And the river runs...
Et forsøk på ettercolorering av s/h
Synes selv det funka ganske godt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-02-11 00:33:49
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-02-11 23:35:12
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger411
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_302223} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
anders s.

ja dette ble et spennende bilde
herlig motiv og flott utsnitt.
dette er som tatt ut fra et eventyr
meget bra
mvh anders
Anders M.

Et stilig resultat dette Einar. Stemning som det svinger av, men har dog en liten anmerkning... :)
Etterfargingen av strå som står mot bekken har uteblitt...
Jeg er meget svak for denne type bilder og synes du har kommet vel i havn... :)
Mvh_AM_
Jarle H.

Ja her har du komt i havn og vel så det. Fargene og gløden i
bildet var det første som tiltrekte meg ved dette bildet. Sammen
med den fine dybden i selve bildet, gjør lyset og farger dette til
en drøm. ;-)
Mvh Jarle
Einar N.

Hei og takk for svært hyggelige kommentarer. Har lagt in en ny versjon nå med litt mer fargemetning i stråene samt litt tydeligere detaljfarge i stråene langs elvebredden. Ble det bedre?

Einar
Jan-Torstein H.

Hei !!! Dette var et flott bilde med nydelig linjeføring. Flott samspill mellom elementene. Synes du har etterbehandlet bildet på en flott måte. Herlige farger. Bildet blir nesten som et maleri. Likte det veldig godt. Mvh Jan-Torstein. ANBEFALES AV MEG !!!
Espen Gresvik S.

Jøss, var det det du holdt på med der borte i buskene. Da du sa det ikke var noe spennende der. :)

Dette ble jo riktig bra.

egs :)
anders s.

versjon2 ble flott den,men jeg holder fremdeles en knapp på versjon1
mvh anders
Anders M.

Det blir nok vanskelig å få stråene langs elven til å ''stå'' til fargene på de øvrige stråene. De forblir på en måte ''blågrønne'' i likhet med bekken. Hadde nok helst sett at de var gulbrune som de andre... Fargemessig (hele bildet) synes jeg v1 var best med litt nedsatt fargemetning. Det hadde kanskje vært enklest, og også muligens best å klonet vekk disse stråene?
(mye jobb) :)
Veit jeg er litt vanskelig nå men... :)
Mvh_AM_
Svein Erik N.

Versjon 1 for meg her. Syntes du har fått frem en riktig uværsstemning. Stille før stormen liksom. Jeg ser en person med hette i bilde. Hun er i skyene over trærne i venstre bildekant.
mvh
SEN
Liv F. D.

Hei og god morgen Einar.
Jeg synes du har lykkes veldig godt med ettercoloreringen her og har fått frem et flott bilde med riktig uværstemning. Likte #1 veldig godt. Dette var godt jobbet. Har selv forsøkt på sånn etterbehandlign uten hell foreløpig.
Ha en strålende uke.
mvh
Liv '')

Ann T.

Vi for meg her. Et meget spennende landskapsbilde. Farger tonene er super. Stemningfyllt og vakkert lys. Bra arbeid!
Mvh. Ann
Anne Kari Berg K.

Hei,

et utrolig lekkert bilde. Rikt toneomfang, vakre farger, fin komposisjon og for et vakkert landskap med horisonten som oppløser seg i tåkeskyer. Jeg er kjempeimponert. Vil du si noe om etterarbeidet?

mvh Anne Kari
Einar N.

Hei alle og takk for hyggelige kommentarer og anbefalinger. De varmer godt!
Anne Kari, du ville vite om etterarbeidet. Alt etterarbeid er gjort i rawconverter og i Photoshop Utgangspunktet var tre forskjellige eksponeringer som ble konvertert til s/h i raw. I eksponeringen av forgrunnen, det vil si stråene og elva, pøste jeg på i orangekanalen for å få IR-effekt. De tre sort/hvitt eksponeringene åpnes i Photoshop hvor jeg legger de som lag og hvor jeg da fjerner delene av lagene jeg ikke trenger. Har prøvd å gjøre dette med HDR, men jeg blir aldri fornøyd med resultatet. Synes det er mye bedre å gjøre det manuelt. Kjører så curves for å få opp kontrasten skikkelig, går så inn med dodge og burn tool der hvor jeg finner det nødvendig. I dette bildet har jeg brent ganske mye på himmelen. Nå sitter man igjen med et s/h bilde med riktig eksponeringer over hele fjøla, og med god kontrast. Man har også litt IR-effekt ettersom jeg skrudde opp orangekanalen under konverteringen. Så går jeg inn og legger på farge i nyoprettede layers, jeg bruker ett for hver farge. Da kan man lettere justere gjennomskinnet forskjellig for hver farge. Ikke noe hokuspokus dette egentlig. Så litt USM til slutt. Dette ble rene essayet, håper du fikk noe utav det i allefall:)

Einar
Espen Gresvik S.

Einar, hele den prosessen der krever et håndlag, særlig innfargingsdelen. Jeg synes du lykkes veldig bra. Du får gi meg et kurs en dag.

egs :)
Anne Kari Berg K.

Hei igjen,


takk for din fyldige beskrivelse. Det med innfarging (håndkolorering?) har jeg aldri prøvd. Skulle gjerne vite hvorfor - for i utgangspunktet virker det jo rart at man fjerner farger for så å bruke tid og krefter på å legge på nye farger :)

Hvis du vet om et sted der teknikken står beskrevet, tar jeg i mot med takk. Uansett: Bildet er helt topp!!!!!

mvh Anne Kari
Aina s.

Nydelig og malerisk. Liker V1 best. Dette var flott!

Mvh Aina
Magnus G.

Hei
God og litt dramatisk komposisjon dette.
Jeg liker V1 best fordi det gir et ''tristere'' preg på bildet, noe som passer godt. Ingenting å klage på her, godt gjennomført.
Anbefales!

mvh Magnus Grande
Einar N.

Hei og tusen takk for lovord og anbefalinger:) Jeg blir bortskjemt nå.
Jeg liker også versjon 1 best selv. Legger nå ut sorthvitt-versjonen for de som skulle være interessert i å se det også.

mvh
Einar
Håvard S.

Heisann!

Meget kult etterarbeid du ahr fått til her.
God komposisjon der vannet leder blikket innover mot huset, som flott ligger delvis skjult bak tåke, trær og snø. Litt mystisk preg over det hele.
Artig å se hvordan fargene lurer øyet hvis du trykker mellom v2 og v3. Ser jo ut som s/hv-versjonen er helt lilla...optisk illusjon.
Likte de sterke og klare fargene i v2.
Tøff, dramatisk og tung himmel.

Mvh. HåvardS
Einar N.

Hei og takk for hyggelig feedback. Du har rett det virker faktisk litt lilla:) Det har jeg ikke sett før. Synes faktisk det funker det funker med s/h i dette bildet også jeg.

Einar
Svein O.

Hei Einar

Det er vanskelig å skulle kommentere et bilde hvor så mye er sagt, og hvor bildet er så fullkomment som dette. Allikevel kan jeg ikke la være, og jeg kan heller hverken la være å anbefale det eller å rose deg for beskrivelsen av teknikken du har brukt her. Ser at det kommer til å bli noen arbeidstimer på meg den nærmeste helgen for å se om jeg klarer å få til noe som ligner denne teknikken for det er noe av det bedre jeg har sett. Det blir liksom litt råere, hardere eller mer levende enn de ''værste'' blury HDR-bildene. Sinnsykt bra

mvh
Svein
Einar N.

Hei Svein
Hyggelig at du likte bildet synes jeg:) Du får ha lykke til, skulle det være noe mer du lurer på er det jo bare å spørre så skal jeg hjelpe deg som best jeg kan.

Einar
Anne Ø.

For et bilde, stemning, det noe tunge i V 1 synes jeg er
særegent her. Skyene som på en måte presser lyset
nedover mot elva, lyser opp ulike deler av landskapet.
Fargetonene og etterarbeidet ditt gir et nydelig malerisk
utrykk.
Ps. Har oppdaget en svært dyktig fotograf i kveld!!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu