Nær katt opplevelse...(K)
I den pågående diskusjonen om naturfoto v bildets innhold, kommer det stadig frem at det som ligger bak bildet ikke har noen betydning. Det er bildets innhold som teller.

Disse tre bildene er tatt i et hegn på ca 15 da, og krevde nok ingen lang ventetid. Å ta slike bilder av vill gaupe hadde jo vært et eventyr, men i mellomtiden får jeg nyte synet av Namskogans småtøffe pusekatter.

Forøvrig fikk jeg spesialservice, og mulighet til å komme veldig nærme dette utrolige dyret. Må nok inrømme at adrenalinpumpa fungerte greit når jeg kikket opp og fant ut at det kun var 4 fattige meter mellom oss, og på tide å trekke seg ut.

En liten gruppe europeiske fotografer var med på turen, og vi hadde nok et litt forskjellig syn på slike bilder:-)
Hadde vel ikke tenkt å legge ut noe fra denne turen, men likte bildene så godt at jeg gjerne kunne dele dem med dere...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-04-07 21:28:21
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-04-07 21:29:00
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger1493
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_312387} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (32)
Joachim A.

Hei!
Vakre bilder av et vakkert dyr!
Fantastisk at denne katten lever vilt i norsk natur.
Setter en knapp på #1

Mvh Joachim
Monika Frisvold V.

Kjempebilder alle 3..
ANBEFALES!
Må være en stor opplevelse.
mvh monika
Anne-Lise K.

Det er flott! Liker nr 1 best, hvor gaupa er mer plasert i naturen. Jeg syns det blir litt forstyrrende med signatur på et slikt bilde.
Mvh, Anne-Lise
Christine K.

Det må ha vært en fantastisk opplevelse! Flott at du deler din opplevelse med oss! Bildene er alle tiders.
Hilsen Christine
ketil o.

Hei!
Kontollert eller ei,her presenterer du 3.bilder med god kvalitet. Liker alle godt ,men holder nok en liten knapp på v.1 jeg også.
Så lenge de ikke er stemplet med (K) i panna får jeg den samme opplevelsen her som betrakter,som jeg ville gjort med ditto bilder tatt i det fri:) Men regner nok med at ''pumpa'' til fotografen hadde gått mere beserk ute i det fri,he,he. Et lite forbehold må jeg ta når det gjelder den ''samme'' opplevelsen,selvsagt må bildene presenteres som her,slik at det ikke vises at de er tatt kontrollert.
Mvh:
ketil
Marcus V.

Hei Stian!

Jeg støtte meg til Ketil her. Kontrollert eller ei - det har ingen betydning.
V2 er rå.
Jarle S.

Uansett vill tilstand eller ei,bildet er knakende bra utført.Så kan en da diskutere i det vide og brede om det er for ''lettvint'' å fotografere ''ville'' dyr i slike sammenhenger.For meg som betrakter får jeg uansett en følelse av villmark av å se på dette bildet. Et topp artsbilde av et dyr de fleste av oss aldri får se i sitt rette element.Takk for titten,Stian.
Hilsen Jarle
Laurberg G.

Hej Stian. Dette er suverænt. En god næroplevelse. Kan lossen blive vant til mennesker (tam) ? Denne her ser jo ikke just forskrækket ud. Men under alle omstændigheder flot at komme i land med sådan ikke-rystede optagelser. Tak for kigget. Her er noget at stræve efter. mvh. lau
Svein B.

Flotte gaupebilder Stian, og du som er mye ute skal ikke se bort i fra at du møter gaupa i naturen en dag også- og jeg anser deg som fullt kapabel til å kune ta vare på en slik sjanse også! Diskusjonen har jeg bevisst holdt meg vekk fra.

Mvh
Svein B
Vegard L.

K eller ikke. Flotte bilder var det uansett.
Mvh Vegard
Svend Wiig L.

Hei Stian!!

Sykt bra bildeserie her!
Om det er fra en park eller ikke spiller ikke så stor rolle for meg da resultatet som teller!
....Men har ikke vansker med de ihuga, gode naturfotografene som bruker hele sin fritid for å få ET slikt bilde i løpet av livet....in natura!!

Her vil jeg trekke frem de gjentagene fargene samt at du har en fin diagonal som er viktig, selv om det er i høydeformat!
Den svarte trestammen over ryggen...Vet ikke om det er å forkludre enda mer ved å klone det bort....hvis resultatet er det viktigste!??

Bra, i mine øyne!

Mvh Svend
Jan-Torstein H.

Det er bare en ting å si !!! Vannvittig bra fanget opp. 3 Nydelige bilder av et nydelig dyr. Fantastiskt flott. Mvh Jan-Torstein. ANBEFALES AV MEG !!!
Marita D. J.

Mitt norske favorittdyr.. Nydelig bilde!!!!
Terje S.

Joda Stian det er flotte bilder alle sammen men for meg blir dette fusk. Men jeg beskylder ikke deg får å fuske da du har vært åpen og ærlig på hva du har holdt på med (K).

Vi kan sikkert diskutere oss både gul å blå med de som oppfatter ett fotografi av vill og tam gaupe på samme nivå. Men mitt standpunkt er at bildene er flotte med fin komposisjon og bra teknisk utførelse. Kunne kanskje tenkt meg litt mer utrykk og kanskje en agenda siden det er tatt i en park.


Vet du vil lykkes med dette før eller senere i livet. Men da med vill gaupe.


Terje
Liv F. D.

Hei Stian.
Fantastisk flotte bilder av gaupa. Jeg likte dem veldig godt, spesielt #1 og #3. Skarpe og fine. At bildene er tatt i en park synes jeg ikke gjør noe. Du fikk jo vist oss hvor flott denne katten er. Selvfølgelig stilig med ville dyr, men vi er ikke alle forundt å treffe på dem i ute i naturen.

mvh
Liv '')
Fredrik S.

Flotte bilder alle tre! Gaupa er vakker, det er det ingen tvil om.

For meg speler det stor rolle kvar slike bilder er tatt, men så lenge det blir merka av for kontrollerte forhold, slik du har gjort, er det jo berre flott å få studere gaupa slik på nært hald. Fusk blir det først etter mitt syn om bilder tatt under kontrollere forhold, blir presentert som bilder tatt ''i det fri''..

Likte alle versjoner, men V3 var eit meget flott portrett.
Håper å få møte på denne i vill tilstand sjølv eingang! :)

Mvh Fredrik S
Ronny A.

Hei Stian.
Flott å se hvordan gaupa ser ut på nært hold, da det ikke er så vanlig å få se dem her inne på dotten. Det nærmeste jeg har vært gaupe, var nesten å kjøre på ei i vinter:-) Regner med at disse nattaktive kattene ikke er lett å komme innpå i vill tilstand. Som regel dårlig med lys...
Uansett fine bilder som representerer et av norges flotteste dyr, vil nå jeg si..
mvh Ronny
Ivan H.

Hærlige bilde, Stian.

Det tekniske sitter som et skudd, samt utsnitt.
Kontrollert eller ikke, flott å se på.

Hilsen
Ivan Holmedal
Nina Elisabeth B.

Likte godt V3 jeg, knall bra :)

V1 var også veldig fint.
Marit O.

3 fantastike bilder av et flott dyr Stian,dette kan du være stolt av
og takk for at du deller dette med oss!
Anb!
Mvh Marit
Ann F.

Det er for min del ikke så viktig hvordan - men hva er resultatet.Og når du i tillegg angir K, er alt i orden.

V er kanskje det beste sånn rent natur- og miljømessig, men V3 er det beste BILDET.
Synes jeg.

Mvh Ann
Knut Børge S.

Her er det bare å slenge seg på, 3 fantastisk flotte bilder av et fantastisk flott dyr. Versjon 1 falt mest i smak.

mvh KBS
Tor B.

Knall bilder av den store katten, jeg likte spesielt #3 hvor diagonalen i bildet skaper bevegelse og dybde. Tilleggspoeng for omtalen. Mvh TorB
Ann Kristin S.

Full score fra meg. Nydelig pus i fint miljø.
Støtter alle gode kommentarer.
Mvh Ann Kristin
Stian H.

Takker og bukker for fine kommentarer og anbefalinger. Morro at denne ''tamme'' pusen falt i smak. Kontrollerte forhold er vel egentlig et definisjonsspørsmål, her var det ihvertfall mons som hadde kontroll! På meg:-) Full av selvsikkerhet labbet den mot meg med øynene naglet i linsa, da var det bare å trekke seg tilbake og ihvertfall kikke en annen vei. Når jeg husker hva bestemors lunefulle røder gjorde med armene mine, fristet det lite å ha for nære kontakt med denne.

Stian
Anne-Lise S.

Uansett situasjon, V1 er veldig godt. Du kan nærmest lese gaupas vaktsomhet i blikk og steg. Godt komp også, med superfin dybde der du velger å ta med stammen til høyre. Synes det ble flott. Gode detaljer i gaupas pels, og svært gode fokusområder på gaupa! Hvorvidt man kan bedømme dette fotoet på lik linje som et tatt i fri og vill natur er en egen diskusjon som jeg ikke skal sette igang med. Der er jo klare forskjeller. Likevel, som artsfoto kan dette fint kommenteres uansett i hvilken situasjon det er tatt under! :-)

Anne-Lise
Ann T.

Utrolige flotte bilder! Takker for at du viste disse bilder til oss. Hva et praktfull dyr!
Mvh. Ann
Avsluttet .

Utrolig flotte gaupebilder! Alltid vært et av favorittdyrene mine. Ironisk nok støtte jeg stadig vekk på de i skogen FØR jeg begynte med foto, nå begynner det å bli en stund siden.. Men, vill tilstand eller ikke, her har du fanga gaupa på en flott måte! Liker nr 1 best.
Lars-Anders M.

Dine Gupebilder er helt topp. For meg spiller det ingen rolle om bildene ikke er av Vilde dyr. De er like pene uansett.
Med vennlig hilsen
Lars-Anders Mosskull
Håvard F.

Flott serie av gaupa dette.

mvh
Håvard
Lisbeth S.

Hei
Utrolig bra alle versoner av Vakker pus i fine omgivelser.
Hadde man sett flere meter med høye gjerdet i bildet hadde man hatt andre synsunkter i forhold til å ta bilde av "ville" dyr i fangenskap.
mvh Lisbeth
Linda N.

Versjon/bilde #3 er desidert best.
Fantastisk blikk på gaupa.
Flott lys, god skarphet og perfekt utsnitt.
Utrolig bra Stian!

Mvh.
Linda Nyrud
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu