Stokkand
Da var det på tide å ta med seg mitt nye 40D, og dra ut på min første fototur! Jeg fikk en god del stokkand-bilder, og dette var et av de bedre.
Jeg liker skarpheten og posituren. Litt synd at jeg ikke fikk med stjerten.
Bildet inngår i albumet Min første fototur - Bilder fra min aller første fototur :)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-11-04 20:43:45
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 40D
  • 300/4
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger170
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_285632} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Marcus V.

Hei Christoffer, og takk for en hyggelig fototur. Fint at du fikk prøvd deg litt med 300mm f/4L IS også, da 85mm ble litt i korteste laget. Vi fikk jo opplevd en god del halv-sjeldne arter - ihvertfall for å være første fototur etter kamerakjøp!

Angående bildet ditt synes jeg du har truffet ganske bra. Skarpheten er fin, fargene er gode og klare. Dumt med stjerten, kanskje det ville fungert med en beskjæring?

Hilsen Marcus. :)
Per T.

Et skarpt og flott bilde! Bra detaljer. Det at lyset står lavt gir bildet en egen stemning. Hadde stjerten vært på plass hadde dette vært et ordentlig blinkskudd synes jeg.
Per
Christoffer M.

Tusen takk for hyggelige kommentarer :)
Nå har jeg lagt ut en V2, men jeg klarer ikke helt å bestemme meg for hvilken versjon jeg liker best..

Marcus V.

Hei igjen Christoffer.

Jeg snes du har bommet litt med beskjæringen her, egentlig. For lite luft foran fuglen.

Det jeg mente med ''tettere beskæring'' var fordi jeg synes en liten kutt av stjerten forstyrrer mer enn en kraftig kutt. Hadde du heller kuttet mer av stjerten ville det blitt bedre, i mine øyne. Å miste 2 cm blir liksom mye mer dominerende enn 6-7cm. Hvis du skjønner hva jeg mener.

Vi får ta oss en tur igjen til helgen og se om du klarer å få noen helfigurer uten kutting, selv om du synes det var vanskelig med såpass stor brennvidde - uten mulighet for zoom. Du fikk vel heller ikke noen spesiellt gode portretter, så jeg tror nok vi må ta oss en tur til når godværet ankommer til helgen. :)
Christoffer M.

Jeg tenkte meg at det var det du mente, men jeg fikk det rett og slett ikke til å fungere. Ble bare værre da synes jeg. Anngående det du nevner med at det er litt lite luft foran anden i V2, så er jeg enig. Ser nå at det ble litt trangt.

Vi må definitivt få oss en tur igjen til helgen ja. Trenger nok noen gode portretter og skikkelige helfigurer som du nevner ja :)
Gunnar L.

Et skarpt og fint fuglebilde med fine farger. Men kanskje dro du litt for hardt i spakene da du satte fargemetningen.
Det er jo synd med den stjerten som ble borte, det er sjelden at fuglebilder funker uten at hele fuglen er med.
Versjon 1 er så avgjort den beste, slike bilder krever litt ''luft'' og det lave lyset gjør jo at vannet tilfører bildet noe. Versjon 2 blir for tett.
Ser gjerne flere bilder fra deg.

Hilsen Gunnar
Christoffer M.

Takk for fin kommentar Gunnar.

Jeg klarer ikke helt å se problemstillingen med fargemetningen. Jeg har nesten ikke gjort noe med den i det hele tatt faktisk. Hva er du synes ble overdrevet?

Hva V2 anngår, så ser jeg nå at det ble alt for tett ja.
Marcus V.

Fargemetningen kommer nok mest sannsynlig av kombinasjonen 40D og 300/4L. L-serien leverer bilder med ''kraftige'' farger mye kontraster, og de kan av og til (med det rette lyset) gi for heavy fargemetning. Derfor er det noen ganger lurt å ikke alltid øke fargemetning, men senke. Når 40D i tillegg håndterer farger og kontrast bra kan dette gi ''overdreven'' fargemetning i enkelte tilfeller.

Har sett dette problemet flere ganger, ofte 300/4 og 300/2,8 i kombinasjon med 1,4 eller 2x konverter.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu