluttet .
Absolutt mye spennende i dette fotografiet.

Ro og frustrasjon. Tålmodighet. Kommunikasjon. Liv.

-Stian Håpnes
Svend Wiig L.
Hei Silje!!

Dette var jo knall!!
Tok litt tid å åpne det da jeg ikke helt så hva det var!!

Noe tett på ve. side men ellers, superb!!

Det at halve bildet er av snabelen, tilfører det det ekstra, ja pga ''historien!
Blikket ''matmor/temmer'' og øyet til elefanten, herlig!!
Dristig komp men superb!
Enden av snabelen i bevegelse med ''mat'' og hodet mellom kvistene...!

Anb!

Mvh Svend
ketil o.
Hei!
Et dristig og spennende utsnitt som jeg absolutt liker. Fine kontraster. Liker lyset. Akkurat passe skarpt. Mannen nede til venstre gjør mye av bildet for meg.
Velkomponert,annerledes og tiltalende bilde som du absolutt bør være fornøyd med.
Mvh:
ketil
Jon-Petter T.
Veldig bra jobba!

Fortsett med å ta slike bilder,

Utsnitt som viser det essensielle i motivet, som her, øyet til elefanten og ønene til mannen.

MVH
J-P
Erik J.
Frekt utsnitt som fungerer kjempebra!
Øyvind A.
Veldig bra og gjennomført.
Litt artig at det tok meg et par sekunder å oppdage mannen.
Ø.
S. N.
Mange takk for kommentarene :)

Prøvde få frem prikkene og blikkene (spes. tykkhudens øye), men var ikke sikker på om det ble et for drøyt utsnitt, med så mye snabel.

Hilsen Silje
Kristin S.
Spennende og stilig bilde. Tett og flott utsnitt. Oppdaget heller ikke mannen med det første:) Fin komposisjon og veldig flotte gråtoner.

Mvh Kristin
Hans Jacob H.
Ser noe bekymret ut, mannen i hjørnet. Ikke rart slik denne mastodonten sluker hele bildeflaten. Spennende utsnitt, absolutt. :)
Ivar B.
Dette er knalltøfft! Gikk en stund før jeg fikk oversikt over situasjonen, men når oversikten kommer, åpenbares et fantastisk bilde. Øyet, elefantens størelse, og mannen som såvidt får plass i bildeflaten gjør dette knall. Mvh Ivar.
S. N.
Takk til KS og HJH også, til sistnevnte kan jeg jo antyde at jeg ikke ser bort fra at grunnen til det litt stive blikket (på begge, egentlig) kan ha vært at undertegnede bak vidvinkelobjektivet glemte at ''objects in mirror are closer than they appear'' ;) Silje
S. N.
IB - takk for kommentar ;)
Helge .
Flott komp og strålende snitt.
Her har du truffet perfekt med gråtonene.

Mvh
HelgeRB
Tove H.
Spennende, velfungerende utsnitt. Nesten litt halvabstrakt uttrykk. Fascinerende!
Hilsen Tove
S. N.
Takk til HRB og TH :) Halvabstrakt uttrykk, det tror jeg det er det forvokste prikkedyret og ikke fotografen som sørger for å så fall. Hilsen Silje
Anne Kari Berg K.
Et godt bilde. Utsnittet er spennende og pirrende - det tar litt tid før man skjønner hva det er man ser. Velkomponert og annerledes elefantbilde som kler å være i svart hvitt.

mvh Anne Kari
Elisabeth W.
Hvis jeg skal legge til noe her, må det være min opplevelse av hva bildet sier om han som er elefantpasser (de har et navn, som jeg ikke husker akkurat nå) og elefanten. Det er et samspill der, og elefanten utfører oppgaver, men målt i fysiske krefter er dette dyret uendelig mye sterkere, og de kreftene må man ikke glemme.

Spennende på innholdssiden, og jeg tenker at nettopp utsnittet er det som får bildet til å gjøre jobben til ''mer-enn-1000-ord''.

-- Elisabeth
Per Olav V. T.
Endelig... noe som fanget oppmerksomheten og ga en postiv overraskelse når en åpnet bildet. Elefantpasseren gjør bildet til mye mer enn et morsomt mønster og utsnitt på elefanthud. Blikkene sier sitt og jeg synes valg av kontrast og etterbehandling virker bra. Liker bevegelsen som kommer fram i forgrunnen pga bevegelsesuskarphet. Stor flate på høyresiden illustrerer vel bare massiviteten til elefanten og passer godt inn her i mine øyne.
Per Olav
S. N.
AKBK - Det måtte nesten bli shv, for av en eller annen grunn funket bildet ikke i farger. Kanskje fordi elefanten rett og slett har litt rosaskjær :)
EW - Fint å høre assosiasjonene bildet gir deg. Det er sant, det du sier om kraft og samspill.
POVT - Fint at du kommenterer det med flata til høyre, det er den jeg har vært mest i tvil om. Var redd for at bildet nesten virket ''flatt'' fordi nesten halve bildet gikk bort i snabel.

Silje
Avsluttet .
Klart jeg lever opp til plakaten din Silje, du vet jo hvordan det er.
Selvfølgelig god komp, men hva med utsnittet?
Uffer meg litt over et utlegg som kanskje har stått på en Arnardoplakat
for tredve år siden.
Vel, generasjoner lærer av generasjoner.
Der ser en selv Silje.
Synes selv du skal fortsette i samme trubaduren.
Her har du faktisk noe å gi meg som jeg setter stor pris på.
Go kvellen til deg.
Med hilsen fra Eivind.
S. N.
God kveld tilbake til EMJ som har tatt seg tid, selv om jeg ærlig må innrømme at jeg ikke forstår så mye av kommentaren, og derfor sliter litt med å komme kritikken i møte. Gjør herved et forsøk, og håper kommentatoren har meg tilgitt om jeg misforstår fullstendig:

Hva da med utsnittet - er det for trangt, mener du?

Det med Arnardo, uffing og generasjoner som lærer av generasjoner: Skal jeg forstå det slik at dette er en sirkus-klisje? Det ser jeg i så fall ikke bort fra selv om jeg ikke har tenkt sånn på det (sikkert fordi jeg selv vet at bildet ikke er tatt på sirkus, men det synes jo ikke). En av de største utfordringene jeg har, fotografisk, er at det jeg gjør er å reproduserer tanker allerede tenkt og bilder allerede tatt, i mine forsøk på å finne min egen vei. Det tror jeg ikke jeg er alene om, og jeg er usikker på hvordan man skal komme seg videre fra et slikt spor. På den ene siden er vel sjansen større for å (ubevisst) kopiere jo mer man ser av bilder, men på den andre siden er det sjelden originalitet oppstår helt uten forkunnskaper, tror jeg (Men fordelen da er at man er lykkelig forskånet fra å vite at det man driver med er banalt).

Hilsen Silje
(Plakaten min?)




Avsluttet .
Greit nok å forsvare seg.
Lære å krype før du kan gå er et must.
Håpløsheten kommer. Dempe sinnet.
Vær så snill å bak inn dine ord der du kommer på din vei.
Ikke krig, men vær dempende og gi dine meninger på en lugn måte.
Kanskje være litt positiv før en kanskje?... Behold sinnet.
Går du til angrep med en gang vil vedkommende ha piggene ute
og hvem har fordel av det da?

Greit nok med ''din vei'', men ikke forvent at alle andre skal ha din oppfatning.
Fortsatt hilsen fra Eivind.

S. N.
Jeg skjønner fortsatt ikke hva du mener. Det har imidlertid gått opp for meg at du ikke snakker om bildet mitt, men om meg. Krigersk, sint, en som går til angrep etc. Jeg ser ikke noen grunn til å diskutere min person på et offentlig forum, så jeg forslår at vi bare setter strek, og konkluderer med at vi nok har ulikt syn på billedkritikk, og ulike forventninger til foto.no.

Mvh Silje
Inger-Lise S.
Jøss! Det var ordet som ramla ut av munnen min da jeg så dette........
Så får jeg vel prøve å forklare hvorfor..
Værre det, for dette falt liksom bare på plass.. Å si ordet spennende, blir så tomt...Vel, jeg liker motivet ditt, forgrunnen kombinert med fyren i bakgrunnen. Stilig komp!
Får duge,Silje, for har en nyoperert hund her;)

Inger-Lise
S. N.
Takk til Inger-Lise også :)

Hilsen Silje
anders s.
har sett på dette bildet flere ganger,og jeg må si at jeg bare liker det bedre og bedre for hver gang jeg ser det.
tett og flott utsnitt,der mannen nede til venstre virkelig er prikken over i,en.
dette kan du være godt fornøyd med
mvh anders
Yngve Sem P.
Jeg har av forskjellige grunner unnlatt å kommentere dette bildet, enda jeg har vært innom det flere ganger. Jeg simpelthen digger det ! De proporsjonale kontrastene her med våken ydmykhet hos elefantpasseren og kjempen selv med villskap i blikket, får du med den valgte komposisjon full uttelling for.
Trampeklapp !
S. N.
AS og YSP - Kan ikke annet enn å takke og bukke for kommentarer og anbefaling. Hilsen Silje
Avsluttet .
Ikke så veldig mye mer å tilføye enn at dette var kjempebra. Fin heffalomp!
Tor-A / Anbefaling
S. N.
takk! silje
Ole-Kristian T.
Gratulerer som ukens fotograf! Jeg har ikke oppdaget bildene dine før, men av de som ligger på forsiden likte jeg dette best. Artig motiv, og utsnittet er spesielt kreativt og dyktig gjort synes jeg :)
Chr. G.
Får noen assosiasjoner til en eller annen art av ''giftig tropisk prikkete rovfisk''. Inntil jeg fikk øye på elefantdriveren og ble beroliget. Et utsnitt med trøkk, med spor av kanskje ikke helt optimale lysforhold.
S. N.
Har visst oversett noen her, takk til dere begge. OKT, jeg har ikke sett dine bilder heller, det er jo litt tilfeldig hva man egentlig oppdager. Så nå skal jeg ta meg en titt. CG - fisk, det har jeg ikke tenkt på :) Lysforholdene er nok ikke all verden, ser forsåvidt nå at jeg nok kunne gjort litt mer for å ''roe'' ned akkurat det i etterkant. Der og da vet jeg ikke helt hva jeg kunne gjort annerledes. Hilsen Silje


Andreas L.
Kan jeg bare si flott bilde... Og så ang. kommentarer vil jeg bare si mindre drama, mer bilder ;)

-Andreas
Fredrik E.
Har sett mye på dette bildet og du verden for ett fortellende foto.
Ikke allverden teknisk, men rett og slett et blinkskudd!! :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu