Kvist=hundelykke
Bildet er tatt mest for øvelse i å ta bilder av svarte hunder - og fordi min egen hvite er fed up som fotomodell. Derfor måtte jeg til naboen for å låne fotomotiv.
Som regel har tidligere forsøk blitt grå eller svarte klumper. Synes ikke dette var så gæli. Var heldig med at Tussa var våt i pelsen slik at den kom ekstra godt frem. Hva synes du Ann-Olaug og dere andre hundefotografer?
Bildet inngår i albumet Tamme dyr som er ville for meg! -
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon 70-300VR
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Annet-0,7 EV
    ISO 400
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger226
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_313000} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Odd E. k.

Hei Ann Kristin!

Ikke lett dette med å fotografere hunder. Her har du en livlig hund som villig stiller opp, men som sikkert ikke er så villig til å posere uten en gulrot. Flott positur på Tussa, der den står og venter på kommando. Liker den noe aggresive posituren og den fine fotovinkelen inn på hunden. Miljøet rundt er også flott sammen med utsnittet.

Flott komponert i et fint utsnitt Ann Kristin!

Ha en fin fotouke med villig motiver!

Mvh

Odd E.
Ann-Olaug T.

Hei Ann Kristin..
Flott hund, som er opptatt av kvist og kvast som dei fleste retrieverer er!! Du har fått fram god pelsstruktur, og det tyder på bra fotolys.
Bakgrunnen og fargane er greie, det som eg vil kikke på er at du har fått eit tre som veks ut av hovudet på hunden, dette handlar om å sjå i kamera og tenk før ein trykker. Dette er eit gjenganger problem i skog :-)
Bilde og hund ser bra ut, ha ei fin fotohelg.
Mvh Ann-Olaug
Avsluttet .

Hei Ann Kristin
Dette var et fint bilde. Morsomt med de her retrieverene som har busk vekster ut av hodene:)
Jeg har vært på leting denne uka etter en snefri plass å gå spor, ser jo hvor jeg skulle vært:)
Eva
Ann Kristin S.

Hei Odd, Ann-Olaug og Eva-Liz
Nå ble jeg glad for så mange positive tilbakemeldinger. Å ta bilde av svarte hunder ser jeg fortsatt på som ei mare.
Ann-Olaug: nå ser jeg treet..... det har alltid stått der skjønner du. Skal ta med motorsag neste gang Tussa er i nærheten. Jeg bor i Østerdalen skjønner du og her er det skog over alt. (:
Eva: jo, bare kom du.Her begynner det å bli mange bare flekker. Men her får en møkkete hunder om dagen.Adrian går ut og inn av dusjen.Så mye skjellsand jeg har i senga.....

Tussa kommer forresten fra en kennel som heter Berena hvis noen lurer på det!

God helg til dere alle tre!
Mvh Ann Kristin





















Egil S.

Holder han på slik, så river han jo opp hele skogen O:)
Pent bilde av en pen hund.

Mvh.
-Egil
Per T.

Hei Ann Kristin. Flott bilde dette. Fin struktur i pelsen. Jeg synes du får frem gleden hunden har - en god stemning i bildet. Halen er i sving, så logringen er igang ser jeg. Er ellers enig i kommentaren til Ann-Olaug. Det er noe med å se hva man er i ferd med å knipse før man trykker på knappen, noe som er en utfordring for noen og enhver av oss. Hadde om mulig gått noe tettere på hunden. Ha en god fotohelg. Hilsen Per
Sverre E.

Hei Ann Kristin.
Jeg synes du har klart eksponeringen bra her. Har selv en hund med mye svart så jeg kjenner problemet. Når den i tillegg er i lye miljøer (snø) blir det litt av det samme som med tradisjonelt kledde brudepar. Mitt beste tips er å alltid fotografere slike motiver i RAW, og la histogrammet klatre på høyre vegg. Da blir etterbehandlingen forholdsvis grei.

Forøvrig en pen hund, fanget i en velkjent aktivitet.

mvh
Sverre E
Ann Kristin S.

Hei Egil, Per og Sverre
Egil: Jeg har noen meter med skog, så hun kan drive på ei stund. Tussa samler dessuten mest tørrkvist!
Per: Det er ikke så greit å ha kontroll på motivet, på kameraet, sola og til slutt skogen også..... Det er et slit å være fotograf.
Jeg synes vi goldeneiere har et fortrinn med våre hunder. De står lenger i ro, er lettere å få riktig eksponert enn flat,n. Jeg har sagt det før og sier det igjen, at hvis en fotointeressert person ønsker å kjøpe seg valp og ta mye bilder av den, så velg golden.
Sverre: Tusen takk for godt tips. Det skal jeg gjammen prøve. Jeg har aldri tatt bilder i RAW.

Takk for gode meldinger fra dere alle tre.
Helgehilsen fra Ann Kristin
anders s.

velkomponert og flott bilde av en nydelig hund i aksjon
ha en god helg
mvh anders
Avsluttet .

Hei! Syntes det ble et veldig fint bilde av hunden, Skarpt og med fine farger. Hunden poserer fint med kvisten sin. Fått frem pelsen flott her. Kan være veldig fornøyd med dette. Mvh Liselotte
Arvid B.

Uten å kalle meg noen ekspert på området, synes jeg du har fått til et fint hundemotiv her. Fin skarphet, fine farger og en artig situasjon. Er ikke bare sjura (skjæra) som samler kvister om dagen, ser jeg...:-)

God helg fra Hitra!

Arvid B
Carina Hedegaard F.

Flott hund du har :) Synes det er spesiellt bra at det er så mye detaljer i den svarte pelsen. Jeg synes det er kjempevanskelig å få til. ( Jeg har en svart katt som jeg synes er vanskelig å ta gode bilder av..) Så her lykkes du godt. Fin situasjon i fint miljø. Kanskje jeg ville prøvd å lage et enda tettere utsnitt.. Men jeg synes det er fint å ha med omgivelsene også :)

Mvh Carina
Fredrik S.

Hei Ann Kristin!

Syntes du har lykkast bra, med fine detaljer i den mørke pelsen.
Fin positur på hunden, som ser fornøgd ut med kvisten den har funne, enkelt å glede desse hundane! :)

Mvh Fredrik S
Ann Kristin S.

Hei Fredrik, Carina, Arvid, Liselotte, Anders.
Ut i fra meldingene deres leser jeg positivitet til hund og at jeg endelig har fått til svart pels med struktur. Det er jeg så fornøyd med.

Arvid: Jeg tror hundene her i gården er like glad i kvist som skjæra. Men det er mye å ta av før vinterpussen er tatt, så det er nok til alle.

Tusen takk til dere alle for hyggelige tilbakemeldinger.
Søndagshilsen fra Ann Kristin

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu