Mot alle odds...
Nok en vintermorgen ute ved elva- i dag rakk jeg de 20 minuttene sola sjenker fossekallen noen stråler gjennom frostrøyken. Men det er desverre ikke mye varme i disse strålene nå, -23 i elvekanten og elva minner mer om sørpe enn vann. Men fossekallen driver med sitt. Jeg holdt ikke ut så lenge....
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma HSM 300-800mm f5,6 APO DG
  • Brennvidde440mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger519
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_292786} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Espen S.
Hei Svein!

Dette likte jeg!

Jeg liker at du har fått frem miljøet rundt fuglen. Synes også linje- og flatebruken er meget tiltalende, og den varme fargetonen er en god motvekt til den kalde frostrøyken over vannoverflaten.

Er klar over at det er politisk ukorrekt å like fuglebilder, men jeg tar sjansen :o)

Espen
Odd Tore S.
Her var det gylden kuldestemning til -23, minst.
Et fuglebilde som legger vekt på miljøet mer enn arten, og likevel er helt artstypisk. Sånne setter jeg pris på!
Og endelig et bilde av en fossekall, hvor fossekallen opptar like mye plass i bildeflaten som på mine tallrike fossekallbilder. Men du har en enkelhet i omgivelsene som gjør at fuglen fortsatt blir sentral selv om den er liten og befinner seg helt i hjørnet.
Odd Tore
Kjell Sigurd S.
Som ditt forrige, så liker jeg enkelheten og miljøet. Finner ingen grunn til å sette de opp mot hverandre. Her er stemning til tusen og en sprek komp. Viser at fuglefoto er så mye mer enn artsfoto på en kvist. Vellykket.

Kjell S
Espen B.
Nydelig stemningsbilde, rett og slett.

mvh Espen
Terje S.
Stemningsfult og flott Fossekallbilde Svein. Liker komposisjonen. Hvordan trives du med Bigman ? Har lillebroren som er en rein 500 mm å den er jeg kjempefornøyd med.


Terje
Stig B.
Flott miljøbilde som tydelig viser hvilke betingelser denne hardhausen opererer under. Bra med kombinasjonen ''varmt'' sollys og iskald skyggeside. Fint å skimte natur gjennom frotsttåken. Flotte linjer og bra plassering av fuglen.

Forbilledlig ren og enkel komposisjon.

Grattis med bigma, en så liten og lett en blir vel med på alle turer :-)

Mvh Stig
Jan Inge K.
Her synes jeg du har lyktes meget bra med å formidle kulde, miljø og stemning...
Kjell Ivar Ø.
Herligt lys artige linjer i bilde og stemning. Kjempeflott Svein.
Vh Kjell Ivar
Jan O Ø.
Hei.
Et godt vinterbilde fra norsk natur slik vi liker å se den. Mulig jeg skulle ønske at Fossekallen hadde vært i full siluett. Flotte farger.
Mvh Jan O.
Rolf S.
Ett herlig bilde og hvile øynene på i disse førjulstider.
Flott lys og og en fossekall som prikken over ien i bilde.
Anbefales.
Mvh Rolf
Tove H.
Veldig fin stemning. Flott komponert. Bildet utstråler en god ro!
Hilsen Tove
anders s.
her var det stemning så det holdt
dette var et meget flott miljøbilde av fossekallen.
mvh anders
Ivar B.
Nydelig vinterstemning. De mørkere antydningene i miljøet i bakgrunnen gir fin dybde. Lys, miljø er denne råtassen av en fugl verdig. Bra! Mvh Ivar.
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Svein. Dette var det god stemning over. Jeg liker det store utsnittet som får den nydelige fuglen til å virke mye mindre enn den er der den sitter som en ball. Bildet har også en fin diagonal, og tonene er knalle. Kan ikke klage her.

vh ingebjørg
Robin J.
Spennende plassering av fugl i flaten. Nydelig lys.Mvh RJ
Svein B.
Heisann, og takk for kommentarer og anbefalinger.

De mørke skyggene som skimtes i frostrøyken er store isflak som kom drivende ute i elva. Det løsnet stadig store felt med is fra bunnen, og disse store feltene som kom opp og veltet seg i vannet gjorde hele scenarioet denne dagen litt ekstra ugjestmildt.

TS: Jo- jeg synes optikken virker greit foreløpig- men jeg venter med å gi den noen endelig dom før den har vært med en stund, og i bedre lysforhold.

SB: Denne sigmaen er egentlig ikke så forskjellig i bruk i forhold til den 500mm jeg hadde før, så den blir nok med på noen turer denne her også. Men å kalle den ''nett'' ville jeg vel ikke gjøre... ;)

Mvh
Svein B

Stian H.
God kveld.

Har vært litt travelt før jul, så nå sitter jeg og kikker igjennom litt bilder. Fant ett etter min smak her gitt! Deilig lys og stemning, ser skikkelig kaldt ut, og så denne lille råtassen som henter maten sin fra den iskalde elva. Flott komposisjon og plassering av den lille fjærballen. Ha en fortsatt fin julefeiring,

Stian
Gunnar N.
Lekkert, lekkert......lekkert. Ha en fortsatt god jul! - både til deg og fossekallen. Den kommer sikkert også til å 'drive med sitt' inn i det nye året.

mvh Gunnar N
Jan-Eilert P.
Hei Svein!

Jeg har studert disse to siste fossekall-bildene dine i dag. Jeg syns det er skikkelig flott stemning i disse. På dette bildet ville jeg allikevel hatt med mer i bunn slik at iskanten danner en diagonal gjennom bildet. Gjerne kvad. komp.. Så om du har mer å gå på i bunn vil det heve bildet. Dette gjelder forståvidt også det forrige bildet. For mye i topp og for lite i bunn etter min smak. Ellers flott.
Svein B.
Heisann, og takk for kommentarer til dere siste også.

JEP: Takker for innspill rundt komposisjonen, skal ta det med i videre arbeide med bildet. Forstår hva du mener- og jeg er ikke uenig.

Mvh
Svein B
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu